Privacy

Bedrijfsinformatie

  1. Home
  2. Bedrijfsinformatie
  3. Privacy
  • Uitstekende service
  • Al 30 jaar uw Portugal specialist
  • Scherp geprijsd
  • Nederlandssprekende reisleiding

Privacy statement Primavera Reizen

Wij waarderen het vertrouwen dat u in ons stelt en dat is voor ons de reden om uiterst zorgvuldig om te gaan met de persoonsgegevens die u aan ons doorgeeft. Primaverareizen.nl respecteert uw recht op privacy. Met dit beleid informeren wij u over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.

Wie zijn wij?

Primavera Reizen is een handelsnaam van Sunweb Group B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid gevestigd aan de Bahialaan 2, 3065 WC te Rotterdam en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24188723. Sunweb Group B.V. is in Nederland actief namens Sunweb Group GmbH, gevestigd in Zwitserland aan de Schützengasse 4 CH-8001 te Zürich, Zwitserland. Sunweb Group GmbH opereert ook in België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen.

Sunweb Group B.V. heeft meerdere merken . Dit zijn:

Hierdoor kan het zijn dat u Sunweb Group B.V. misschien niet kent, maar onze merken en websites wel. Dit privacy statement is van toepassing op alle verwerkingen van persoonsgegevens die wij, Sunweb Group B.V., als verwerkingsverantwoordelijke, van of over u verkrijgen op een van de hieronder beschreven momenten of manieren via een van onze websites of via een van onze merken.

Wie bent u?

U bent degene die onze website bezoekt en/of een reis boekt via onze website, zich inschrijft voor een nieuwsbrief of degene die een account van ons heeft ontvangen na een reservering en deze gebruikt. Het kan ook zijn dat u alleen een vraag stelt via ons contactformulier, met ons chat of belt of dat u gebruik maakt van een van onze apps, een offerte opvraagt voor een groepsreis of gebruik maakt van een van onze andere diensten.

Welke persoonsgegevens verwerken we voor welke doeleinden?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die iets vertellen over u of die we in verband kunnen brengen met u. In het kader van onze dienstverlening, de verkoop van onze producten of wanneer u op een andere manier contact hebt met Primavera Reizen.nl, leggen wij persoonsgegevens vast. Persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor onze dienstverlening zoals bijvoorbeeld uw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Dergelijke gegevens zijn bijvoorbeeld nodig om een boeking te maken.

Hieronder volgen de persoonsgegevens die wij verwerken onderverdeeld naar het de verschillende doeleinden waartoe wij deze gegevens verzamelen:

  • Om uw reis te kunnen boeken, uitvoeren, factureren en / of uw opgegeven voorkeuren te kunnen verzorgen

Het betreft hier klantgegevens, contactgegevens, reserveringsgegevens, betalingsgegevens die u tijdens het boeken verstrekt van uzelf als hoofdboeker (persoon1) of welke de hoofdboeker verstrekt namens de medereizigers (persoon2]) inclusief de voorkeuren zoals wel/geen verzekering, ski les en ski huur welke verder in het reserveringsproces worden gevraagd. Bovenstaande gegevens worden gebruikt om de reis te boeken, te reserveren, te factureren en aan u te bevestigen. De bijbehorende reisbescheiden/reisovereenkomst en nuttige informatie voor aanvang van uw reis sturen we u per e-mail toe. Ook stellen we de reisbescheiden, factuur en andere nuttige informatie beschikbaar in de Mijn Account omgeving (indien beschikbaar). We gebruiken uw opgegeven reserveringsgegevens en voorkeuren ook om ervoor te zorgen dat de partijen die uw reis en voorkeuren verzorgen (bijv. voor uw vlucht, transfer naar hotel en verblijf op bestemming/hotel) deze dienstverlening kunnen uitvoeren.

Tijdens het boeken van een reis kunt u bijzondere persoonsgegevens aan ons doorgeven zoals het aanmelden van medische bagage en opmerkingen over uw gezondheid. Wij verwerken uw bijzondere persoonsgegevens alleen in het kader van de doeleinden waartoe u deze gegevens heeft doorgegeven aan ons, uitdrukkelijk toestemming geeft voor deze verwerking hetzij omdat u de gegevens kennelijk openbaar heeft gemaakt.

Specifiek voor desbetreffende situaties kan additionele informatie worden opgevraagd bijvoorbeeld bij het reserveren van fietshuur en parking.

Indien u vanaf onze website door linkt naar externe leveranciers voor het reserveren van additionele services zoals taxi en airportparking is de desbetreffende leverancier verantwoordelijke voor de bescherming van uw persoonsgegevens.

  • Om uw account (indien beschikbaar) welke is aangemaakt te kunnen onderhouden

Na het boeken van een reis maken wij m.b.v. uw reserveringsgegevens een account voor u aan waarna u de mogelijkheid hebt het account al dan niet te activeren. In dit account, kunt u alle relevante informatie over uw reis, klantgegevens, betalingen, en factuur vinden. We bewaren alle reserveringsgegevens die bij uw account horen zodat we u, iedere keer dat u inlogt, de juiste klantgegevens en boekingshistorie kunnen laten zien.

Voor het inloggen op onze website, apps, speciale online campagnes die wij voeren of andere diensten kunt u gebruik maken van uw accountgegevens van sociale netwerken zoals Facebook. U heeft de optie om persoonlijke gegevens over u met ons te delen zodat u deze tijdens het inloggen niet opnieuw hoeft in te vullen.

  • Om in geval van calamiteiten u en de thuisblijver te kunnen bereiken tijdens de reis

Er doen zich helaas tijdens reizen soms calamiteiten voor. Op uw plaats van bestemming of thuis. We willen u dan graag op de hoogte houden van ontwikkelingen die voor u van belang zijn. Daarvoor gebruiken we de contactgegevens zoals telefoonnummer en e-mailadres van uzelf of de opgegeven thuisblijver.

  • Om analyses uit te voeren op het gebruik van onze website en/of app

Bij het gebruik van onze website worden gegevens over uw gebruik en gedrag verzameld. Om goed in staat te zijn onze website aan te passen aan de wensen en interesses van de bezoeker en om een optimale bezoekerservaring te bieden, maken wij gebruik van analytische cookies. Raadpleeg voor meer informatie ons cookiebeleid

Daarnaast slaan wij log files van de website op zoals error meldingen. Wanneer bijvoorbeeld tijdens het boeken het reserveringsysteem niet functioneert onthouden we de gegevens welke zijn ingevuld tijdens het boeken zodat u niet alles opnieuw hoeft in te vullen.

  • Voor het afhandelen van klachten en verzoeken om informatie of om de uitoefening van uw rechten mogelijk te maken en daarvan te leren

Wij slaan uw contactgegevens op als u contact met ons zoekt via een contactformulier, tijdens een chat of telefoongesprek en /of wanneer u invloed wilt uitoefenen op het gebruik dat wij maken van uw persoonsgegevens. Dit doen we mede om u te kunnen antwoorden of helpen maar ook om zelf te leren van onze klachtafhandeling.

  • Bij inschrijving voor een nieuwsbrief

Tijdens de inschrijving voor een nieuwsbrief wordt gevraagd om contactgegevens om u de nieuwsbrief per mail te kunnen versturen.

  • Bij aanvragen van offertes voor groepsreizen

Het betreft hier de persoonsgegevens welk u van uzelf verstrekt als hoofdboeker (persoon 1) en de voorkeuren welke in het formulier worden opgegeven voor de groepsreis.

  • Om één van onze apps te kunnen downloaden

Bij het gebruik van één van onze apps betreft het hier inloggegevens, gerelateerde reserveringsegevens of gegevens welke zijn ingevoerd om het profiel in de app te verrijken. We verwerken deze gegevens om te identificeren dat bij een volgend gebruik van de app u dezelfde persoon bent als de eerdere gebruiker van de app.

  • Wanneer u een reactie plaatst op het blog van nl

Wanneer u een reactie plaatst op onze blog vragen we om persoonsgegevens om spam te voorkomen.

  • Kwaliteitsborging

Het gehele IP-adres (IPv4 en IPv6) wordt gebruikt voor logging doeleinden en het nakijken van problemen gerapporteerd door u. Incidenteel wordt het IP-adres van een reservering gebruikt voor validatie van een reservering en betaling. Het IP-adres bewaren wij maximaal zeven dagen. Online betalingen vinden alleen plaats via een aangesloten leverancier. Om de kwaliteit te waarborgen worden telefoongesprekken bewaard voor een periode van 4 weken voor trainingsdoeleinden.

  • Om onze campagnes van foto- en beeldmateriaal te voorzien

Om een sfeerimpressie te creëren voor onze toekomstige gasten plaatsen wij beeld- en geluidsmateriaal op onze website en in onze brochures.

  • Om onze campagnes beter af te stemmen op uw voorkeuren

Wij verkrijgen op verschillende momenten persoonsgegevens van u. Een deel van deze gegevens, zoals uw e-mailadres en telefoonnummer, wordt door ons gebruikt om diensten af te nemen van advertentieplatformen zoals Facebook indien we uw toestemming (d.m.v. het accepteren van cookies) daarvoor hebben.

U ontvangt mogelijk als gevolg van verschillende interacties, persoonlijke communicatie-uitingen van ons. Persoonsgegevens die we van u hebben, geven ons een indruk van uw interesses en voorkeuren. Door persoonsgegevens te combineren ontstaan er profielen om u als klant nog beter te kunnen bedienen door onze commerciële uitingen persoonlijk te maken. Niet alleen door u persoonlijk bij naam aan te spreken in de e-mail, maar ook door vakanties te laten zien waarvan wij denken dat deze aansluiten bij uw interesses.

Als u bij ons een reis heeft geboekt of u individueel registreert voor een groepsreis en hiertegen geen bezwaar hebt gemaakt dan ontvangt u van ons communicatie. Deze communicatie ontvangt u via de kanalen waarvoor u u niet heeft uitgeschreven zoals social media, email of post.

Indien u uzelf hebt opgeven, versturen wij nieuwsbrieven. U kunt uzelf op ieder moment afmelden voor onze nieuwsbrieven of andersoortige commerciële uitingen per mail. Deze mogelijkheid wordt u in de e-mail zelf geboden of u kunt u afmelden via dit bezwaarformulier

Wanneer u andere websites bezoekt kunt u commerciële-uitingen van ons zien, bijvoorbeeld in de banners aanwezig op andere websites. Deze banners kunnen gepersonaliseerd zijn doordat u advertentiecookies heeft geaccepteerd.

Onze andere merken: we hebben u in het begin van dit privacy statement uitgelegd dat wij binnen Primaverareizen.nl meerdere websites en merken hebben. We delen indien relevant uw persoonsgegevens, surf en klikgedrag dan ook met de merken van onze andere websites zodat deze u ook interessante aanbiedingen kunnen sturen. Niet ieder merk heeft namelijk hetzelfde aanbod of dezelfde mogelijkheden. We hopen u dus te kunnen laten profiteren van alle mogelijkheden die voor u interessant kunnen zijn.

Wie ontvangen uw persoonsgegevens?

We delen uw persoonsgegevens met derde partijen. Dit zijn de volgende partijen:

  • Medewerkers op de kantoren van Primaverareizen.nl in de betreffende landen (zoals bovenaan in dit privacy statement genoemd) maar ook ter plaatse voor zover ze de gegevens nodig hebben voor de uitvoering van de reisovereenkomst en vanzelfsprekend om u een optimale vakantie ervaring te bieden met een passende voorbereiding.
  • Partijen die u (een deel van) de geboekte reis gaan leveren, zoals luchtvaartmaatschappijen, andere vervoerders, accommodatie eigenaren, reisleiders en overige partijen.
  • We geven uw persoonsgegevens niet door naar landen buiten de Europese Economische Ruimte, tenzij noodzakelijk voor de uitvoering van de reisovereenkomst (bijv. luchtvaartmaatschappijen en accommodatie eigenaren buiten de EER). In alle overige gevallen zorgen we dat er passende maatregelen worden getroffen voor een adequate bescherming van uw persoonsgegevens. Dit doen wij o.a. door het sluiten van overeenkomsten die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie. In voorkomende gevallen zorgen we dat alleen partijen in derden landen met een door de Europese Commissie aangegeven passend beschermingsniveau persoonsgegevens verwerken.
  • Wanneer u naar het buitenland reist, kan het verplicht worden gesteld (door overheidsinstanties op vertrek- en aankomstpunten) dat uw persoonsgegevens verstrekt en verwerkt worden in het kader van een grenscontrole, immigratie-, veiligheids-, antiterrorisme- en andere doeleinden die toepasselijk worden geacht. Welke gegevens verstrekt moeten worden, kan per bestemming verschillen. Voorbeelden van gegevens die worden opgevraagd bestaan bijvoorbeeld uit klantgegevens, contactgegevens en reserveringsgegevens.
  • Wij kunnen uw persoonsgegevens mogelijk delen met advertentienetwerken dan wel laatstgenoemde in staat stellen om persoonsgegevens betreffende u te verzamelen. Zij verkrijgen deze gegevens doordat toestemming is verkregen op het gebruik van cookies. In ons cookie beleid en in het overzicht van de cookies op onze website kunt u de namen vinden van deze derden en een verwijzing naar het beleid dat van toepassing is op het middels deze technieken verwerken van uw gegevens.
  • Externe partijen zoals marketing / development bureaus, online software partijen en Payment providers ter ondersteuning van onze dagelijkse werkzaamheden, waaronder marketing en data-analyse.

Een belangrijk deel van de derden waarmee we uw persoonsgegevens delen verkrijgen deze gegevens door het gebruik van cookies. We verwijzen u hier daarom ook naar onze cookie policy en naar het overzicht van de cookies op onze website voor de namen van deze derden en voor een verwijzing naar het beleid dat van toepassing is het gebruik van uw gegevens.

Op basis van welke grondslagen verwerken we uw persoonsgegevens?

Wij gebruiken een aantal grondslagen bij het gebruik van uw persoonsgegevens. De grondslagen die wij gebruiken zijn:

  • De verwerking is noodzakelijk voor het uitvoeren van een overeenkomst waarbij u partij bent. Dit is bijvoorbeeld de uitvoering van de (reis)overeenkomst met u;
  • De verwerking is noodzakelijk om een wettelijke plicht na te komen waaraan wij moeten voldoen;
  • De verwerking is noodzakelijk voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belangen. Als aanbieder van reizen omvatten onze gerechtvaardigde belangen bijvoorbeeld ook het kunnen uitvoeren van marketingactiviteiten;
  • Wij verwerken uw bijzondere persoonsgegevens (o.a.) aanmelden van medische bagage en opmerkingen over uw gezondheid) en persoonsgegevens welke niet onder bovengenoemde grondslagen behoren zoals aanmelding nieuwsbrief en persoonlijke banner advertenties alleen indien u daarvoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven of omdat u de gegevens duidelijk openbaar heeft gemaakt. Deze toestemming kunt u te allen tijde intrekken, hoe en waar u dat kan doen staat beschreven in dit privacy beleid onder het kopje “rechten”.

Bewaartermijn

Uw persoonsgegevens worden zo lang bewaard als nodig voor de doeleinden van de verwerking en worden daarna permanent verwijderd binnen de daarvoor gestelde termijn, rekening houdend met wettelijke verplichtingen. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat uw gegevens m.b.t. de reisovereenkomst maximaal tien jaar bewaard worden conform onze fiscale bewaartermijn. Op het moment dat u bezwaar maakt tegen een verwerking van persoonsgegevens voor commerciële doeleinden registreren we dat in onze systemen en maken we geen gebruik meer van uw persoonsgegevens voor de betreffende gepersonaliseerde en/of commerciële doeleinden.

Uw privacy rechten

Primaverareizen.nl is transparant en staat een goede dienstverlening voor naar haar klanten, website bezoekers en/of wanneer u gebruiker bent van een van onze andere (online) diensten. Om deze goede dienstverlening mogelijk te maken verwerken wij persoonsgegevens zoals in dit privacy statement staat uitgelegd. Wij hopen dat u daar het voordeel van inziet en er ook voordeel uithaalt waarbij een ieder persoonlijke voorkeuren kan hebben. Mocht dit niet uw beleving zijn en u dit anders zien dan kunt u met ons in overleg treden om het mogelijk aan te passen.

U kunt de volgende privacy rechten uitoefenen op de in dit privacy statement omschreven verwerkingen van uw persoonsgegevens:

  • U kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.
    • Mocht u bezwaar willen maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor commerciële doeleinden, wijzig dan hier uw voorkeuren.
    • U kunt uw cookie instellingen aanpassen via de website cookie instelling module. Vergeet ook niet al uw cookies te verwijderen op alle apparaten in alle internetbrowsers waarmee u op onze website(s) bent geweest. Bekijk ons cookiebeleid hoe u dit kunt doen per internetbrowser.
    • Mocht u bezwaar willen maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens in zijn geheel neem dan contact op met onze klantenservice
  • U heeft het recht om onjuiste persoonsgegevens te laten wijzigen of om persoonsgegevens aan te vullen.
  • Onder bepaalde omstandigheden heeft u het recht om persoonsgegevens welke wij van uw hebben te laten verwijderen uit al onze systemen en online diensten indien mogelijk, rekening houdend met wettelijke verplichtingen. Om al uw cookies te verwijderen zal uzelf op de apparaten in alle internetbrowsers waarmee u op onze website(s) bent geweest uw cookies moeten verwijderen. Bekijk ons cookiebeleid hoe u dit zelf kunt doen per internetbrowser.
  • U heeft het recht om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken wanneer gegevens bijvoorbeeld onjuist zijn, u bezwaar heeft gemaakt of als u aangeeft dat we bepaalde gegevens niet verder mogen verwerken.
  • U heeft het recht om uw persoonsgegevens op te vragen en om deze indien gewenst aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen zoals andere partijen welke reizen aanbieden.
  • U heeft het recht tot inzage om uw persoonsgegevens in te zien. Zo kunt u in de Mijn Account omgeving (indien beschikbaar) zien welke persoonsgegevens we van u hebben ontvangen en geregistreerd met betrekking tot een bepaalde reservering. Ook ziet u daar de overige relevante gegevens die bij een reservering behoren.
  • U heeft het recht op een menselijke blik bij geautomatiseerde besluiten. Er kan een besluit worden genomen op basis van automatische verwerkte gegevens (zonder menselijke tussenkomst) waar voor u als klant/consument consequenties aan kunnen zitten. Een voorbeeld hiervan is de verificatie die wij laten uitvoeren op het accepteren van creditcard betalingen ter voorkoming van fraude en ter bescherming van uw privacy.

Heeft u vragen over bovenstaande rechten of wilt u daar juist gebruik van maken neem dan contact op met onze klantenservice. Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0900-0290.

Mocht u gebruik willen maken van uw rechten, voorzie ons dan in uw aanvraag met een kopie paspoort, waarbij u uw foto en het BSN-nummer hebt afgeschermd.

Indien u niet tevreden bent over de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken dan kunt u een klacht indienen bij ons via de klantenservice of bij de functionaris gegevensbescherming binnen Sunweb Group via dpo@sunwebgroup.com.

Blijken we er na overleg niet met elkaar uit te dan kunt u contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens welke telefonisch bereikbaar is op 0900-2001201.

Wijzigingen

Wij kunnen dit privacy statement aanpassen en raden u aan om deze pagina zo nu en dan te raadplegen om op de hoogte te blijven van de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken. Dit privacy statement is voor het laatst bijgewerkt op: 18 mei 2018.

Beveiliging

Wij treffen passende technische en organisatorische maatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen. Dit betekent onder andere dat wij met dienstverleners die persoonsgegevens namens ons verwerken overeenkomsten sluiten waarin wij hen verplichten om deze maatregelen ook te treffen. Ook betekent dit dat wanneer u op de website van Primavera Reizen een vakantie boekt of wanneer u Mijn Primavera Reizen raadpleegt, uw gegevens worden verzonden middels een beveiligde (SSL) verbinding.

Melden datalek

We spreken van een datalek als persoonsgegevens van onze klanten, relaties of medewerkers zijn blootgesteld aan verlies of onrechtmatige verwerking.

Dat is bijvoorbeeld het geval als persoonsgegevens in handen vallen van derden die geen toegang tot die gegevens zouden mogen hebben.

Heeft u een (mogelijk) datalek ontdekt? Meld dit ons dan zo snel mogelijk per mail via databreachnotification@sunwebgroup.com.

Contact

Uw vragen en opmerkingen met betrekking tot dit privacy statement zijn welkom en kunnen hier achtergelaten worden.

Heeft u een andere vraag en wilt u direct telefonisch (0900-0290) en/of per mail contact opnemen met onze klantenservice ga dan naar klantenservice pagina, daar vindt u al onze contact gegevens.

1 Persoon1; de hoofdboeker, degene die de reis boekt en/of de persoon die zich direct individueel registreert om mee op reis te gaan

2 Persoon2; De medereizigers welke zich niet individueel registreren maar worden opgevoerd door de hoofdboeker en mee op reis gaan.