Omruilgarantie

 1. Home
 2. Corona
 3. Omruilgarantie
 • Uitstekende service
 • Al 30 jaar uw Portugal specialist
 • Scherp geprijsd
 • Nederlandssprekende reisleiding

Uw vakantie omruilen, om welke reden dan ook

Boek bij twijfel uw geboekte vakantie om

Heeft u een zomervakantie geboekt? Dan kunt u uw vakantie gratis omboeken, om welke reden dan ook! Dit kan standaard gratis tot 6 weken voor vertrek, maar u kunt er ook voor kiezen om voor €20 per persoon extra flexibel te mogen omboeken, tot 2 weken voor vertrek!

We snappen heel goed dat het onzekere tijden zijn en we willen niet dat u op vakantie gaat als u u daar niet comfortabel bij voelt. Daarom biedt Primavera Reizen tijdelijk de mogelijkheid om uw vakantie om te ruilen naar een ander moment/bestemming die op dat moment online staat naar keuze. Bekijk onderstaand meer uitleg over hoe u zelf uw vakantie kan omboeken via Mijn Primavera Reizen.

Standaard omruilgarantie - Omruilen tot 6 weken voor vertrek

✔ Tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken via Mijn Primavera.
✔ Standaard inbegrepen bij het maken van een boeking bij Primavera.*
✔ Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.
✔ Het standaard omruilen kunt u eenmalig toepassen.

Premium omruilgarantie - Omruilen tot 2 weken voor vertrek

✔ Tot 2 weken voor vertrek gratis omboeken via Mijn Primavera.
✔ Vanaf 15-9-2020 bij te boeken voor €20 per persoon tijdens het boekingsproces van Primavera Reizen of tot 14 dagen na boeking via Mijn Primavera.*
✔ Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.
✔ Premium omruilen kunt u tweemaal toepassen.
✔ Met de premium omruilgarantie kunt u uw vakantie ook omboeken naar een vakantie van onze andere merken (Eliza Was Here en Sunweb).

*Uitgezonderd van omboeken en enkel mogelijk tegen betaling van annuleringskosten en door contact op te nemen via info@primaverareizen.nl:
- Omruilen van vliegvakanties naar autovakanties
- Uitgezonderde routes: Portugal: Amsterdam – Lissabon, Eindhoven – Lissabon, Rotterdam – Lissabon, Amsterdam – Porto | Spanje: Amsterdam – Valencia

Meer details over de voorwaarden van deze twee omruilgaranties vind u onderaan deze pagina.

Zo boekt u zelf uw vakantie om via Mijn Primavera 

Eenvoudig omruilen

Graag leggen we u hieronder stapsgewijs uit hoe u zelf uw vakantie kunt omboeken.

 1. Log in op Mijn Primavera.
 2. Ga naar de boeking die u wilt omruilen en klik op de button 'Ruil uw vakantie om'.
 3. U kunt kiezen om dezelfde accommodatie te boeken voor een latere datum, maar ook voor een compleet nieuwe accommodatie. Geef uw keuze aan via de knoppen.
 4. Kies de vakantie die u wilt omboeken, selecteer de juiste datum, prijs en kamertype(s) in de prijstabel en kies voor boeken. Let op: u kunt alleen omruilen naar vakanties die op onze website beschikbaar zijn. Is de vakantie die uw voorkeur heeft nog niet boekbaar? Dan kunnen we niet garanderen dat deze op tijd online zal staan om naar om te boeken. Kies dan een andere vakantie uit als u gebruik wilt maken van het omruilen.
 5. Selecteer in boekingsstap 1 uw huidige boeking die u wilt omruilen en vul de rest van de boekingsstap in.
 6. Doorloop de overige boekingsstappen en vul alle gegevens correct in.
 7. Zodra u de nieuwe boeking heeft afgerond, zal uw vorige boeking worden geannuleerd. Ververs uw Mijn Primavera pagina, of open deze opnieuw om de annulering terug te zien. Het omboekproces kan ca. 1 uur duren.
 8. U ontvangt een boekingsbevestiging. Enkele minuten later volgen er meer mails, waaronder de mail waarin uw omboeking zwart op wit wordt bevestigd. Het kan ca. 1 uur duren voordat u alle e-mails heeft ontvangen.

Door dit proces te doorlopen wordt uw nieuwe boeking behandeld alsof deze is betaald met een voucher. Uw omgeboekte (geannuleerde) vakantie wordt omgezet in een voucher waarmee de nieuwe boeking direct wordt betaald. U ontvangt hier enkele minuten na het maken van de boeking een bevestiging van.

 • Is uw nieuwe boeking goedkoper dan de vakantie die u omboekt? Het resterende bedrag wordt omgezet in een voucher. Deze voucher kunt u gebruiken voor het bijboeken van extra's of een andere vakantie. De voucher met daarop het restbedrag staat klaar in uw Mijn Primavera account.
 • Is uw nieuwe boeking precies dezelfde prijs? Dan hoeft u niks meer te doen.
 • Is uw nieuwe boeking duurder dan de vakantie die u omboekt? Dan dient u het resterende bedrag nog volgens de reguliere betalingstermijnen naar ons over te maken.

Voorwaarden omruilgarantie

Boek bij twijfel uw geboekte vakantie gratis om

Standaard omruilgarantie

 • Standaard omruilen kan tot 6 weken voor vertrek worden ingeroepen.
 • U kunt het standaard omruilen eenmalig toepassen.

Premium omruilgarantie

 • De premium omruilgarantie (bijgeboekt vanaf 15-9-2020 voor €20 per persoon) kan tot 2 weken voor vertrek worden ingeroepen en kan worden bijgeboekt tot 14 dagen na boeking.
 • U kunt de premium omruilgarantie tweemaal toepassen. Neem hiervoor contact op met ons via info@primaverareizen.nl.
 • Met de premium omruilgarantie kunt u uw vakantie ook omboeken naar een vakantie van onze andere merken (Eliza Was Here, Primavera Reizen en GOGO jongerenreizen). Neem hiervoor contact op met ons via info@primaverareizen.nl.

Algemene voorwaarden van omruilgarantie van Primavera Reizen

 • Omruilen betekent dat, uw vakantie zonder opgave van reden en zonder wijzigingskosten, kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis (op dezelfde bestemming of een geheel andere bestemming) en/of een andere vertrekdatum. Dit is alleen geldig op het aanbod dat beschikbaar is op onze website.
 • Omruilen van een vliegvakantie naar een autovakantie kan enkel door het betalen van annuleringskosten en door een mail te sturen naar info@primaverareizen.nl.
 • Omruilen voor de volgende routes kan enkel door het betalen van annuleringskosten en door een mail te sturen naar info@primaverareizen.nl.
  Portugal: Amsterdam – Lissabon, Eindhoven – Lissabon, Rotterdam – Lissabon, Amsterdam – Porto | Spanje: Amsterdam – Valencia
 • U betaalt de prijs die geldt op de dag van het omboeken. Als uw nieuwe boeking duurder is dan uw oorspronkelijke boeking, dan betaalt u het verschil aan ons bij. Als uw nieuwe boeking goedkoper is dan uw oorspronkelijke boeking, dan geven wij een omruilvoucher uit die 12 maanden geldig is. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, auto huur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 3 maanden. Als er met een corona-voucher is betaald, wordt het bedrag teruggestort op de corona-voucher.
 • Enkel de hoofdboeker van de vakantie kan de vakantie omruilen en de omruilvoucher gebruiken. Omruilen kan alleen door een nieuw pakket uit te zoeken en in de eerste stap van het boekingsproces aan te geven dat u uw huidige boeking wilt omruilen (in geval er meerdere boekingen zijn kan daar gekozen worden welke boeking omgeboekt moet worden).
 • Het is niet mogelijk gebruik te maken van omruilen wanneer een vakantie reeds geannuleerd is.
 • De vroegboekvoorwaarden vervallen bij het omruilen na de vroegboekperiode.
 • In geval de nieuwe boeking wordt geannuleerd door Primavera Reizen dan krijgt u het geld terug als voucher. Bij eventuele teruggave zal het bedrag op de omruilvoucher worden gestort. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, auto huur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 3 maanden. Uw voucher staat kort na de nieuwe boeking klaar in uw Mijn Primavera account.
 • Na het omboeken van uw vakantie vervalt het recht op de bedenktijd (ook wel gratis annuleren binnen 3 dagen genoemd).
 • Als u zelf besluit om de nieuwe boeking te annuleren, dan gelden de reguliere annuleringskosten.
 • Als u gebruik maakt van de omruilgarantie, accepteert u de ontvangst van de omruilvoucher, en vervalt daarmee uw recht om terugbetaling van het relevante bedrag te vragen aan Primavera Reizen. Terugbetaling vindt pas plaats 3 maanden na omboekingsdatum.
 • De voorwaarden gelden alleen voor boekingen bij Sunweb Group GmbH (‘Sunweb’). Voor boekingen geldt dat zover in deze voorwaarden daarvan niet uitdrukkelijk wordt afgeweken, de ANVR reizigersvoorwaarden, de Algemene Reisvoorwaarden Primavera Reizen en de Garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reizen, de garantieregeling van het Calamiteitenfonds onverminderd van toepassing zijn.
 • Primavera Reizen behoudt zich het recht om de uitvoering op te schorten en eventueel rechtsmaatregelen te treffen bij een verdenking van oneigenlijk gebruik van de actie.
 • Primavera Reizen behoudt zich het recht om de aanbieding te beëindigen, voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Primavera Reizen daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.
 • Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud zal door Primavera Reizen bekend worden gemaakt via de website.
 • Op deze voorwaarden is hetzelfde recht van toepassing als het recht dat op de nieuwe boeking van toepassing is.

Omruilvoucher – voorwaarden

U krijgt de Primavera-omruilvoucher, omdat u de vakantie, die u heeft geboekt bij Sunweb Group GmbH, vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus, zonder opgave van reden en eenmalig, naar een andere pakketreis heeft omgeboekt voor een nieuwe pakketreis die goedkoper is dan de oorspronkelijke reis.

Geldigheid

De uitgiftedatum van deze voucher is de datum van de nieuwe boeking. Met deze voucher kunt u een nieuwe vakantie of extra’s (bagage, auto huur, verzekering) boeken. Indien u geen passende vakantie kunt vinden, zullen we het relevante bedrag in dat geval uiterlijk binnen drie (3) maanden na de uitgiftedatum aan u terugbetalen.

Persoonsgebonden

De voucher is een unieke code aan de hoofdboeker van de oorspronkelijke pakketreis wordt verleend. De hoofdboeker is de persoon die de oorspronkelijke boeking heeft gemaakt. Alleen de hoofdboeker kan de voucher, of een gedeelte ervan, inwisselen. De hoofdboeker dient daarom zorgvuldig met de code om te gaan en deze te beschermen tegen onbevoegd gebruik. Indien de hoofdboeker onbevoegd gebruik van de code constateert, dient dat onmiddellijk aan ons te worden gemeld.

De voucher is een vordering op naam van de hoofdboeker op ons. De voucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde.

Inwisselen

De voucher kan worden gebruikt als betaalmiddel voor elke vakantie die wordt aangeboden door één van de merken van Sunweb Group: Sunweb zon- en wintersportvakanties, Primavera Reizen, Eliza Was Here en GOGO Jongerenreizen.

Op uw nieuw geboekte reis zijn de algemene voorwaarden van Primavera Reizen en de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing. Hiermee gaat u akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

In het onverhoopte geval dat uw nieuw geboekte reis ook wordt geannuleerd, door ons of door uzelf, en u daarbij recht hebt op uitbetaling, zal Primavera Reizen dit bedrag uitkeren in de vorm van een voucher. Hiermee gaat u akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

Waarde voucher

De waarde van uw voucher is gelijk aan het bedrag dat u ter compensatie van ons krijgt vanwege de goedkopere nieuwe reis.

 

Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.