KeepAlive
<<   terug naar overzicht

    ACCOMMODATIE     PRIJZEN & DATA     BESTEMMING     REISINFORMATIE     EXTRA'S      
    

Reisinformatie


Reisvoorwaarden - Boeken en betalen - De vliegreis - Accommodatie - Verzekeringen - Reisleiding - Extra's - Schiphol Travel Taxi - Duurzaam Toerisme - Gezondheid


REISVOORWAARDENAlgemeen


Alle reizen van deze website worden georganiseerd door:
Primavera Reizen V.O.F.
Rotterdam Airportplein 8
3045 AP ROTTERDAM
Telefoon: +31 (0)10 - 2452555
Handelsregister K.v.K. te Rotterdam nr. 27139956
BTW nr. NL800.64.67.33.B.01


Naar boven


Reisovereenkomst

Op alle reisovereenkomsten van Primavera Reizen zijn, naast de op deze website genoemde voorwaarden, de reisvoorwaarden van het ANVR van toepassing. Deze voorwaarden kunt u inzien op de website van de ANVR of u kunt een exemplaar van deze voorwaarden bij Primavera Reizen verkrijgen. Na definitieve boeking van de reis ontvangt u de ANVR-voorwaarden tegelijk met de bevestiging.

Uw reisovereenkomst gaat definitief in zodra deze telefonisch, mondeling, schriftelijk of per e-mail aan ons is doorgegeven. U heeft geen herroepingsrecht. Enkele dagen na reservering, ontvangt u schriftelijk of langs elektronische weg een bevestiging, eventueel in de vorm van een factuur. U wordt dringend verzocht deze op juistheid te controleren. De spelling van de voor- en achternaam dient correct te zijn. Tot 5 dagen na boeking kunnen wij wijzigingen kostenloos doorvoeren, na deze termijn wordt € 27,- administratiekosten aan u doorbelast.


Naar boven


Wijzigingen
Bij wijziging of aanvullingen op uw boeking tot 28 dagen voor vertrek worden € 27,- wijzigingskosten in rekening gebracht. Voor wijzigingen binnen 28 dagen voor vertrek verwijzen wij u naar artikel 7 en 8 van de ANVR reisvoorwaarden.
Naar boven


Medereizigers
Degene die een reis boekt, is aansprakelijk voor alle andere personen, die hij/zij aanmeldt.
Naar boven


Betaling
Na ontvangst van de faktuur dient u een aanbetaling te voldoen. Indien u online heeft (aan)betaald zal dit bedrag op uw faktuur in mindering worden gebracht. De aanbetaling bedraagt 15% van de totale reissom, de reserveringskosten en de premie van de eventueel voor u afgesloten annuleringsverzekering. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de vertrekdatum op onze rekening te zijn overgemaakt. Voor boekingen binnen 6 weken dient u de totale reissom per direct naar ons over te maken.
Naar boven


Persoonlijke gegevens
Artikel 2, lid 4 van de ANVR reisvoorwaarden vereist de verstrekking van persoonlijke gegevens, die voor de uitvoering van de reis van belang kunnen zijn. Deze bepaling betreft niet alleen een geestelijke of lichamelijke handicap, doch ook andere hoedanigheden die voor de uitvoering van de reis voor de reiziger zelf of voor de groep van belang kunnen zijn.
Naar boven


Reisduur
Indien, bij reizen waarbij vervoer is inbegrepen, de reis- en verblijfsduur in de publicatie is vermeld in dagen, worden de dagen van vertrek en aankomst, ongeacht de vertrek- en aankomsttijd, als gehele dagen meegeteld. Dit kan er in sommige gevallen toe leiden dat het feitelijk verblijf op de bestemming minder dagen telt dan in de publicatie vermeld.
Naar boven


Kortingen
Indien er voor een arrangement meerdere kortingen worden vermeld, geldt uitsluitend de korting op het basisarrangement. Er kan nooit meer dan één korting op een reis van toepassing zijn.
Naar boven


Paspoort/identiteitskaart
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Wij wijzen u er op dat op 26 juni 2012 de geldigheid van kinderbijschrijvingen in paspoorten vervalt. Vanaf deze datum dienen kinderen te beschikken over een eigen paspoort of identiteitskaart. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan uw consulaat of ambassade. Indien u niet over de juiste grensdocumenten beschikt, zijn de daaruit voortvloeiende gevolgen altijd voor eigen rekening.
Naar boven


Preferentie
Een eventueel bij boeking opgegeven preferentie kunnen wij nooit garanderen. Uw preferentie (voorkeur) geven wij door aan de accommodatieverschaffer, die verantwoordelijk is voor de indeling van de kamers en appartementen. Primavera Reizen kan hier géén invloed op uitoefenen.
Naar boven


Wifi / internet
Bij de beschrijving van de accommodaties wordt vermeld of wifi/internet aanwezig is. Waar mogelijk publiceren wij of voor deze faciliteit kosten worden berekend. Wij hebben onze uiterste best gedaan deze informatie zo zorgvuldig mogelijk samen te stellen. Echter, de accommodatieverschaffer heeft het recht zijn bedrijfsvoering te wijzigen. Dit kan betekenen dat voor een gratis faciliteit ter plaatse toch kosten aan u worden doorbelast. U dient er rekening mee te houden dat het bereik en de snelheid van wifi/internet minder kan zijn dan u gewend bent.
Naar boven


Geluidsoverlast

De normen omtrent geluidsoverlast zijn in de zuidelijke landen soepeler dan in Nederland. De in Nederland geaccepteerde regel van rust na middernacht kan dan ook niet zonder meer verwacht worden. Zelfs in kleinere badplaatsen kan het druk zijn en zou er sprake kunnen zijn van (meer) omgevingsgeluiden. De grootte van een hotel of appartement gebouw speelt hierbij een rol. Tevens bestaat de mogelijkheid dat u geconfronteerd wordt met medevakantiegangers, die andere ideeën hebben over vakantieplezier; het plezier van de een kan tot ergernis bij de ander leiden. Helaas hebben wij hier als reisorganisator geen invloed op.


Naar boven


Bouwactiviteiten

(Geluids-)overlast door bouwwerkzaamheden is helaas niet altijd te voorkomen. Indien er in een accommodatie (onderhouds-) werkzaamheden worden uitgevoerd waar wij door het management tijdig van op de hoogte zijn gesteld, dan zullen wij onze gasten overeenkomstig (voor vertrek van de reis) informeren. Wij kunnen u echter nimmer de garantie geven dat er in of in de omgeving van uw accommodatie geen werkzaamheden worden uitgevoerd. Indien deze werkzaamheden uitgevoerd worden in opdracht van de plaatselijke overheid, andere accommodatieverschaffers of derden, aanvaarden wij hiervoor geen aansprakelijkheid.


Naar boven


Evenementen

In Portugal kent elke stad of dorp zijn eigen feesten en tradities. deze festiviteiten geven geur en kleur aan uw verblijf. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat er een sportevenement of muziekfestival georganiseerd wordt. Houdt u er bij de keuze van uw accommodatie rekening mee dat een dergelijk evenement mogelijk enige vorm van (geluids-)overlast kan veroorzaken. Voor meer informatie over evenementen, kijk op www.visitportugal.com


Naar boven


Excursies

In de brochure worden de excursiemogelijkheden genoemd. Onze reisleiding ter plaatse informeert u er graag over. De uitvoering van deze excursies is in handen van een plaatselijk bureau. Zij dragen derhalve ook de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van deze excursies.


Naar boven


Autohuur

Autohuur Algarve, Lissabon en Porto

Inclusief:

 • onbeperkt aantal kilometers
 • alle verzekeringen
 • schade aan banden, wielen en onderzijde van de auto is ook meeverzekerd
 • afkoop eigen risico
 • lokale belastingen
   

Exclusief:

 • benzine
 • parkeer- en tolgelden
 • gebruik tolkastje (verplicht)
 • persoonlijke ongevallen verzekering (pai, niet verplicht)


Extra's:

 • kinderzitje € 17,50 per week, te reserveren bij boeking, ter plaatse te betalen
 • navigatiesysteem* (zolang de voorraad strekt)
  * € 10,00 per dag tot een maximum van € 50,00. Te reserveren bij boeking, ter plaatse te betalen. Maximale huurperiode: 4 weken.
 • bij het ter plaatse opmaken van het contract kunt u gratis een 2e of 3e bestuurder opgeven


Elektronische tol:
Op enkele wegen wordt elektronisch tol geheven. Voor de inning van elektronische tol zijn de huurauto's voorzien van een tolkastje. De verplichte kosten voor het gebruik van het tolkastje (circa € 6,15) zijn niet bij de huurprijs inbegrepen. Zowel de tolgelden als het gebruik van het tolkastje zullen -na thuiskomst- door de autoverhuurmaatschappij op uw creditcard worden doorbelast.

Bagage:
Het type auto uit Groep A heeft een beperkte bagageruimte (geschikt voor maximaal 1 bescheiden koffer). Ook als u met meer dan twee volwassenen reist, dan adviseren wij u een grotere huurauto te reserveren.

De huurperiode wordt per 24 uur berekend.
Minimum leeftijd van de bestuurder is 22 jaar en men dient minimaal twee jaar in het bezit van een rijbewijs te zijn.
Gratis ophalen en inleveren op de luchthaven of bij uw accommodatie. Aflevering bij uw accommodatie geschiedt op de dag na aankomst (circa 10 uur), inleveren op de dag voor uw vertrek.

Autohuur Madeira

Inclusief:

 • onbeperkt aantal kilometers
 • alle verzekeringen
 • afkoop eigen risico
 • lokale belastingen
   

Exclusief:

 • benzine
 • parkeergelden
 • persoonlijke ongevallen verzekering (pai, niet verplicht)
 • extra bestuurder (€ 2,50 per dag)
   

Extra's:

 • kinderzitje € 5,00 per dag, te reserveren bij boeking, ter plaatse te betalen
 • navigatiesysteem* (zolang de voorraad strekt)
  * € 10,00 per dag. Te reserveren bij boeking, ter plaatse te betalen.
   

Ondanks dat de verzekeringen zijn inbegrepen, blijft de bestuurder verantwoordelijk voor schade aan banden, wielen en onderzijde van de auto.
De huurperiode wordt per 24 uur berekend.
Minimum leeftijd van de bestuurder is 22 jaar en men dient minimaal twee jaar in het bezit van een rijbewijs te zijn.
Gratis ophalen en inleveren op de luchthaven of bij uw accommodatie.


Naar boven


Golf


Starttijden
Bij boeking van de reis geeft u de dagen waarop u wilt golfen, met uw voorkeur voor de starttijden, aan ons door. Zeker in de drukkere periodes kunnen de beschikbare starttijden afwijken van uw opgegeven voorkeur. Echter, alle bevestigde starttijden tussen 08.30 uur en 13.00 uur beschouwen wij als acceptabel. Voor het wijzigen van starttijden brengen wij u wijzigingkosten in rekening. Het niet kunnen golfen in verband met weersomstandigheden geeft geen recht op restitutie van greenfees. 

Handicap
Indien u in het bezit bent van een HCP 54 kunt u terecht op de golfbanen van Castro Marim Golfe, Quinta do Vale, Benamor Golf en Balaia Golf. Op de golfbanen Quinta da Ria, Quinta da Cima, Oceanico Millennium, Oceanico Laguna, Oceanico Pinhal en Dolce CampoReal kunt u uitsluitend spelen vanaf handicap 28/36. Op de golfbanen Oceanico Old Course en Oceanico Victoria kunt u uitsluitend spelen vanaf HCP 24/36.

Golfbag
Boekt u greenfees bij Primavera Reizen, dan is het vervoer van uw golfbag (1 per persoon tot maximaal 15 kg) op sommige van onze chartervluchten van Transavia bij uw reissom inbegrepen. Indien u een golfbag meeneemt, dient u dit bij boeking van de reis aan ons op te geven.

Autohuur
Bij 2 personen, inclusief bagage en golfbags, adviseren wij u een huurauto Groep B te reserveren. Indien u reist met 4 personen, inclusief bagage en golfbags, is een grotere huurauto noodzakelijk.


Naar boven


Iets niet in orde

Mocht u op uw bestemming een onvolkomenheid constateren, dan bent u verplicht daar direct melding van te maken bij de verstrekker van de dienst (bijv. de hotelier), de reisleiding of -indien deze niet bereikbaar is- de reisorganisator. In de meeste gevallen kan uw probleem ter plaatse snel opgelost worden. Mocht u echter niet tevreden zijn met de geboden oplossing en wilt u hierover een klacht indienen, dan dient u een ANVR-klachtenformulier in te vullen en deze ter plaatse door onze reisleiding te laten ondertekenen. Wij kunnen uw reactie alleen in behandeling nemen, indien deze uiterlijk 1 maand na uw terugreis, tezamen met het ter plaatse opgemaakte en ondertekende formulier, bij ons is binnengekomen. Als u ons na thuiskomst pas op de hoogte stelt van uw klacht, kunnen wij helaas niets meer voor u doen. Een klacht is een persoonlijke zaak, collectieve klachten kunnen wij derhalve niet in behandeling nemen. Voor meer informatie verwijzen wij naar Artikel 19 van de ANVR-Reisvoorwaarden.


Naar boven


Reizen buiten het hoogseizoen

In het voor- en najaar en in de winter is het minder druk dan in het hoogseizoen. Omdat het dan minder druk is, kan het gebeuren dat gedurende een bepaalde periode niet alle winkels, restaurants en faciliteiten van hotels en appartementen geopend of in gebruik zijn. Tevens kan het in de beschrijving vermelde zwembad om technische of klimatologische redenen (nog) niet gevuld zijn. Wij kunnen hierop helaas geen enkele invloed uitoefenen.


Naar boven


Minimum aantal deelnemers

Voor de meeste van onze speciale arrangementen, zoals de rondreizen en de bridgereizen geldt een minimum aantal deelnemers. Mocht dit aantal niet bereikt zijn, dan kunnen wij helaas genoodzaakt zijn de reis niet door te laten gaan. U krijgt hiervan circa vier weken van tevoren bericht. Uiteraard zijn we u in dat geval behulpzaam bij het zoeken naar een alternatief.


Naar boven


Voorbehoud

In geval van wijziging van inkoopprijzen, bagagetarieven, BTW-tarieven, belastingen in binnen- en/of buitenland, brandstofverhogingen, veiligheidsheffingen, door de overheid opgelegde heffingen, etc. behouden wij ons het recht voor reeds gepubliceerde prijzen dienovereenkomstig aan te passen. Eventuele verhogingen zullen daarbij aan u worden doorberekend.


Naar boven


Calamiteitenfonds (SCR)

Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

 • (Een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
 • De noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.


Naar boven


ANVR

Onze organisatie is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en bij de branche-organisatie voor reisorganisatoren, de vereniging van ANVR-Reisorganisatoren.

Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover.

De reizen in ons programma worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A -Reisvoorwaarden-) van toepassing zijn op alle aanbiedingen in ons programma tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Klik hier voor het lezen en opslaan van belangrijke informatie en de ANVR-Consumentenvoorwaarden. Op het boekingsformulier dient u aan te vinken dat u kennis hebt genomen van de toepasselijke ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A -Reisvoorwaarden-) en overige informatie, en daarmee akkoord gaat.

 


Naar boven


Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ons bedrijf is aangesloten bij de SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van de SGR (met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis). De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.
Klik hier om naar de site van het SGR te gaan


Naar boven


Fouten/vergissingen

Kennelijke fouten/vergissingen binden ons niet. Dergelijke fouten/vergissingen zijn fouten/vergissingen die vanuit het perspectief van de gemiddelde reiziger op het eerste gezicht als zodanig kenbaar zijn of zouden moeten zijn.


Naar boven


© 2015

Alle rechten voorbehouden. Niets op deze website mag vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden in druk, fotokopie, microfilm, elektronisch of geautomatiseerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Primavera Reizen.

Met dank aan de volgende organisaties en personen voor het ter beschikking stellen van de afbeeldingen op deze website:

Primavera Reizen, Turismo de Portugal, Turismo de Lisboa, Região Turismo do Algarve, Região de Turismo do Centro, Região Turismo Dão Lafões, Região Turismo do Alentejo, Leiria/Fátima Tourist Region, Junta de Turismo da Costa do Estoril, Visitmadeira, Edgar Libório, Antonio Sacchetti, Jose Manuel, Francisco Almeida Dias, Nuno Calvet, Alma Mollemans, Rui Morais de Sousa, Pedro Aboim, Paulo Magalhaes, Francico Almeida Dias, António Cunha, Rui Cunha, Nicola di Nunzio, Virgilio Silva, Simon Zino, Nature Meetings. 


Naar boven    
 
     


<<   terug naar overzicht
 

Uw selectie

Bestemming
/ /
Reisgezelschap
2 volwassenen

Prijsoverzicht


Selecteer uw reis

Prijzen & data