1. Home
  2. Portugal
  3. Algarve
  4. Praia da Rocha
Praia da Rocha

Vakantie Praia da Rocha

Algemene informatie

Het sfeervolle Praia da Rocha is één van de populairste badplaatsen van de West-Algarve en is gelegen aan de kust bij de stad Portimão. Praia da Rocha beschikt over een prachtig uitgestrekt zandstrand wat omgeven is door de roodgekleurde zandsteenrotsen die bekend staan om het grillige uiterlijk. Het goudgele zand en het kristalheldere water wat glinstert in de zon vormen een goed begin van uw vakantie in de Algarve.

Een vakantie met zon, zee en strand

Wanneer u kiest voor een vakantie in Praia da Rocha zullen zon, zee en strand ongetwijfeld centraal staan. Buiten de zomermaanden is Praia da Rocha nog heerlijk rustig en ideaal voor de vakantieganger die houdt van ontspanning en wil werken aan een kleurtje. Het fijne strand biedt mogelijkheden voor mooie lange strandwandelingen op het zand of op de houten vlonders die zijn aangelegd. Wilt u liever de Portugese geschiedenis en cultuur te ontdekken? Dan kunt u daar in de nabij gelegen plaatsen Portimão en Lagos uw hart aan ophalen.

Er valt genoeg te beleven in Praia da Rocha

In het gezellige centrum zijn genoeg leuke winkels, restaurants en bars te vinden. Zo zijn er themabars in de hoofdstraat Avenida Tomás Cabreira, wat deze plaats een extra leuke sfeer geeft. In de eettentjes aan de boulevard kunt u verschillende soorten Portugese visgerechten proeven. Verder biedt het jachthavencomplex talloze goede restaurants en gezellige terrasjes en is het ’s avonds erg levendig. Ga vanuit de jachthaven ook eens mee met een boottocht naar de grotten van Ponte da Padade in Lagos of ga dolfijnen spotten. Voor de golfliefhebbers zitten er in de Algarve genoeg golfbanen, ook dicht bij Praia da Rocha kunt u een balletje slaan. Een reis naar Praia da Rocha zal zorgen voor een onvergetelijke tijd!

 

Festivals

In de maanden juni en juli vinden er verschillende festivals plaats in Praia da Rocha. Hierdoor kan het voorkomen dat u enige geluidsoverlast ervaart van het op- en afbouwen (tussen 20 mei en 31 juli 2023) of van de festivals zelf.

  • Afro Nation: 28 t/m 30 juni 2023
  • Rolling Loud: 5 t/m 7 juli 2023

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
23ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min.
8ºC
10ºC
11ºC
13ºC
15ºC
18ºC
18ºC
18ºC
16ºC
17ºC
11ºC
10ºC