1. Home
  2. Portugal
  3. Algarve
  4. Quarteira
Quarteira

Vakantie Quarteira

Algemene informatie

De toeristische badplaats Quarteira ligt in de Algarve, in het zuiden van Portugal. Tijdens uw vakantie kunt u hier onder andere optimaal genieten van het prachtige lange en brede zandstrand en de typische Portugese sfeer.

Voelt u één met de Portugezen tijdens uw vakantie in Quarteira

Wanneer u kiest voor een reis naar Quarteira, voelt u zich echt nog één met de Portugezen. U vindt hier nog niet extreem veel toerisme, waardoor u de echte Portugese sfeer nog kan ervaren. Slenter over de, door de lokale bevolking, druk bezochte marktjes met veel groenten en fruit. Al flanerend over de gezellige boulevard heeft u volop keuzes; van een eenvoudig kopje koffie tot een heerlijke vers gevangen vis in een van de vele sfeervolle eettentjes. Kijk ook eens in de smalle zijstraatjes, hier zitten vaak verborgen pareltjes qua restaurants.

Quarteira; een heerlijke vakantie voor de actieveling en rustzoeker

Voor de actieve 50-plusser is het een fijne bestemming. Het landschap is, in tegenstelling tot veel plaatsen in Portugal, grotendeels vlak. Daarom is Quarteira ook uiterst geschikt voor een wandelvakantie. Loop eens verder dan de boulevard langs de kust en ontdek de onaangeroerde stranden. Deze zijn van nature prachtig. Maar niet alleen voor de actievelingen onder ons is dit een heerlijke vakantiebestemming. Ook voor een familievakantie is Quarteira een fijne plaats. De stranden lopen langzaam af waardoor ook de kleintjes onder ons veel waterplezier kunnen beleven. Wanneer het eb is, kunt u erg ver de zee in lopen zonder tot over uw knieën in het water te staan. Pas wel op met vloed, dan staat u al na een paar meter met het water tot aan uw middel.

Bezoek tijdens uw vakantie in Quartiera ook andere plaatsjes

Afhankelijk van hoelang u in Quartiera verblijft, is het een leuke aanrader om ook eens een bezoek te brengen aan Vilamoura. Hier kunt u, als u een fijne wandeling wilt maken, naartoe lopen (ongeveer 3 kwartier lopen), maar u kunt deze plaats ook met een eventuele huurauto of openbaar vervoer bereiken.

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen Families Jonge stellen Jonge families Alleen reizend

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
16ºC
16ºC
18ºC
22ºC
24ºC
28ºC
28ºC
29ºC
26ºC
25ºC
19ºC
17ºC
Min.
7ºC
10ºC
11ºC
13ºC
16ºC
19ºC
19ºC
20ºC
17ºC
18ºC
11ºC
10ºC