1. Home
  2. Spanje
  3. Costa Blanca
  4. Villajoyosa
Villajoyosa

Vakantie Villajoyosa

Algemene informatie

Villajoyosa is een rustig vissersdorpje gelegen nabij Benidorm. Villajoyosa is de hoofdstad van de regio Marina Baixa en wordt in het Spaans ook wel ‘La Vila Joisa’ of ‘La Vila’ genoemd. 

Het authentieke vissersdorpje heeft een charmante en sfeervol historisch centrum met de Amadorio rivier, een prachtige kustlijn en de gezellig/levendige boulevard met de vrolijk gekleurde huizen. De huizen aan de boulevard werden van oudsher in vrolijke kleuren geschilderd zodat de lokale vissers de haven makkelijk konden terugvinden. In het historische centrum vindt u nog de oude stadsmuur, verschillende uitkijktorens en de gotische parochiekerk. Naast een sfeervol historische centrum kunt u ook volop genieten van het veelal prachtige weer. Het dorpje heeft een 3,5 kilometer lang zandstrand waar het goed toeven is.

Bent u liefhebber van chocolade? Ook dan zit u in Villajoyosa goed! De stad kent een lange traditie van chocoladeproductie, welke teruggaat tot de 18e eeuw. Een van de oudste fabrieken is die van de familie Valor. Een deel van de fabriek is tegenwoordig een museum en is opengesteld door de familie voor bezoekers.

Corona informatie

Kijk voor het laatste reisadvies en coronamaatregelen op uw bestemming op de website van de overheid. Deze informatie wijzigt regelmatig, dus controleer de website kort voor vertrek.

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
17ºC
15ºC
18ºC
21ºC
25ºC
30ºC
31ºC
30ºC
28ºC
25ºC
20ºC
17ºC
Min.
8ºC
6ºC
9ºC
11ºC
15ºC
20ºC
22ºC
22ºC
19ºC
16ºC
9ºC
6ºC