1. Home
  2. Portugal
  3. Algarve
  4. Manta Rota
Manta Rota

Vakantie Manta Rota

Algemene informatie

Twijfelt u over een vakantie naar het gezellige dorpje Manta Rota? Lees dan snel verder, want hier wordt u alles verteld wat u over dit dorpje moet weten. Manta Rota ligt direct aan de kust en is omgeven door het karakteristieke lichtglooiende landschap van de Algarve. Het dorpje ligt tussen Altura en Cabanas, op ongeveer 10 kilometer afstand van Monte Gordo. Als u een reis gaat maken naar Manta Rota, is het dus zeker een aanrader om ook deze plaatsen te bezoeken.

Heerlijk ontspannen tijdens uw vakantie in Manta Rota

Als u tijdens uw vakantie graag op het strand ligt, dan is Manta Rota een heerlijke plek. Manta Rota dankt haar populariteit namelijk in de eerste plaats aan het schitterende kilometerslange zandstrand. Het is dan ook een heerlijke bestemming voor een familievakantie. Vele Portugezen bezitten hier een tweede woning speciaal voor de vakantie. Tijdens de vakantieperiodes is het hier dan ook gezellig druk. In het voorjaar, winter en najaar is Manta Rota echter nog steeds een relatief rustige plaats, oftewel; ideaal voor een heerlijk ontspannen verblijf.

Uw reis naar Manta Rota bestaat uit meer dan alleen strand

U zult merken dat u hier niet alleen komt om te genieten van het heerlijk rustige, mooie strand,  maar ook de schitterende omgeving biedt u vele mogelijkheden. Sportievelingen, natuurliefhebbers of de actieve 50-plusser komen in Manta Rota zeker aan hun trekken. Maak een prachtige wandel- of fietstocht door de omgeving. Bezoek ook eens het iets verderop aan de lagune gelegen, idyllische plaatsje Cacela Velha met haar witte huisjes. Of trek er eens op uit en ontdek het typische heuvelachtige binnenland. Uiteraard kunt u ook gewoon in Manta Rota zelf blijven. U vindt hier enkele supermarktjes, cafeetjes en leuke restaurants waar nog echt de Portugese sfeer hangt. Bekijk hier ons aanbod in Manta Rota!

Populaire accommodaties