Extra services

Reisinformatie

 1. Home
 2. Reisinformatie
 3. Extra services
 • Uitstekende service
 • Al 30 jaar uw Portugal specialist
 • Scherp geprijsd
 • Nederlandssprekende reisleiding

Extra services

Schiphol taxi
Schiphol Travel Taxi is een taxiservice die u thuis komt halen en voor de vertrekhal van de luchthaven afzet, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Bij Schiphol Travel Taxi is het mogelijk om naar Amsterdam Airport Schiphol zowel gecombineerd als privé-vervoer te reserveren. Naar de luchthavens Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport wordt alleen privé-vervoer aangeboden. Voor het boeken van een Schiphol Travel Taxi kunt u telefonisch contact opnemen met onze reserveringsafdeling op telefoonnummer 010-2452555

Klik hier voor het lezen van de algemene voorwaarden.


Extra's
Golf
Greenfee al vanaf € 29,=
Portugal is een populaire bestemming om te golfen. In de Oost-Algarve, tussen Faro en Monte Gordo, liggen 5 uitstekende golfbanen: Castro Marim Golfe, Quinta do Vale, Benamor Golf, Quinta da Ria en Quinta da Cima. In de West-Algarve, in de nabijheid van Albufeira, ligt de golfbaan Balaia Golf. Bij Primavera Reizen kunt u direct de gewenste greenfees boeken (m.u.v. de speciale golfvakantie van Castro Marim). Wij reserveren dan voor u de starttijden en u profiteert van onze aantrekkelijke tarieven. Het vooraf reserveren van de starttijden is zeker noodzakelijk gezien de stijgende belangstelling voor deze golfbanen. Wij adviseren u vroegtijdig te reserveren; u heeft dan de meeste kans op de door u gewenste starttijden.

Fietsen
In de omgeving van Monte Gordo, Altura, Manta Rota, Cabanas, Santa Luzia en Livramento, kunnen mooie fietstochten gemaakt worden. Een fiets kan ter plaatse worden gehuurd. Deze fietsen zijn, naar Portugese normen, van redelijk goede kwaliteit. De fietsen zijn geen specifieke kinderfietsen. Indien u uw eigen fiets uit Nederland wilt meenemen, worden voor het vervoer van de fiets door de luchtvaartmaatschappij kosten in rekening gebracht. Eenmaal op de luchthaven van Faro aangekomen is vervolgens het vervoer van uw fiets naar uw accommodatie een probleem. Immers, de touringcar is alleen berekend op het vervoer van uw gewone bagage. Speciaal voor fietsliefhebbers biedt Primavera Reizen bij een aantal accommodaties als extra een gratis huurfiets aan.

Huurfiets inclusief
U heeft gedurende uw verblijf de beschikking over een huurfiets bij de een aantal accommodaties in ons aanbod. Op de overzichtspagina en onder het kopje ‘praktisch’ van de accommodatie geven wij aan of er een fiets inclusief wordt aangeboden.

Deze aanbieding is alleen geldig voor vroegboekers, zolang de voorraad strekt.

De huurfietsen zijn naar Portugese normen van redelijk goede kwaliteit. De fietsen zijn geen specifieke kinderfietsen. U ontvangt de fiets op de dag na aankomst en u levert de fiets weer in op de dag vóór vertrek. Hoewel deze fietshuur gratis is, betaalt u bij ontvangst een borgsom van ca € 25,- per fiets. Natuurlijk ontvangt u deze borgsom weer terug als u de fiets na "zorgvuldig" gebruik weer inlevert.

Sportief fietsen
Door het milde en subtropische klimaat is het ideaal om in het najaar, in de winter of in het voorjaar een lang weekend, midweek of week sportief te fietsen door het rustige, glooiende binnenland. Speciaal voor racefietsers heeft Primavera Reizen vanuit de badplaats Monte Gordo verschillende routes samengesteld, variërend in lengte van 30 kilometer tot meer dan 100 kilometer. Het niveau van de routes is vergelijkbaar met die van de Ardennen. U heeft de beschikking over een Giant TCR alu met Shimano 105 triple of compact. Naar keuze maakt u een individuele fietssportvakantie of u kiest voor een begeleide fietssportvakantie met een groep.

Tijdens deze sportieve fietsvakantie verblijft u in een van onze comfortabele hotels of appartementen in de gezellige badplaats Monte Gordo of directe omgeving. Ongeveer 10 dagen voor vertrek is bekend in welke accommodatie u tijdens uw fietssportvakantie zult verblijven.

Wandelen
De Algarve en Madeira zijn heerlijke bestemmingen in Portugal om te wandelen. U kunt met Primavera Reizen deelnemen aan onze speciale wandelweken in de Algarve en op Madeira. Echte wandel- en natuurliefhebbers doen natuurlijk mee met deze wandelingen.

De Algarve
In de Algarve wandelt u door een glooiend landschap. Uw reisgezelschap onder begeleiding van een gids bestaat alleen uit Primavera Reizen gasten want deze wandelweken zijn exclusief door ons samengesteld.

Madeira
Madeira is het wandeleiland bij uitstek! Hier kunt u wandelen langs de levada’s of in het hooggebergte. U wandelt met een gezelschap dat kan bestaan uit Nederlanders maar ook met mensen van andere nationaliteiten onder begeleiding van een lokale gids.

7x diner €69,- euro
Een fantastisch en voordelig aanbod van Primavera Reizen! U verblijft in een appartement en wilt graag af en toe eens uit eten. Voor slechts € 69,- ontvangt u 7 vouchers, die u kunt inleveren voor 7 x een prima 3-gangen menu in een aantal door ons geselecteerde restaurants. Deze aanbieding is alleen te reserveren mits gelijktijdig opgegeven bij boeking van uw reis.

Waar kunt u met de dinervouchers terecht:
 • - In Monte Gordo in ca. 8 restaurants
 • - In Altura in ca. 3 restaurants
 • - In Manta Rota in ca. 2 restaurants
 • - In Cabanas in ca. 3 restaurants
 • - In het restaurant van Bungalows en Appartementen Pedras d'el Rei

Bridge

Speciaal voor bridgers is er vrijwel het gehele jaar de mogelijkheid voor deelname aan de door Primavera Reizen georganiseerde gezellige bridge-drives in Monte Gordo. Er wordt van zaterdag tot en met woensdag gebridged in een centraal gelegen ruimte. Voor elke deelnemer is er een prijsje tijdens de prijsuitreiking. Voor deelname geldt een bijdrage van € 12,- per persoon per week. U verblijft naar keuze in één van de hotels of appartementen van Primavera Reizen in Monte Gordo. Voor het boeken van een bridgevakantie verwijzen wij naar onze speciale bridgereizen. Minimum aantal deelnemers is 20 personen. Deelname is uitsluitend mogelijk voor Primavera Reizen gasten mits dit gelijktijdig bij de boeking van de reis wordt opgegeven (ter plaatse kan niet worden bijgeboekt).

Sporters
De Oost-Algarve geniet grote bekendheid bij sporters uit de hele wereld. Tal van sporters komt juist naar dit gebied vanwege de uitstekende trainingsmogelijkheden in een ideaal klimaat. Er zijn diverse voorzieningen voor atleten, wielrenners en voetballers. Individueel of met een team, van topsporter tot amateur, het gehele jaar door; Primavera Reizen biedt alle faciliteiten voor een complete trainingsstage op elk niveau. Vraag de speciale informatie over deze arrangementen aan.