1. Home
  2. Portugal
  3. Algarve
  4. Praia da Rocha
Praia da Rocha

Vakantie Praia da Rocha

Algemene informatie

Het sfeervolle Praia da Rocha is één van de populairste badplaatsen van de West-Algarve en is gelegen aan de kust bij de stad Portimão. Praia da Rocha beschikt over een prachtig uitgestrekt zandstrand wat omgeven is door de roodgekleurde zandsteenrotsen die bekend staan om het grillige uiterlijk. Het goudgele zand en het kristalheldere water wat glinstert in de zon vormen een goed begin van uw vakantie in de Algarve.

Een vakantie met zon, zee en strand

Wanneer u kiest voor een vakantie in Praia da Rocha zullen zon, zee en strand ongetwijfeld centraal staan. Buiten de zomermaanden is Praia da Rocha nog heerlijk rustig en ideaal voor de vakantieganger die houdt van ontspanning en wil werken aan een kleurtje. Het fijne strand biedt mogelijkheden voor mooie lange strandwandelingen op het zand of op de houten vlonders die zijn aangelegd. Wilt u liever de Portugese geschiedenis en cultuur te ontdekken? Dan kunt u daar in de nabij gelegen plaatsen Portimão en Lagos uw hart aan ophalen.

Er valt genoeg te beleven in Praia da Rocha

In het gezellige centrum zijn genoeg leuke winkels, restaurants en bars te vinden. Zo zijn er themabars in de hoofdstraat Avenida Tomás Cabreira, wat deze plaats een extra leuke sfeer geeft. In de eettentjes aan de boulevard kunt u verschillende soorten Portugese visgerechten proeven. Verder biedt het jachthavencomplex talloze goede restaurants en gezellige terrasjes en is het ’s avonds erg levendig. Ga vanuit de jachthaven ook eens mee met een boottocht naar de grotten van Ponte da Padade in Lagos of ga dolfijnen spotten. Voor de golfliefhebbers zitten er in de Algarve genoeg golfbanen, ook dicht bij Praia da Rocha kunt u een balletje slaan. Een reis naar Praia da Rocha zal zorgen voor een onvergetelijke tijd!

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Primavera op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer uw vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Primavera geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht vanaf 6 jaar in alle binnen- en buitenruimten, in het openbaar vervoer en in restaurants/bars tijdens het rondlopen. Ook is het dragen van een mondkapje buiten op straat verplicht wanneer je geen 1,5 meter afstand kunt houden.
Covid-19 voor vertrek
Afhankelijk
- Alle passagiers (behalve kinderen van 0 tot 24 maanden oud) dienen een negatief testresultaat te laten zien bij binnenkomst van Portugal. De test mag bij het boarden niet ouder zijn dan 72 uur.
- Passagiers uit een land met meer dan 500 besmettingen per 100.000 inwoners dienen naast een negatief testresultaat te laten zien bij binnenkomst van Portugal, ook 14 dagen in (thuis) quarantaine te gaan of in een plek die geregeld is door de Portugese overheid.
Covid test op bestemming
Ja
Alle reizigers (behalve kinderen onder de 24 maanden) die vertrekken uit het vaste land van Portugal, moeten een een negatieve (PCR) test aantonen van maximaal 72 uur oud.DIt is o.a. hier mogelijk
Gezondheidsverklaring
Nee
Quarantaine
Nee
Tenzij besmet
Maximaal aantal personen buiten samen
Toegestaan
Maximaal 5 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Toegestaan
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Ja
Momenteel is er een lockdown van kracht waarbij wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven (mits uiterst noodzakelijk).
Restaurants
Gesloten
Alleen afhalen mogelijk
Bars
Gesloten
Alleen afhalen mogelijk
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Winkels
Gesloten
Alle niet essentiële winkels zijn gesloten
Supermarkten en drogisterijen
Open
Max. 5 personen per 100m2
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden?
Ja
Niet toegstaan vanaf 8 uur 's avonds, tenzij het gecombineerd is met maaltijdservice. Binnen niet toegestaan na 23.00 uur.
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Gesloten
Evenementen (binnen en buiten)
Gesloten
Stranden
Open
Afstand houden van 1,5 meter. Bij niet bij elkaar horende groepen, 3 meter afstand tussen parasols.
Luchthavens
Open
Transferregeling
Ja
2/3 buscapaciteit beschikbaar en rij 1 niet beschikbaar
Openbaar vervoer en taxi's
Open
2/3 capiciteit beschikbaar
Tankstations
Open
Andere formaliteiten nodig om het land binnen te komen?
Ja
Formulier voor aankomst invullen via deze link.
Goed om te weten
Ja
Het is mogelijk dat op plekken je temperatuur gemeten wordt.

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen Overige Jonge stellen

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
23ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min.
8ºC
10ºC
11ºC
13ºC
15ºC
18ºC
18ºC
18ºC
16ºC
17ºC
11ºC
10ºC