Flexibel omruilen

Eenvoudig uw vakantie omboeken

 1. Home
 2. Corona
 3. Flexibel omruilen
 • Uitstekende service
 • Al 30 jaar uw Portugal specialist
 • Scherp geprijsd
 • Nederlandssprekende reisleiding

Flexibel en gratis omruilen

Boek bij twijfel uw geboekte vakantie gratis om

Heeft u een vakantie geboekt? Dan kunt u uw vakantie gratis omboeken, om welke reden dan ook! Dit kan standaard gratis tot 6 weken voor vertrek, maar u kunt er ook voor kiezen om voor €40 per persoon extra flexibel te mogen omboeken, tot 2 weken voor vertrek!

We snappen heel goed dat het onzekere tijden zijn en we willen niet dat u op vakantie gaat als u zich daar niet comfortabel bij voelt. Daarom biedt Primavera Reizen de mogelijkheid om uw vakantie om te ruilen naar een ander moment/bestemming naar keuze.Standaard omruilgarantie tot 6 weken voor vertrek

 • Tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken via Mijn Primavera of door contact op te nemen via info@primaverareizen.nl.
 • Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.
 • Het is niet mogelijk om van een vakantie met eigen vervoer om te ruilen naar een vliegvakantie of van een vliegvakantie naar een autovakantie.

  Heeft u bijvoorbeeld op 10 juli een vakantie geboekt met vertrek op 15 oktober, dan kunt u tot 3 september wachten met omboeken, of u kunt nu direct al omboeken naar een vertrekdatum/bestemming naar keuze.

  De voorwaarden van de omruilgarantie vindt u onderaan deze pagina.

De extra flexibele omruilgarantie tot 2 weken voor vertrek

 • U kunt tijdens het boekingsproces (of na het boeken via Mijn Primavera tot 7 dagen na het plaatsen van de boeking) de extra flexibele omruilgarantie bijboeken, voor €40 per persoon.
 • Geldig en bij te boeken voor boekingen gemaakt vanaf 22-9-2020.
 • Tot 2 weken voor vertrek gratis omboeken via Mijn Primavera
 • Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.
 • Het is niet mogelijk om van een vakantie met eigen vervoer om te ruilen naar een vliegvakantie of van een vliegvakantie naar een autovakantie.

  Heeft u bijvoorbeeld op 10 oktober een vakantie geboekt met vertrek op 15 december, dan kunt u tot 1 december wachten met omboeken, of u kunt direct al omboeken naar een vertrekdatum/bestemming naar keuze.

  De voorwaarden van de omruilgarantie vindt u onderaan deze pagina.

Zo boekt u zelf uw vakantie om via Mijn Primavera

1. Log in op Mijn Primavera.

2. Ga naar de boeking die u wilt omruilen en klik op de button 'Ruil uw vakantie om'.

3. U kunt kiezen om dezelfde accommodatie te boeken voor een latere datum, maar ook voor een compleet nieuwe accommodatie. Geef uw keuze aan via de knoppen.

4. Kies de vakantie die u wilt omboeken, selecteer de juiste datum, prijs en kamertype(s) in de prijstabel en kies voor boeken. Let op: u kunt alleen omruilen naar vakanties die op onze website beschikbaar zijn. Is de vakantie die uw voorkeur heeft nog niet boekbaar? Dan kunnen we niet garanderen dat deze op tijd online zal staan om naar om te boeken. Kies dan een andere vakantie uit als u gebruik wilt maken van het omruilen.

5. Selecteer in boekingsstap 1 uw huidige boeking die u wilt omruilen en vul de rest van de boekingsstap in. 

6. Doorloop de overige boekingsstappen en vul alle gegevens correct in.

7. Zodra u de nieuwe boeking heeft afgerond, zal uw vorige boeking worden geannuleerd. Ververs uw Mijn Primavera pagina, of open deze opnieuw om de annulering terug te zien. Het omboekproces kan ca. 1 uur duren.

8. U ontvangt een boekingsbevestiging. Enkele minuten later volgen er meer mails, waaronder de mail waarin uw omboeking zwart op wit wordt bevestigd. Het kan ca. 1 uur duren voordat u alle e-mails heeft ontvangen.


Door dit proces te doorlopen wordt uw nieuwe boeking behandeld alsof deze is betaald met een voucher. Uw omgeboekte (geannuleerde) vakantie wordt omgezet in een voucher waarmee de nieuwe boeking direct wordt betaald. U ontvangt hier enkele minuten na het maken van de boeking een bevestiging van.

 • Is uw nieuwe boeking goedkoper dan de vakantie die u omboekt? Het resterende bedrag wordt omgezet in een voucher. Deze voucher kunt u gebruiken voor het bijboeken van extra's of een andere vakantie. De voucher met daarop het restbedrag ontvangt u per e-mail.
 • Is uw nieuwe boeking precies dezelfde prijs? Dan hoeft u niks meer te doen.
 • Is uw nieuwe boeking duurder dan de vakantie die u omboekt? Dan dient u het resterende bedrag nog volgens de reguliere betalingstermijnen naar ons over te maken.

Voorwaarden

 • Omruilen betekent dat, uw vakantie zonder opgave van reden en zonder wijzigingskosten, eenmalig kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis met een andere accommodatie (op dezelfde bestemming of een geheel andere bestemming) en/of vertrekdatum. Dit is alleen geldig op het aanbod dat beschikbaar is op onze website.
 • U kunt het omruilen eenmalig toepassen.
 • Extra flexibel omruilen (bijgeboekt vanaf 22-09-2020 voor €40 per persoon) kan tot 14 dagen voor vertrek worden ingeroepen.
 • Het is niet mogelijk om om te ruilen van een vakantie met eigen vervoer naar een vliegvakantie of van een vliegvakantie naar een autovakantie.
 • U betaalt de prijs die geldt op de dag van het omboeken. Als uw nieuwe boeking duurder is dan uw oorspronkelijke boeking, dan betaalt u het verschil aan ons bij. Als uw nieuwe boeking goedkoper is dan uw oorspronkelijke boeking, dan geven wij een omruilvoucher die 12 maanden geldig is. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, autohuur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. Als er met een corona-voucher is betaald, wordt het bedrag teruggestort op de corona-voucher.
 • Enkel de hoofdboeker van de vakantie kan de vakantie (flexibel) omruilen en de omruilvoucher gebruiken. Omruilen kan alleen door een nieuw pakket uit te zoeken en in de eerste stap van het boekingsproces aan te geven dat u uw huidige boeking wilt omruilen (in geval er meerdere boekingen zijn kan daar gekozen worden welke boeking omgeboekt moet worden).
 • Het is niet mogelijk gebruik te maken van (flexibel) omruilen wanneer een vakantie reeds (door ons) geannuleerd is of wanneer er een aankondiging voor annulering is gedaan.
 • In geval de nieuwe boeking wordt geannuleerd door Primavera Reizen dan krijgt u het geld terug als voucher. Bij eventuele teruggave zal het bedrag op de omruilvoucher worden gestort. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, autohuur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. U ontvangt het voucher kort na de nieuwe boeking per email.
 • Als u zelf besluit om de nieuwe boeking te annuleren, dan gelden de reguliere annuleringskosten.
 • Als u gebruik maakt van de omruilservice, accepteert u de ontvangst van de omruilvoucher, en vervalt daarmee uw recht om terugbetaling van het relevante bedrag te vragen aan Primavera Reizen. Terugbetaling vindt pas plaats 12 maanden na omboekingsdatum.
 • De voorwaarden gelden alleen voor boekingen gemaakt bij Sunweb Group GmbH (‘Primavera Reizen’). Voor boekingen geldt dat zover in deze voorwaarden daarvan niet uitdrukkelijk wordt afgeweken, de ANVR reizigersvoorwaarden, de Algemene Reisvoorwaarden Primavera Reizen en de Garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reizen, de garantieregeling van het Calamiteitenfonds onverminderd van toepassing zijn.
 • De vroegboekvoorwaarden vervallen bij het omboeken na de vroegboekperiode.
 • De volgende routes zijn uitgesloten van de omruilgarantie: Lissabon (vertrek vanaf Amsterdam/Rotterdam en Eindhoven) en Porto (vertrek vanaf Amsterdam).
 • Primavera Reizen behoudt zich het recht om de uitvoering op te schorten en eventueel rechtsmaatregelen te treffen bij een verdenking van oneigenlijk gebruik van de actie.
 • Primavera Reizen behoudt zich het recht om de aanbieding te beëindigen, voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Primavera Reizen daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.
 • Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud zal door Primavera Reizen bekend worden gemaakt via de website.
 • Op deze voorwaarden is hetzelfde recht van toepassing als het recht dat op de nieuwe boeking van toepassing is.

Omruilvoucher – voorwaarden

U krijgt de Primavera Reizen-omruilvoucher, omdat u de vakantie, die u heeft geboekt bij Sunweb Group GmbH (‘Primavera Reizen’), vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus, zonder opgave van reden en eenmalig, naar een andere pakketreis flexibel heeft omgeboekt voor een nieuwe pakketreis die goedkoper is dan de oorspronkelijke reis.

Geldigheid

De uitgiftedatum van deze voucher is de datum van de nieuwe boeking. Met deze voucher kunt u een nieuwe vakantie of extra’s (bagage, autohuur, verzekering) boeken. Indien u geen passende vakantie kan vinden, zullen we het relevante bedrag in dat geval uiterlijk binnen twaalf (12) maanden na uitgiftedatum aan u terugbetalen.

Persoonsgebonden

De voucher is een unieke code die per e-mail aan de hoofdboeker van de oorspronkelijke pakketreis wordt verstuurd. De hoofdboeker is de persoon die de oorspronkelijke boeking heeft gemaakt. Alleen de hoofdboeker kan de voucher, of een gedeelte ervan, inwisselen. De hoofdboeker dient daarom zorgvuldig met de code om te gaan en deze te beschermen tegen onbevoegd gebruik. Indien de hoofdboeker onbevoegd gebruik van de code constateert, dient dat onmiddellijk aan ons te worden gemeld.

De voucher is een vordering op naam van de hoofdboeker op ons. De voucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde.

Inwisselen


De voucher kan worden gebruikt als betaalmiddel voor elke vakantie die wordt aangeboden door één van de merken van Sunweb Group GmbH: Sunweb zon- en wintersportvakanties, Primavera Reizen, Eliza Was Here en GOGO Jongerenreizen.

Op uw geboekte reis zijn de algemene voorwaarden van Primavera Reizen en de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing. Hiermee gaat u akkoord bij het maken van een nieuwe boeking.

In het onverhoopte geval dat uw nieuw geboekte reis ook wordt geannuleerd, door ons of door uzelf, en u daarbij recht heeft op uitbetaling, zal Primavera Reizen dit bedrag uitkeren in de vorm van een voucher. Hiermee gaat u akkoord bij het maken van een nieuwe boeking.

Waarde voucher


De waarde van uw voucher is gelijk aan het bedrag dat u ter compensatie van ons krijgt vanwege de goedkopere nieuwe reis.

Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.