Omruilgarantie

Omruilgarantie

 1. Home
 2. Corona
 3. Omruilgarantie
 • Uitstekende service
 • Al 30 jaar uw Portugal specialist
 • Scherp geprijsd
 • Nederlandssprekende reisleiding

Gratis omruilen van zonvakanties tot 6 weken voor vertrek

Met onze omruilgarantie kunt u onbezorgd op vakantie. Daarmee kunt u uw vakantie tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken.

Standaard omruilgarantie - Tot 6 weken voor vetrek omruilen

✔ Tot 6 weken voor vertrek omboeken via uw account 'Mijn Primavera'.
✔ Gratis, standaard inbegrepen bij een Primavera vakantie
✔ Omboeken is mogelijk naar vakanties die op dat moment beschikbaar zijn op de website. (Omboeken naar één van onze andere merken zoals Eliza was here en Sunweb zon- en wintersportvakantis is ook mogelijk)
✔ Het standaard omruilen kunt u eenmalig toepassen


Onze omruilgaranties op een rij

Standaard omruilgarantie - Omruilen tot 6 weken voor vertrek 

✔ Gratis. Deze garantie is standaard inbegrepen bij het boeken van een vakantie bij Primavera.

✔ Tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken via 'Mijn Primavera'.

✔ Omboeken is mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.

✔ Ook omboeken naar vakanties van onze andere merken is mogelijk (Eliza Was Here en Sunweb zon- en wintersportvakantie).

✔ Het standaard omruilen kunt u eenmalig toepassen.

Premium omruilgarantie - Omruilen tot 2 weken voor vertrek

✔ Bij te boeken voor €27,50 p.p. in stap 1 van boekingsproces of tot 14 dagen via 'Mijn Primavera' nadat u een boeking hebt gemaakt.

✔ Tot 2 weken voor vertrek gratis omboeken via 'Mijn Primavera'.

✔ Omboeken is mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.

✔ Premium omruilen kunt u tweemaal toepassen.

✔ Ook omboeken naar vakanties van onze andere merken is mogelijk (Eliza Was Here en Sunweb zon- en wintersportvakantie).

Voorwaarden omruilgarantie

Algemene voorwaarden van omruilgarantie van Primavera

 • Omruilen betekent dat, uw vakantie zonder opgave van reden en zonder wijzigingskosten, kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis (op dezelfde bestemming of een geheel andere bestemming) en/of een andere vertrekdatum. Dit is alleen geldig op het aanbod dat beschikbaar is op onze website.
 • U betaalt de prijs die geldt op de dag van het omboeken. Als uw nieuwe boeking duurder is dan uw oorspronkelijke boeking, dan betaalt u het verschil aan ons bij. Als uw nieuwe boeking goedkoper is dan uw oorspronkelijke boeking, dan geven wij een omruilvoucher uit die 12 maanden geldig is. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, auto huur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 3 maanden. Als er met een corona-voucher is betaald, wordt het bedrag teruggestort op de corona-voucher.
 • Enkel de hoofdboeker van de vakantie kan de vakantie (flexibel) omruilen en de omruilvoucher gebruiken. Omruilen kan alleen door een nieuw pakket uit te zoeken en in de eerste stap van het boekingsproces aan te geven dat u uw huidige boeking wilt omruilen (in geval er meerdere boekingen zijn kan daar gekozen worden welke boeking omgeboekt moet worden).
 • Het is niet mogelijk gebruik te maken van omruilen wanneer een vakantie reeds geannuleerd is.
 • De vroegboekvoorwaarden vervallen bij het flexibel omruilen na de vroegboekperiode.
 • In geval de nieuwe boeking wordt geannuleerd door Primavera dan krijgt u het geld terug als voucher. Bij eventuele teruggave zal het bedrag op de omruilvoucher worden gestort. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, auto huur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 3 maanden. Uw voucher staat kort na de nieuwe boeking klaar in uw Mijn Primavera account.
 • Na het omboeken van uw vakantie vervalt het recht op de bedenktijd (ook wel gratis annuleren binnen 3 dagen genoemd).
 • Als u zelf besluit om de nieuwe boeking te annuleren, dan gelden de reguliere annuleringskosten.
 • Als u gebruik maakt van de omruilservice, accepteert u de ontvangst van de omruilvoucher, en vervalt daarmee uw recht om terugbetaling van het relevante bedrag te vragen aan Primavera. Terugbetaling vindt pas plaats 3 maanden na omboekingsdatum.
 • De voorwaarden gelden alleen voor boekingen bij Sunweb Group GmbH (‘Primavera’). Voor boekingen geldt dat zover in deze voorwaarden daarvan niet uitdrukkelijk wordt afgeweken, de ANVR reizigersvoorwaarden, de Algemene Reisvoorwaarden Primavera en de Garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reizen, de garantieregeling van het Calamiteitenfonds onverminderd van toepassing zijn.
 • Primavera behoudt zich het recht om de uitvoering op te schorten en eventueel rechtsmaatregelen te treffen bij een verdenking van oneigenlijk gebruik van de actie.
 • Primavera behoudt zich het recht om de aanbieding te beëindigen, voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Primavera daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.
 • Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud zal door Primavera bekend worden gemaakt via de website.
 • Op deze voorwaarden is hetzelfde recht van toepassing als het recht dat op de nieuwe boeking van toepassing is.

Omruilvoucher – voorwaarden
U krijgt de Primavera-omruilvoucher, omdat u de vakantie, die u hebt geboekt bij Sunweb Group GmbH, vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus, zonder opgave van reden en eenmalig, naar een andere pakketreis flexibel hebt omgeboekt voor een nieuwe pakketreis die goedkoper is dan de oorspronkelijke reis.

Geldigheid
De uitgiftedatum van deze voucher is de datum van de nieuwe boeking. Met deze voucher kun u een nieuwe vakantie of extra’s (bagage, auto huur, verzekering) boeken. Indien u geen passende vakantie kunt vinden, zullen we het relevante bedrag in dat geval uiterlijk binnen drie (3) maanden na de uitgiftedatum aan u terugbetalen.

Persoonsgebonden
De voucher is een unieke code aan de hoofdboeker van de oorspronkelijke pakketreis wordt verleend. De hoofdboeker is de persoon die de oorspronkelijke boeking heeft gemaakt. Alleen de hoofdboeker kan de voucher, of een gedeelte ervan, inwisselen. De hoofdboeker dient daarom zorgvuldig met de code om te gaan en deze te beschermen tegen onbevoegd gebruik. Indien de hoofdboeker onbevoegd gebruik van de code constateert, dient dat onmiddellijk aan ons te worden gemeld.

De voucher is een vordering op naam van de hoofdboeker op ons. De voucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde.

Inwisselen
De voucher kan worden gebruikt als betaalmiddel voor elke vakantie die wordt aangeboden door één van de merken van Sunweb Group: Sunweb zon- en wintersportvakanties, Primavera Reizen en Eliza Was Here.

Op uw nieuw geboekte reis zijn de algemene voorwaarden van Sunweb en de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing. Hiermee gaat u akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

In het onverhoopte geval dat uw nieuw geboekte reis ook wordt geannuleerd, door ons of door uzelf, en u daarbij recht heeft op uitbetaling, zal Sunweb dit bedrag uitkeren in de vorm van een voucher. Hiermee gaat u akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

Waarde voucher
De waarde van uw voucher is gelijk aan het bedrag dat u ter compensatie van ons krijgt vanwege de goedkopere nieuwe reis.

Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.