1. Home
  2. Spanje
  3. Costa Blanca
Costa Blanca

Vakantie Costa Blanca

Algemene informatie

Karakteristiek Costa Blanca

De kust van de Costa Blanca in het zuidoosten van Spanje is maar liefst 244 kilometer lang en beschikt over wel 74 stranden. Een heerlijke bestemming voor een zonnige vakantie dus. De badplaatsen langs de Costa Blanca hebben stuk voor stuk hun eigen unieke karakter, van bruisende vakantieoorden zoals Benidorm en Calpe, tot idyllische dorpjes met een gemoedelijk sfeertje zoals Altea en Moraira. Het hele jaar door in het klimaat heerlijk aan deze zonnige Costa, waardoor het ook een perfecte winterzon bestemming is.

Ontdek het adembenemend mooie binnenland

Ook voor wie meer wil dan het strand is er genoeg te beleven aan de Costa Blanca. De dorpjes langs de kust zijn ontzettend leuk om te bezoeken, zoals de bekende plaats Benidorm. De natuur in het binnenland is adembenemend mooi. Onverharde wegen lopen langs vergeten bergdorpjes, diepe ravijnen en sprookjesachtige watervallen.

Bezoek tal van bijzondere bezienswaardigheden

Door de rijke cultuur en geschiedenis zijn er in de omgeving tal van bijzondere bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het rotsdorpje Guadalest, dat om het kasteel El Castell de Guadalest heen gebouwd is. Of wat denkt u van de middeleeuwse verdedigingstoren en het palmbomenbos, met duizenden palmbomen, in de oude stad Elche?

Wat voor zonvakantie u ook wil beleven, aan de Costa Blanca is het gegarandeerd genieten!

Populaire accommodaties

Vluchtinformatie

U vliegt naar Alicante. Deze vlucht duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door de reisleiding van Primavera Reizen.

DE TRANSFER

In de boekingsstappen kunt u een transfer bijboeken. De transfertijden zijn als volgt:El Campello - ongeveer 30 minutenBenidorm - ongeveer 50-90 minutenAlbir - ongeveer 60-100 minutenCalpe - ongeveer 115-145 minutenAltea - ongeveer 115-145 minuten

TRANSFER - LET OP!

Het kan voorkomen dat de bus alle plaatsen langs dient te gaan, dan wijken deze tijden sterk af en kunnen ze oplopen. Ook door vertraging in het verkeer of bij de shuttleservice kunnen de transfertijden flink oplopen. En de transferbus rijdt niet altijd in een vaste volgorde de plaatsen af.

Het is mogelijk dat er bij kleine aankomsten voor Primavera gebruik wordt gemaakt van een shuttleservice. Er wordt in dit geval geprobeerd om op de luchthaven een maximale wachttijd van 60 minuten na het eerste contact met de reisleiding na te streven, voordat de shuttlebus u naar de accommodatie brengt.

Niet in alle gevallen kunt u voor de accommodatie worden afgezet. In geval dat u door een shuttleservice naar de accommodatie wordt gebracht kan de op -en uitstapplaats afwijken.

DE PRIVÉTRANSFER
Het is mogelijk om tegen een toeslag een privétransfer bij te boeken. Tijdens het boekingsproces bij stap 2 kunt u dit aangeven. Op de luchthaven kunt u zich melden met uw voucher bij onze reisleiding en zij zullen u verwijzen naar uw vervoermiddel (dit kan een minibus, grote bus of taxi zijn). Voor de transfer terug naar de luchthaven zal onze reisleiding u tijdig informeren over de ophaaltijd bij uw accommodatie
.
VLUCHTSCHEMA

In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijgt u tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Primavera zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

TICKETS

Primavera stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij u naar de reisinformatie  op deze site.

Populaire regio bij de volgende reizigers

Stellen Alleen reizend Families

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
14ºC
15ºC
19ºC
20ºC
24ºC
28ºC
32ºC
31ºC
28ºC
24ºC
19ºC
15ºC
Min.
6ºC
8ºC
10ºC
11ºC
14ºC
19ºC
22ºC
23ºC
19ºC
15ºC
11ºC
8ºC