Autohuur

Reisinformatie

  1. Home
  2. Reisinformatie
  3. Autohuur

Autohuur tijdens uw vakantie

Regel het eenvoudig en snel!

Met een huurauto verkent u op uw eigen tempo alle plekjes die u graag wilt zien, u kunt zo lang u wilt op dat ene mooie verscholen strandje blijven en aanschuiven bij dat knusse restaurantje waar uw lievelingsgerecht op de kaart staat. Door een auto te huren kunt u perfect in alle vrijheid uw vakantiebestemming leren kennen!

U reserveert eenvoudig een auto in de boekingsstappen. Heeft u al een vakantie geboekt of wilt u de huurauto slechts een paar dagen gebruiken? Neem dan contact op met ons ons op via: 010-2452555.

Houdt er rekening mee dat een huurauto altijd op aanvraag is en nooit gegarandeerd. Het kan te allen tijde voorkomen dat de huurauto niet beschikbaar is. Een medewerker van Primavera neemt in dat geval contact met u op over de mogelijkheden.

Autohuur voorwaarden Sunny Cars
De voorwaarden van autohuur kunt u hier lezen

Autohuur bij de accommodatie
Huurt u de auto bij uw accommodatie dan kan dit altijd pas vanaf de dag na aankomst.
De auto huurt u per 24 uur. De auto wordt rond 10.00 uur gebracht bij uw accommodatie en rond 10.00 uur ook weer opgehaald bij uw accommodatie.

Autohuur vanaf de luchthaven
U kunt er voor kiezen om de auto op te halen bij aankomst op de luchthaven en ook weer in te leveren op de luchthaven aan het eind van de vakantie. Zo beschikt u de gehele vakantie over de huurauto. Houdt u er wel rekening mee dat de transfer niet is inbegrepen. Controleer de auto goed op eventuele schades voordat u het terrein van de verhuurder verlaat. Twijfelt u, neem dan altijd contact op met het noodnummer van Sunny Cars.

Autohuur inclusief bij de vakantie
Bij een aantal accommodaties is de huurauto standaard inbegrepen voor de gehele reisduur. De auto haalt u op bij aankomst op de luchthaven en levert u aan het eind van de vakantie ook weer in op de luchthaven.

Let op: de huurauto is altijd op aanvraag en nooit gegarandeerd, ook bij reizen inclusief huurauto. Wanneer de huurauto niet beschikbaar is neemt iemand van Primavera contact met u op.

Creditcard
Voor het huren van een auto is een creditcard met pincode verplicht. Deze is nodig om de borg te voldoen. Het is noodzakelijk dat de creditcard op de naam van de hoofdbestuurder staat.

Inclusief
Als u een auto huurt bij Primavera Reizen, zijn alle kosten inbegrepen. Ook zorgen we altijd voor een nette huurauto. Hiervoor werkt Primavera Reizen al jaren samen met Sunny Cars.
- Onbeperkt aantal kilometers
- Alle verzekeringen
- Afkoop eigen risico
- Lokale belastingen
- Diefstal verzekering
- Dekking glas-banden-bodem-dakschade

Exclusief
- Benzine
- Parkeer- en tolgelden
Persoonlijke Ongevallen Verzekering (PAI)
- Gebruik tolkastje in Portugal (verplicht)
- Eventuele extra toeslagen (zoals voor een kinderzitje, navigatie en ophalen/inleveren buiten kantooruren)

Elektronische tol Portugal
Op enkele wegen wordt elektronische tol geheven. Voor de inning van elektronische tol zijn de huurauto’s voorzien van een tolkastje. De verplichte kosten voor het gebruik van het tolkastje (circa € 6,15) zijn niet bij de huurprijs inbegrepen. Zowel de tolgelden als het gebruik van het tolkastje zullen door de autoverhuurmaatschappij op uw creditcard worden doorbelast.

Inleveren auto
Let erop dat u, wanneer u de auto inlevert, uw persoonlijke eigendommen niet vergeet. Het is belangrijk het huurcontract minimaal 8 weken te bewaren.

Minimum en maximum leeftijd
Aan het huren van een auto is altijd een minimum leeftijd gebonden. Deze leeftijd verschilt per bestemming. Deze leest u in de voorwaarden per bestemming.

Sommige bestemmingen hanteren ook een maximum leeftijd, welke ook per bestemming verschilt. Deze leest u in de voorwaarden per bestemming.


Soms is het mogelijk om tegen een meerprijs de minimum of maximum leeftijd te verhogen. Wanneer dit mogelijk is vind u dit terug in de voorwaarden per bestemming. Het is mogelijk dat de dekking van de verzekering hierdoor ook uitgebreid moet worden. Wanneer dit het geval is, informeert Primavera u over de meerprijs.

Schade
Heeft u schade aan de huurauto, vult u dan ter plaatse direct het schadeformulier in. Neem vervolgens contact op met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder staat op de papieren die u ontvangt als u de auto ophaalt.

In overleg wordt bepaald of u verder kunt rijden of dat u een nieuwe huurauto ontvangt. Ook belangrijk is dat u de schade meldt bij Sunny Cars. Sunny Cars heeft een noodnummer wat 24 uur per dag bereikbaar is. Zij geven u ondersteuning en advies.

Terug in Nederland kunt u een het eigen risico eenvoudig claimen via het declaratieformulier

Voor meer informatie terugbetaling eigen risico, bij schade en het indienen van een schadeclaim verwijzen wij u graag naar de Customer Care pagina van Sunny Cars.

Voorwaarden
Voor het huren van een auto is er een aantal belangrijke voorwaarden
- U dient minimaal 2 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs.
- De hoofdbestuurder beschikt over een creditcard met pincode voor de borg. 

Wilt u de hoofdbestuurder wijzigen omdat de credit card op naam van een medereiziger staat? U kunt de hoofdbestuurder eenvoudig wijzigen via Mijn Primavera.

Voorwaarden autohuur
De autohuurvoorwaarden verschillen per bestemming, per periode per autotype. Deze voorwaarden van de door uw gekozen auto vindt u terug in boekingstap 1. Daarnaast ontvangt u de voorwaarden samen met de autovoucher ongeveer één week voor vertrek per mail.