1. Home
  2. Portugal
  3. Algarve
  4. Manta Rota
Manta Rota

Vakantie Manta Rota

Algemene informatie

Twijfelt u over een vakantie naar het gezellige dorpje Manta Rota? Lees dan snel verder, want hier wordt u alles verteld wat u over dit dorpje moet weten. Manta Rota ligt direct aan de kust en is omgeven door het karakteristieke lichtglooiende landschap van de Algarve. Het dorpje ligt tussen Altura en Cabanas, op ongeveer 10 kilometer afstand van Monte Gordo. Als u een reis gaat maken naar Manta Rota, is het dus zeker een aanrader om ook deze plaatsen te bezoeken.

Heerlijk ontspannen tijdens uw vakantie in Manta Rota

Als u tijdens uw vakantie graag op het strand ligt, dan is Manta Rota een heerlijke plek. Manta Rota dankt haar populariteit namelijk in de eerste plaats aan het schitterende kilometerslange zandstrand. Het is dan ook een heerlijke bestemming voor een familievakantie. Vele Portugezen bezitten hier een tweede woning speciaal voor de vakantie. Tijdens de vakantieperiodes is het hier dan ook gezellig druk. In het voorjaar, winter en najaar is Manta Rota echter nog steeds een relatief rustige plaats, oftewel; ideaal voor een heerlijk ontspannen verblijf.

Uw reis naar Manta Rota bestaat uit meer dan alleen strand

U zult merken dat u hier niet alleen komt om te genieten van het heerlijk rustige, mooie strand,  maar ook de schitterende omgeving biedt u vele mogelijkheden. Sportievelingen, natuurliefhebbers of de actieve 50-plusser komen in Manta Rota zeker aan hun trekken. Maak een prachtige wandel- of fietstocht door de omgeving. Bezoek ook eens het iets verderop aan de lagune gelegen, idyllische plaatsje Cacela Velha met haar witte huisjes. Of trek er eens op uit en ontdek het typische heuvelachtige binnenland. Uiteraard kunt u ook gewoon in Manta Rota zelf blijven. U vindt hier enkele supermarktjes, cafeetjes en leuke restaurants waar nog echt de Portugese sfeer hangt. Bekijk hier ons aanbod in Manta Rota!

Vanaf 1 april 2019 dienen alle gasten in Manta Rota toeristenbelasting te betalen.

De volgende tarieven zijn van kracht:

- Volwassenen € 1,00 per persoon per nacht

- Kinderen vanaf 11 tot en met 13 jaar € 0,50 per persoon per nacht

- Kinderen jonger dan 11 jaar zijn gratis

De tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Per verblijf kan de accommodatie maximaal 7 nachten in rekening brengen. De kosten dient u ter plaatse aan de receptie te voldoen.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Primavera op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer uw vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Primavera geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht vanaf 6 jaar in alle binnen- en buitenruimten, in het openbaar vervoer en in restaurants/bars tijdens het rondlopen. Ook is het dragen van een mondkapje buiten op straat verplicht wanneer je geen 1,5 meter afstand kunt houden.
Covid-19 voor vertrek
Afhankelijk
- Alle passagiers (behalve kinderen van 0 tot 24 maanden oud) dienen een negatief testresultaat te laten zien bij binnenkomst van Portugal. De test mag bij het boarden niet ouder zijn dan 72 uur.
- Passagiers uit een land met meer dan 500 besmettingen per 100.000 inwoners dienen naast een negatief testresultaat te laten zien bij binnenkomst van Portugal, ook 14 dagen in (thuis) quarantaine te gaan of in een plek die geregeld is door de Portugese overheid.
Covid test op bestemming
Ja
Alle reizigers (behalve kinderen onder de 24 maanden) die vertrekken uit het vaste land van Portugal, moeten een een negatieve (PCR) test aantonen van maximaal 72 uur oud.DIt is o.a. hier mogelijk
Gezondheidsverklaring
Nee
Quarantaine
Nee
Tenzij besmet
Maximaal aantal personen buiten samen
Toegestaan
Maximaal 5 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Toegestaan
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Ja
Momenteel is er een lockdown van kracht waarbij wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven (mits uiterst noodzakelijk).
Restaurants
Gesloten
Alleen afhalen mogelijk
Bars
Gesloten
Alleen afhalen mogelijk
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Winkels
Gesloten
Alle niet essentiële winkels zijn gesloten
Supermarkten en drogisterijen
Open
Max. 5 personen per 100m2
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden?
Ja
Niet toegstaan vanaf 8 uur 's avonds, tenzij het gecombineerd is met maaltijdservice. Binnen niet toegestaan na 23.00 uur.
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Gesloten
Evenementen (binnen en buiten)
Gesloten
Stranden
Open
Afstand houden van 1,5 meter. Bij niet bij elkaar horende groepen, 3 meter afstand tussen parasols.
Luchthavens
Open
Transferregeling
Ja
2/3 buscapaciteit beschikbaar en rij 1 niet beschikbaar
Openbaar vervoer en taxi's
Open
2/3 capiciteit beschikbaar
Tankstations
Open
Andere formaliteiten nodig om het land binnen te komen?
Ja
Formulier voor aankomst invullen via deze link.
Goed om te weten
Ja
Het is mogelijk dat op plekken je temperatuur gemeten wordt.

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen