1. Home
  2. Portugal
  3. Algarve
  4. Livramento
Livramento

Vakantie Livramento

Algemene informatie

Livramento is één van die typische kleine, rustige dorpjes in de Algarve, Portugal.

Volop echte Portugese sfeer tijdens uw vakantie in Livramento

Kiest u voor een reis naar Livramento, dan staat er een heerlijke vakantie op u te wachten in een schitterende omgeving én de echte Portugese sfeer. Het is een lieflijk plaatsje waar u volledig kunt genieten van alle rust. Het is een ideale bestemming voor een familievakantie met kleine kinderen en voor de echte rustzoekers.

Een heerlijke reis naar het rustige Livramento, maar ook het drukkere Tavira en Olhão

Wilt u even de drukte opzoeken, dan kan dat vanuit Livramento heel goed. Op ongeveer 4 kilometer afstand vindt u het typische vissersplaatsje Fuseta al met haar prachtige, langzaam aflopende strand. Naast een supermarkt vindt u hier ook enkele winkeltjes, restaurantjes en cafeetjes. En na ongeveer 10 kilometer rijden staat u al in de bekende stadjes Tavira en Olhão. U kunt deze gezellige steden gemakkelijk met de auto of bus bereiken.

Verblijf tijdens uw vakantie in Livramento in een echt Portugees appartementencomplex

Niet alleen Livramento zelf is zo rustgevend en mooi. Ook de comfortabele appartementen Monte dos Avos die we in dit plaatsje aanbieden zijn idyllisch gelegen en kleinschalig. Het leuke van dit appartementencomplex is dat ook hier die échte Portugese sfeer in het interieur is doorgetrokken. De ligging is werkelijk schitterend, temidden van het licht glooiende, schilderachtige landschap. Ook voor de actieve 50-plusser is er genoeg te doen. Heeft u bijvoorbeeld zin om een dagje actief te golfen tijdens uw vakantie? Bij deze accommodatie heeft u de mogelijkheid om uitdagende greenfees bij te boeken tegen scherpe prijzen. En nog een leuke aanrader: in het zomerseizoen kunt u bij Fuseta ook met een bootje de lagune oversteken om naar één van de eilandjes met schitterend zandstrand te gaan.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Primavera op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Primavera geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht vanaf 6 jaar in alle binnen- en buitenruimten, in het openbaar vervoer en in restaurants/bars tijdens het rondlopen. Ook is het dragen van een mondkapje buiten op straat verplicht wanneer je geen 1,5 meter afstand kunt houden.
Covid-19 voor vertrek
Nee
Covid test op bestemming
Nee
Gezondheidsverklaring
Nee
Quarantaine
Nee
Tenzij besmet
Maximaal aantal personen buiten samen
Toegestaan
Maximaal 5 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Toegestaan
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Ja
De noodtoestand is van kracht t/m 15 januari 2021. De bijbehorene regels zijn:
- Het is verboden om je tussen verschillende gemeenten te verplaatsen tussen 8 en 11 januari (medische uitzonderingen of noodzakelijke reizen uitgezonderd).
- In gebieden met een (zeer) hoog risico is het verboden de openbare weg op te gaan in het weekend van 9 en 10 januari 2021, tussen 13:00 en 05:00 uur.
- In gebieden met een hoog risico mag je alleen vanwege bepaalde (noodzakelijke) doeleinden  de openbare weg op tussen 23.00 en 05.00 uur.
*Gebieden/gemeenten met een hoog risico: Loulé, Sintra, Castro Marim, Lagos, Olhão en Nazare.
*Gebieden/gemeenten met een zeer hoog risico: Albufeira, Cascais, Lisbon, Sesimbra, Beja.
Restaurants
Open
Open tot 01:00 uur en max. 6 pers. aan 1 tafel.
Bars
Open
Alleen geopend als café en/of pastries/koffietentjes
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Alleen geopend als café en/of pastries/koffietentjes.
Winkels
Open
Winkels moeten sluiten tussen van 20:00- 23:00. In gebieden met een (zeer) hoog risico moeten winkels uiterlijk om 22:00 uur sluiten.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden?
Ja
Niet toegstaan vanaf 8 uur 's avonds, tenzij het gecombineerd is met maaltijdservice. Binnen niet toegestaan na 23.00 uur.
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen en buiten)
Gesloten
Stranden
Open
Afstand houden van 1,5 meter. Bij niet bij elkaar horende groepen, 3 meter afstand tussen parasols.
Luchthavens
Open
Transferregeling
Ja
2/3 buscapaciteit beschikbaar en rij 1 niet beschikbaar
Openbaar vervoer en taxi's
Open
2/3 capiciteit beschikbaar
Tankstations
Open
Andere formaliteiten nodig om het land binnen te komen?
Ja
Formulier voor aankomst invullen via deze link.
Goed om te weten
Ja
- Commerciële bedrijven mogen pas na 10 uur 's ochtends openen. Uitzonderingen zijn bakkerijen, cafés, kappers en sportscholen. De sluitingstijd van de vestigingen is verplicht tussen 20.00 uur en 23.00 uur, de gemeente bepaalt de exacte tijd. In winkelcentra mogen max 4 personen een groep vormen. - Het is mogelijk dat op plekken je temperatuur gemeten wordt.

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen