1. Home
  2. Portugal
  3. Algarve
  4. Praia da Falesia
Praia da Falesia

Vakantie Praia da Falesia

Algemene informatie

Praia da Falesia is het prachtige stukje kust tussen Albufeira en Vilamoura in de Algarve, in het zuiden van Portugal.

Een vakantie vol zon, zee en strand in Praia da Falesia

Houdt u van zon, zee strand tijdens uw vakantie, dan zit u hier in Praia da Falesia meer dan goed. Het mooie, lange zandstrand wordt begrensd door indrukwekkend hoge, roodgekleurde rotswanden. U bereikt het strand meestal via een trap.

Een vakantie naar Praia da Falesia: een rustige omgeving met voldoende voorzieningen

...zo kan een vakantie naar Praia da Falesia het beste worden omschreven. Het is hier rustig, u kunt hier optimaal genieten van de stranden en de heerlijke Portugese zon. Doordat de stranden zo breed zijn en langzaam aflopen in de zee, is het erg geschikt om hier ook een familievakantie te vieren met kleine kinderen. Voor het strand hoeft u deze badplaats dus absoluut niet te verlaten! Maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om wat meer ‘actie’ op te zoeken. Bent u een actieve 50-plusser? Dan is het een aanrader om eens een prachtige wandeling te gaan maken naar Olhos d’Agua. Dit is prima te doen: u bereikt deze kustplaats al in ongeveer 20 minuten. Wilt u een dagje gaan golfen? Dan is een vakantie naar Praia da Falesia ook zeer geschikt.

We hebben bij Primavera reizen een prachtig hotel in ons aanbod dat in deze fijne badplaats ligt: Hotel Falesia. Dit sfeervolle hotel is werkelijk prachtig gelegen tussen de golfbaan Pine Cliffs en een groen pijnbomenbos. Dit hotel werkt wel volgens het “Adult Only” concept; personen vanaf 16 jaar zijn hier welkom. Hotel Falésia is een uitstekend hotel voor een ontspannen- en golfvakantie.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Primavera op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Primavera geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht vanaf 6 jaar in alle binnen- en buitenruimten, in het openbaar vervoer en in restaurants/bars tijdens het rondlopen. Ook is het dragen van een mondkapje buiten op straat verplicht wanneer je geen 1,5 meter afstand kunt houden.
Covid-19 voor vertrek
Nee
Covid test op bestemming
Nee
Gezondheidsverklaring
Nee
Quarantaine
Nee
Tenzij besmet
Maximaal aantal personen buiten samen
Toegestaan
Maximaal 5 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Toegestaan
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Ja
De noodtoestand is van kracht t/m 15 januari 2021. De bijbehorene regels zijn:
- Het is verboden om je tussen verschillende gemeenten te verplaatsen tussen 8 en 11 januari (medische uitzonderingen of noodzakelijke reizen uitgezonderd).
- In gebieden met een (zeer) hoog risico is het verboden de openbare weg op te gaan in het weekend van 9 en 10 januari 2021, tussen 13:00 en 05:00 uur.
- In gebieden met een hoog risico mag je alleen vanwege bepaalde (noodzakelijke) doeleinden  de openbare weg op tussen 23.00 en 05.00 uur.
*Gebieden/gemeenten met een hoog risico: Loulé, Sintra, Castro Marim, Lagos, Olhão en Nazare.
*Gebieden/gemeenten met een zeer hoog risico: Albufeira, Cascais, Lisbon, Sesimbra, Beja.
Restaurants
Open
Open tot 01:00 uur en max. 6 pers. aan 1 tafel.
Bars
Open
Alleen geopend als café en/of pastries/koffietentjes
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Alleen geopend als café en/of pastries/koffietentjes.
Winkels
Open
Winkels moeten sluiten tussen van 20:00- 23:00. In gebieden met een (zeer) hoog risico moeten winkels uiterlijk om 22:00 uur sluiten.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden?
Ja
Niet toegstaan vanaf 8 uur 's avonds, tenzij het gecombineerd is met maaltijdservice. Binnen niet toegestaan na 23.00 uur.
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen en buiten)
Gesloten
Stranden
Open
Afstand houden van 1,5 meter. Bij niet bij elkaar horende groepen, 3 meter afstand tussen parasols.
Luchthavens
Open
Transferregeling
Ja
2/3 buscapaciteit beschikbaar en rij 1 niet beschikbaar
Openbaar vervoer en taxi's
Open
2/3 capiciteit beschikbaar
Tankstations
Open
Andere formaliteiten nodig om het land binnen te komen?
Ja
Formulier voor aankomst invullen via deze link.
Goed om te weten
Ja
- Commerciële bedrijven mogen pas na 10 uur 's ochtends openen. Uitzonderingen zijn bakkerijen, cafés, kappers en sportscholen. De sluitingstijd van de vestigingen is verplicht tussen 20.00 uur en 23.00 uur, de gemeente bepaalt de exacte tijd. In winkelcentra mogen max 4 personen een groep vormen. - Het is mogelijk dat op plekken je temperatuur gemeten wordt.

Populaire accommodaties