1. Home
  2. Portugal
  3. Algarve
  4. Portimao
Portimao

Vakantie Portimao

Algemene informatie

Op vakantie in Portugal naar Portimão

In het westen van de Algarve ligt het havenstadje Portimão, pal aan de monding van de Rio Arade, naast Praia da Rocha en aan de idyllische kust van de Atlantische Oceaan. Met prachtige zandstranden, een historisch centrum, een bruisende boulevard vol winkels, vrolijke barretjes en gezellige restaurants heeft Portimão alle ingrediënten in huis voor een zorgeloze zonvakantie, ook in de winter. Vanuit iedere plek in de stad ben je binnen een mum van tijd op het strand, net als in bijvoorbeeld Olhos d’Agua. Als tweede stad van de Algarve leeft Portimão nog altijd deels van de visserij en scheepsbouw. Genoeg te ontdekken dus in deze heerlijke badplaats. Laat die vakantie in Portimão maar komen!

De ultieme strandvakantie aan de monding van de rivier Rio Arade

Dankzij de zuidelijke ligging aan de zuidkust van Portugal leent Portimão zich in de eerste plaats voor een uitgebreide strandvakantie. Van Praia da Rocha tot Praia dos Três Castelos of - aan de andere kant van de rivier bij Ferragudo - Praia dos Caneiros: je hebt de mooiste stranden voor het uitkiezen. Voor een uitje in een stad rijd je in 40 minuten naar het bruisende Albufeira. Daar kun je ook goed uitgaan in de talrijke restaurants en disco’s in de befaamde straat The Strip. Wil je meer van de Algarve zien, huur dan een auto en ontdek alle prachtige plekken van deze streek. Krijg je vlak voor de vakantie ineens de zomerkriebels? Ook last minute vind je een zorgeloze vakantie in het zonnige Portimão.

Dolfijnen spotten, 15e-eeuwse gebouwen en het weer in Portimão

Dankzij de locatie van de havenstad, aan de kust en aan een rivier, is er tijdens je vakantie in Portimão van alles te zien en doen - ook als je een dagje iets anders wilt dan naar het strand gaan. Wandel door het historische centrum van de oudste stad van de Algarve en laat je verrassen door de 15e-eeuwse gebouwen. Sla zeker Igreja da Nossa Senhora da Conceição niet over. Deze witte kerk staat op het hoogste punt van de stad. Van daaruit heb je ook nog eens een prachtig uitzicht. Op zoek naar meer actie? Spot dolfijnen, ga los in de vele (water)pretparken of wandel over één van de bekendste rotsformaties: de Ponta de Piedade. Met veel zonuren tijdens het hele jaar leent Portimão zich voor een echte strandvakantie. De temperaturen zijn er hartje winter rond de 15 graden en ‘s zomers stijgen ze tot boven de 20 graden. Ideaal weer voor aan het strand, zelfs in de kerstvakantie. Zien we jou aan de Portugese zuidkust?

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen Vrienden Jonge families