1. Home
  2. Portugal
  3. Algarve
  4. Praia da Falesia
Praia da Falesia

Vakantie Praia da Falesia

Algemene informatie

Praia da Falesia is het prachtige stukje kust tussen Albufeira en Vilamoura in de Algarve, in het zuiden van Portugal.

Een vakantie vol zon, zee en strand in Praia da Falesia

Houdt u van zon, zee strand tijdens uw vakantie, dan zit u hier in Praia da Falesia meer dan goed. Het mooie, lange zandstrand wordt begrensd door indrukwekkend hoge, roodgekleurde rotswanden. U bereikt het strand meestal via een trap.

Een vakantie naar Praia da Falesia: een rustige omgeving met voldoende voorzieningen

...zo kan een vakantie naar Praia da Falesia het beste worden omschreven. Het is hier rustig, u kunt hier optimaal genieten van de stranden en de heerlijke Portugese zon. Doordat de stranden zo breed zijn en langzaam aflopen in de zee, is het erg geschikt om hier ook een familievakantie te vieren met kleine kinderen. Voor het strand hoeft u deze badplaats dus absoluut niet te verlaten! Maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om wat meer ‘actie’ op te zoeken. Bent u een actieve 50-plusser? Dan is het een aanrader om eens een prachtige wandeling te gaan maken naar Olhos d’Agua. Dit is prima te doen: u bereikt deze kustplaats al in ongeveer 20 minuten. Wilt u een dagje gaan golfen? Dan is een vakantie naar Praia da Falesia ook zeer geschikt.

We hebben bij Primavera reizen een prachtig hotel in ons aanbod dat in deze fijne badplaats ligt: Hotel Falesia. Dit sfeervolle hotel is werkelijk prachtig gelegen tussen de golfbaan Pine Cliffs en een groen pijnbomenbos. Dit hotel werkt wel volgens het “Adult Only” concept; personen vanaf 16 jaar zijn hier welkom. Hotel Falésia is een uitstekend hotel voor een ontspannen- en golfvakantie.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Primavera op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer uw vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Primavera geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht vanaf 6 jaar in alle binnen- en buitenruimten, in het openbaar vervoer en in restaurants/bars tijdens het rondlopen. Ook is het dragen van een mondkapje buiten op straat verplicht wanneer je geen 1,5 meter afstand kunt houden.
Covid-19 voor vertrek
Afhankelijk
- Alle passagiers (behalve kinderen van 0 tot 24 maanden oud) dienen een negatief testresultaat te laten zien bij binnenkomst van Portugal. De test mag bij het boarden niet ouder zijn dan 72 uur.
- Passagiers uit een land met meer dan 500 besmettingen per 100.000 inwoners dienen naast een negatief testresultaat te laten zien bij binnenkomst van Portugal, ook 14 dagen in (thuis) quarantaine te gaan of in een plek die geregeld is door de Portugese overheid.
Covid test op bestemming
Ja
Alle reizigers (behalve kinderen onder de 24 maanden) die vertrekken uit het vaste land van Portugal, moeten een een negatieve (PCR) test aantonen van maximaal 72 uur oud.DIt is o.a. hier mogelijk
Gezondheidsverklaring
Nee
Quarantaine
Nee
Tenzij besmet
Maximaal aantal personen buiten samen
Toegestaan
Maximaal 5 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Toegestaan
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Ja
Momenteel is er een lockdown van kracht waarbij wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven (mits uiterst noodzakelijk).
Restaurants
Gesloten
Alleen afhalen mogelijk
Bars
Gesloten
Alleen afhalen mogelijk
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Winkels
Gesloten
Alle niet essentiële winkels zijn gesloten
Supermarkten en drogisterijen
Open
Max. 5 personen per 100m2
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden?
Ja
Niet toegstaan vanaf 8 uur 's avonds, tenzij het gecombineerd is met maaltijdservice. Binnen niet toegestaan na 23.00 uur.
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Gesloten
Evenementen (binnen en buiten)
Gesloten
Stranden
Open
Afstand houden van 1,5 meter. Bij niet bij elkaar horende groepen, 3 meter afstand tussen parasols.
Luchthavens
Open
Transferregeling
Ja
2/3 buscapaciteit beschikbaar en rij 1 niet beschikbaar
Openbaar vervoer en taxi's
Open
2/3 capiciteit beschikbaar
Tankstations
Open
Andere formaliteiten nodig om het land binnen te komen?
Ja
Formulier voor aankomst invullen via deze link.
Goed om te weten
Ja
Het is mogelijk dat op plekken je temperatuur gemeten wordt.

Populaire accommodaties