Vragen & contact

De 5 meest gestelde vragen

Wat heb ik nodig om te kunnen reizen naar Portugal?
Let op! Heeft u niet de juiste documenten bij u, dan kan u toegang tot uw vlucht worden geweigerd.

1. Vaccinatiebewijs óf herstelbewijs óf PCR-test óf antigeentest (heenreis)
2. Passenger Locator Card formulier. Voor Madeira dient u zich te registreren
3. Gezondheidsverklaring voor reizen vanaf of naar Nederland 
4. Vaccinatiebewijs óf herstelbewijs óf negatieve uitslag antigeenstest óf PCR-test (terugreis naar Nederland)

Doorloop onderstaande checklist om goed voorbereid op vakantie te gaan naar Portugal.

1. Vaccinatiebewijs óf herstelbewijs óf PCR-test óf antigeentest voor alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder
Om Portugal binnen te mogen kunt u gebruik maken van één van de vier onderstaande opties, afhankelijk of u naar het vaste land gaat of naar Madeira:

Vaccinatiebewijs (verplicht aantonen via het gezondheidscertificaat/Digitaal Corona Certificaat (DCC))
• Bewijs dat u volledig bent gevaccineerd (in het geval een vaccin twee vaccinaties vereist, betreft de volledige vaccinatie vanaf de tweede prik)
• De laatste vaccinatie moet minimaal 14 dagen voor aankomst zijn toegediend
• Alleen voor Madeira is de DCC nog niet verplicht en is een papieren vaccinatiebewijs ook voldoende.

Óf herstel van COVID-19 (verplicht aantonen via het gezondheidscertificaat/Digitaal Corona Certificaat (DCC))
• Document van een positieve test waarmee wordt bewezen dat u hersteld bent van COVID-19
• Alleen voor Madeira is de DCC nog niet verplicht en is een papieren vaccinatiebewijs ook voldoende.

Óf negatieve testuitslag van een PCR-test
• Niet ouder dan 72 uur voor vertrek

Óf negatieve testuitslag van een antigeen(snel)test
• Niet ouder dan 48 uur voor vertrek
Alleen voor vaste land, niet voor Madeira

TIP! Maak gebruik van het coronapaspoort en toon tijdens uw vakantie digitaal de uitslag van uw vaccinatiebewijs, bewijs van herstel, PCR-test uitslag of antigeentest uitslag.

2. Formulier voor uw vakantiebestemming
Het is verplicht om voor aankomst het Passenger Locator Card formulier in te vullen. Om u te helpen met het invullen van dit formulier hebben wij een Nederlands stappenplan opgesteld. Voor het stappenplan kunt u op de volgende link klikken: www.primaverareizen.nl/faq/questions/87024
Voor Madeira is het verplicht u te registreren voor aankomst. 

3. Formulieren voor uw land van vertrek of terugkomst
Heen- en/of terugreis vanuit of naar Nederland: het is verplicht voor alle reizigers (vanaf 13 jaar) die via een Nederlandse luchthaven reizen een gezondheidsverklaring van het RIVM bij u te dragen.

Heen- en/of terugreis vanuit of naar België: het is verplicht om binnen 48 uur voor aankomst in België een Passenger Locator Form in te vullen en bij u te dragen. Ondanks de regeling dat dit niet van toepassing is wanneer u korter dan 48 uur in België verblijft, adviseren wij ook Nederlandse reizigers dit formulier in te vullen.

4. Vaccinatiebewijs óf herstelbewijs óf PCR-test óf antigeentest (DCC) voor alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder voor terugreis naar Nederland
Bij terugkomst in Nederland (ook wanneer u als Nederlander terugvliegt op bijv. Brussel) moet u een vaccinatiebewijs kunnen tonen. Dit moet gaan om een volledige vaccinatie waarvan de laatste prik minstens 14 dagen geleden is toegediend (let op! bent u na 14 augustus geprikt met het Janssen-vaccin, dan is het bewijs pas na 28 dagen geldig) of een herstelbewijs. Wanneer u geen (volledige) vaccinatie of herstelbewijs heeft, dan is het noodzakelijk om op bestemming een antigeen(snel)test (niet ouder dan 24 uur voor vertrek) of een PCR-test (niet ouder dan 48 uur voor vertrek) af te nemen. Primavera faciliteert en vergoed de antigeen(snel)test voor reizigers op bestemming. Klikt u hier voor meer informatie.
Aanvullend vraagt de overheid reizigers 5 dagen na terugkomst in Nederland een test af te nemen. Ook wanneer u volledig gevaccineerd bent is er het advies om u te laten testen in Nederland. Een zelftest volstaat.
Houdt u er daarnaast rekening mee dat voor reizen van/naar een Nederlandse luchthaven u een gezondheidsverklaring bij u moet dragen wanneer u 13 jaar of ouder bent.

5. Maatregelen op uw vakantiebestemming
Check goed welke maatregelen er van toepassing zijn op uw vakantiebestemming. Deze kunnen anders zijn dan dat u gewend bent in Nederland.

Let op! Reist u terug via België? Checkt u dan hier of er maatregelen van toepassing zijn voor uw terugreis via België.

6. Reisadvies
Houd altijd het reisadvies van onze overheid goed in de gaten. Onderstaande informatie is de meest actuele informatie die wij hebben staat hieronder, maar de adviezen kunnen op dit moment snel wijzigen. Op reis gaan met de juiste documenten is te allen tijde de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf.

Ik ben al gevaccineerd, moet ik alsnog een PCR-test laten afnemen?
Nee, in principe is uw vaccinatiebewijs voldoende. Check wel goed of uw bestemming het vaccinatiebewijs erkend om het land binnen te gaan en welke eisen zij hieraan stellen:

Bestemming

Vaccinatiebewijs voldoende? (geen PCR-test nodig)

Alternatieven voor vaccinatiebewijs

Portugal

Vanaf 12 jaar en ouder

Ja:
- verplicht aantonen via het gezondheidscertificaat/Digitaal Corona Certificaat (DCC)
- Laatste vaccinatie minimaal 14 dagen voor aankomst toegediend.
- Alleen voor Madeira is de DCC nog niet verplicht en is een papieren vaccinatiebewijs ook voldoende.

Alternatief:
1. PCR-test
2. Antigeentest (alleen voor vaste land)
3. Bewijs van herstel (alleen voor Madeira)

Klikt u hier voor de checklist met voorwaarden

Spanje

Vanaf 12 jaar en ouder

Ja:
- Laatste vaccinatie minimaal 14 dagen voor aankomst toegediend.

- In het Spaans, Engels, Frans of Duits (Engelse download van RIVM wordt niet toegestaan). Een officiële vertaling is noodzakelijk.

- Bewijs bevat naam, data vaccinaties, type vaccin, LOT nummer, land van vaccinatie, contact details van vaccinatie organisatie.

Alternatief:
1. PCR-test
2. Antigeentest
3. Bewijs van herstel

Klikt u hier voor de checklist met voorwaardenHeb ik een gezondheidsverklaring nodig?
Een gezondheidsverklaring is verplicht voor alle reizigers (ook voor gevaccineerden) die van of naar een Nederlandse luchthaven reizen.

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. U print twee formulieren uit, één voor de heenvlucht en één voor de terugvlucht. Op de gezondheidsverklaring vult u, voor u gaat vliegen, in of u klachten heeft die passen bij het coronavirus (COVID-19). Als u geen klachten heeft mag u aan boord. U moet het ingevulde formulier laten zien bij het instappen (boarden). Tijdens de reis houd u het formulier bij u. U kunt op de luchthaven gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien.

U kunt de gezondheidsverklaring hier downloaden.

Houd er rekening mee dat sommige bestemmingen ook reizigers verplichten een formulier voor aankomst in te vullen. Klik hier voor alle informatie over verplichte formulieren per bestemming.


Welke vakanties gaan door en welke worden er geannuleerd?

Hieronder ziet u per bestemming of de vakanties door kunnen gaan of niet en tot welke datum wij inmiddels onze reizigers hebben geïnformeerd. Heeft u een vakantie geboekt naar een groen, geel of oranje gebied binnen de Europese Unie? In dat geval staat uw vakantiebestemming onder ''vakantie kan doorgaan''. Houd er rekening mee dat u bij terugkomst moet beschikken over een coronabewijs of een negatieve uitslag van een anitgeen(snel)test of PCR-test die u afneemt op bestemming. In het geval van de antigeen(snel)test zal Primavera deze faciliteren en vergoeden op bestemming. Check aanvullend goed uw verzekering wat betreft de dekking voor reizen naar code geel of oranje gebieden.

Let op! Vertrekt u vanaf een luchthaven in België dan kan het zijn dat u ook geïnformeerd bent over een bestemming die niet hieronder staat. Dit heeft er dan mee te maken dat het niet toegestaan is om vanuit België naar die bestemming af te reizen. Daarnaast is onderstaand overzicht gebaseerd op reizen vanuit Nederland/voor inwoners van Nederland. Bent u woonachtig in België en vertrekt u vanuit België dan gelden mogelijk andere reisadviezen. 


Vakantie kan doorgaan*

Vakantie kan helaas niet doorgaan

Geïnformeerd tot en met vertrekdatum: 5 oktober 2021 (tenzij hieronder anders vermeld)

Portugal

xSpanje

x

*Houd er rekening mee dat wij ook altijd nog controleren of jouw vluchten nog steeds worden uitgevoerd of dat uw accommodatie open is bijvoorbeeld. Het kan dus zijn dat u alsnog bericht van ons krijgt dat uw vakantie helaas niet door kan gaan. 


Welke verplichte formulieren gelden er voor reizen naar Portugal?
Vaste land:
De Portugese overheid verplicht vakantiegangers die naar het vaste land afreizen om het Passenger Locator Card formulier in te vullen. Hiermee helpt u de Portugese volksgezondheidsautoriteiten om passagiers op te sporen die mogelijk zijn blootgesteld aan COVID-19.
Let op! U kunt het formulier pas vanaf 4 dagen voor vertrek invullen. Hieronder vindt u een stappenplan in het Nederlands over het invullen van het formulier.

Tip! Vliegt u met Transavia? Dan worden de formulieren ook tijdens de vlucht uitgedeeld. U kunt er dus ook voor kiezen het formulier op papier in te vullen tijdens de vlucht. Let op: dit is te allen tijde uw eigen verantwoordelijkheid.

Madeira:
Voor Madeira gelden er aparte regels en is het verplicht om u online te registreren via deze link: https://madeirasafe.com/#/login

Hoe vult u de formulieren in?
- PLC-formulier Portugal
Flight information
 • Airline: selecteer in het uitklapmenu uw luchtvaarmaatschappij (staat uw luchtvaarmaatschappij hier niet tussen vink dan ‘’other’’ aan en vul de naam van de maatschappij in)
 • Flight number: vul uw vluchtnummer in
 • Seat number: vul uw stoelnummer in. Deze ontvangt u tijdens het online inchecken of tijdens het inchecken op de luchthaven. Tip! Heeft u nog geen stoelnummer omdat u geen stoelreservering heeft gemaakt of niet online bent ingecheckt? Vul dan een fictief stoelnummer in. Voorbeeld: 12A
 • Date of arrival: vul hier de datum van aankomst in Portugal in (maand / dag / jaar). Geboren op 2 januari 1990 vult u dus in als 01/02/1990. U kunt ook gebruik maken van de kalender.
 • Time of arrival: vul hier de tijd in dat uw heenvlucht landt in Portugal (uur / minuten / PM of AM). Kwart over 10 ’s avonds vult u dus in als 10:15 PM, ’s ochtends vult u in als 10:15 AM. U kunt ook gebruik maken van het klokje.
 • Coming from: selecteer in het uitklapmenu het land waarvandaan uw vlucht vertrekt (Netherlands, Kingdom of the / Belgium, Kingdom of the)
 • Going to: selecteer de stad waar u landt (Lisboa, Faro, Porto, Tires)
Personal information
 • Are you a crew member: vink aan NO
 • Full name: vul de eerste naam volgens paspoort in gevolgd door uw achternaam volgens paspoort
 • Identification document: selecteer in het uitklapmenu of u reist op basis van paspoort (passport) of ID-kaart (citizen card)
 • Number of document: vul het documentnummer van uw paspoort of ID-kaart in
 • Date of birth: vul uw geboortedatum in (maand /dag / jaar)
 • Gender: vul uw geslacht in (anders/vrouw/man)
 • Address in Portugal: vul de straatnaam gevolgd door een huisnummer/verdieping/appartement in van uw verblijf in Portugal. Deze kunt u vinden op de accommodatievoucher die u uiterlijk een week voor vertrek ontvangt. Anders adviseren wij u het adres via google op te zoeken.
 • City in Portugal: vul de stad in waar u verblijft in Portugal
 • Postal Code in Portugal: vul de postcode in van de accommodatie waar u verblijft
 • Mobile phone number: vul de landcode in (+31 voor Nederland of +32 voor België) gevolgd door uw telefoonnummer zonder de 0
 • Email Address: vul uw emailadres in
 • (Vink ''Permanent address is the same as above'' aan als u in Portugal woont en verblijft of bovenstaand adres)
 • Permanent address: vul uw huisadres in (straatnaam en huisnummer)
 • City and State/Province: vul uw woonplaats en provincie in
 • Country: vul in waar u woont (Netherlands, Kingdom of the / Belgium, Kingdom of the)
 • ZIP/Postal code: vul uw postcode in
Emergency contact information
 • Full name: vul een naam in van een persoon die u gemakkelijk kan bereiken in de 15 dagen na uw aankomst
 • Mobile phone number: vul zijn/haar telefoonnummer in. Begin met de landcode (+31 voor Nederland of +32 voor België) gevolgd door het telefoonnummer zonder de 0. 
 • Vink aan dat u het formulier begrijpt en u akkoord gaat met de verwerking van uw persoonsgegevens, welke 15 dagen na uw heenvlucht worden verwijderd door Portugal
 • Neem de letter/cijfer combinatie over van de afbeelding (check dat u geen robot bent)
 • Klik op ‘send information’
U krijgt vervolgens een mail vanuit noreply@spms.min-saude.pt (PLC - Passenger Locator Card) met in de bijlage een PDF. Deze PDF kunt u alleen openen met een wachtwoord. Het wachtwoord is gelijk aan het documentnummer van uw paspoort of ID-kaart dat u heeft ingevuld. Het document bestaat uit een QR-code, gevolgd door een overzicht van uw gegevens in het Portugees en daarna hetzelfde overzicht in het Engels. Met dit document reist u af naar Portugal.

- Registratie Madeira
Sign up
 • Klik op ''Sign Up'' als u nog niet eerder een account heeft aangemaakt:
 • Full name: naam
 • E-mail address: mailadres
 • Mobile number: selecteer in het uitklapmenu Netherlands +31 of Belgium +32 en vul vervolgens uw mobiele telefoonnummer in zonder de 0
 • Password: kies een wachtwoord
 • De voorwaarden staan al aangevinkt (paars). Zo niet, accepteer dan de voorwaarden door op het witte bolletje te klikken.
 • Klik op Save
Log in e-mail
 • U ontvangt een mail vanuit no-reply@madeirasafe.com (Welcome to Madeira Safe application). Klik op log in en log in met uw gegevens. 
 • U komt in uw persoonlijke omgeving. 
Profile
 • Klik op ''Profile'' om uw persoonsgegevens aan te vullen.
 • Full name: is al ingevuld op basis van uw profiel
 • Birthday: vul uw geboortedatum in (jaar/maand/dag). U kunt ook gebruik maken van de kalender
 • Gender: kies uw geslacht (man/vrouw/anders)
 • Country of Origin: kies het land waar u woont (Netherlands of Belgium)
 • Home country address: vul uw woonadres in
 • Mobile number: is al ingevuld
 • E-mail address: is al ingevuld
 • National Citizen ID or Passport Number: vul uw documentnummer in (ID-kaart of Paspoort)
 • Resident or Emigrant: kies voor Tourist
 • De voorwaarden staan al aangevinkt (paars). Zo niet, accepteer dan de voorwaarden door op het witte bolletje te klikken.
 • Klik op Save
Add your arrival date
 • Klik op Add your arrival date om uw vluchtgegevens aan te vullen.
 • Resident or emigrant: is al ingevuld op basis van uw profiel (tourist)
 • Travel: kies voor Plane (de andere 2 opties zijn voor binnenlandse boot- of vliegtuigreizen)
 • Flight number: vluchtnummer
 • Airplane seat: 1A
 • Klik op Next

 • Date of arrival in Madeira: vul dag van aankomst in. Een agenda opent waarmee u de datum kan selecteren. Vervolgens een klok om de aankomsttijd in te vullen.
 • Date of departure from Madeira: vul de dag van vertrek in.
 • County: selecteer in het uitklapmenu de regio in waar u zult verblijven op Madeira
 • Where are you staying: vul accommodatie met adres in
 • Who are you travelling with: vul in met welke personen u reist
 • Klik op Next

 • Covid-19 Survey: 
  Klik op het eerste witte bolletje als u in de afgelopen 14 dagen contact heeft gehad met iemand die positief is getest op COVID-19
  Klik op het tweede witte bolletje als u zelf positief bent getest op COVID-19

 • U komt nu weer terug in uw eigen omgeving. U heeft vanaf nu een QR-code. Let op! Voeg nog wel uw coronabewijs toe. Anders heeft u een QR-code zonder bewijs gekoppeld. 
Upload uw coronabewijs
 • Kies voor COVID-19 test om de (negatieve) uitslag van een test te uploaden.
 • Klik dan op ‘’Submit your test before your arrival’’
 • Kies voor upload your document
 • Klik op COVID-19 test result om uw resultaat toe te voegen

 • Kies voor Certificate om uw vaccinatie of herstelbewijs te uploaden.
 • Klik op upload document
 • Selecteer onder report type: vaccin (vaccinatiebewijs) of recovered last 180 days (herstelbewijs)
 • Wanneer u kiest voor vaccin, dan selecteert u onder Vaccin nog welk type vaccin u heeft gehad
 • Klik dan onder support document om uw document te uploaden
 • Klik op Save
Uw document is nu geüpdatet, maar nog niet gevalideerd. Zodra uw document is gevalideerd heeft u een QR-code in uw profiel waar dit op is bevestigd. Hiermee reist u af naar Madeira.


Coronavirus & Mijn Boeking

Accommodatie

Mijn Primavera

Acties

Speciale boekingen

Betalen & Prijzen

Reisdocumenten

Tijdens de vakantie

Na de vakantie

Over Primavera Reizen

Heeft u uw antwoord niet gevonden?

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 uur t/m 17.30 uur
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Let op: er zijn gewijzigde openingstijden

Telefoon

U kunt ons bellen op 010-2452555 (lokaal tarief).

Op dit moment is ons kantoor gesloten. Zie onze openingstijden voor meer informatie.

E-mail

U kunt via onderstaande link eenvoudig een e-mail sturen naar ons met uw vraag.

Stuur een e-mail

Mijn Primavera

Altijd controle op uw boeking. Bekijk de documenten en betaal de vakantie online. 

Ga naar Mijn Primavera

Reisinformatie

Alles wat u moet weten om met een gerust gevoel uw vakantie te boeken en goed voorbereid op vakantie te gaan.

Bekijk reisinformatie

Voorboeking

Heeft u al een vakantie voor het komende seizoen op het oog? Maak dan nu een voorboeking.

Ga naar het voorboekingsformulier

Social Media

Het antwoord op uw vraag niet gevonden bij de veelgestelde vragen? U kunt ook uw vraag stellen via Facebook.

Brochure

Helaas hebben wij vanwege alle ontwikkelingen rondom de Covid-19 geen winterbrochure 2020/2021 kunnen uitbrengen.

U kunt ons laatste zomer magazine online hier bekijken.

Meer informatie

Heeft u uw antwoord niet gevonden?

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 uur t/m 17.30 uur
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Let op: er zijn gewijzigde openingstijden

Telefoon

U kunt ons bellen op 010-2452555 (lokaal tarief).

Op dit moment is ons kantoor gesloten. Zie onze openingstijden voor meer informatie.
E-mail

U kunt via onderstaande link eenvoudig een e-mail sturen naar ons met uw vraag.

Stuur een e-mail

Mijn Primavera

Altijd controle op uw boeking. Bekijk de documenten en betaal de vakantie online. 

Ga naar Mijn Primavera

Reisinformatie

Alles wat u moet weten om met een gerust gevoel uw vakantie te boeken en goed voorbereid op vakantie te gaan.

Bekijk reisinformatie

Voorboeking

Heeft u al een vakantie voor het komende seizoen op het oog? Maak dan nu een voorboeking.

Ga naar het voorboekingsformulier

Social Media

Het antwoord op uw vraag niet gevonden bij de veelgestelde vragen? U kunt ook uw vraag stellen via Facebook.

Brochure

Helaas hebben wij vanwege alle ontwikkelingen rondom de Covid-19 geen winterbrochure 2020/2021 kunnen uitbrengen.

U kunt ons laatste zomer magazine online hier bekijken.

Meer informatie