Primavera Reizen Reisinformatie

Accommodatie

Reisinformatie

 1. Home
 2. Reisinformatie
 3. Accommodatie
 • Uitstekende service
 • Al 30 jaar uw Portugal specialist
 • Scherp geprijsd
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Accommodatie

  Aankomst en vertrek
  Bij aankomst in uw accommodatie, meldt u zich bij de receptie. Hier hoort u vanaf hoe laat uw appartement of kamer beschikbaar is. Houdt u er rekening mee dat dit vaak pas na 16.00 uur is. Op de dag van vertrek is het noodzakelijk dat u uw appartement of kamer tussen 10.00 uur en 12.00 uur weer verlaat. De juiste tijd vraagt u ter plaatse bij de receptie na.

  Borg
  Voor een aantal accommodaties is het noodzakelijk dat u ter plaatse een borg betaalt. De borg geldt als garantie voor eventuele schade aan het appartement of de kamer en de inhoud hiervan. De borg krijgt u weer terug na controle van uw appartement of de kamer bij het uitchecken. Het is ook mogelijk dat uw rekeningnummer wordt gevraagd. De borg wordt dan op uw rekeningnummer teruggestort. Per accommodatie verschilt het of de borg contant in euro’s of per credit card voldaan kan worden. De betaling en restitutie van de borg zijn altijd een zaak tussen u en de accommodatieverschaffer. Primavera Reizen is hiervoor niet aansprakelijk.

  Faciliteiten
  Airconditioning
  Aan het gebruik van de airconditioning zijn vaak kosten verbonden. Deze kosten betaalt u ter plaatse. Het kan zijn dat de airconditioning alleen op vastgestelde uren of alleen in de warmste maanden van het jaar in werking is. Houdt u hier rekening mee.

  Bedden
  In de meeste appartementen bevinden zich in de woonkamer slaapbanken. Deze slaapbanken kunnen iets minder comfortabel zijn dan een gewoon bed. Ook bij hotelkamers zijn de extra bedden vaak slaapbanken of bijzetbedden. Houdt u er rekening mee dat de bedden op de vakantiebestemming soms smaller of korter kunnen zijn dan u thuis gewend bent.

  Kitchenette
  Alle appartementen beschikken over een kitchenette. De kitchenette is naar plaatselijke maatstaven ingericht met een koelkast, 2 (of meer) kookplaten en een beperkte keukenuitrusting. U kunt in de kitchenette een simpele maaltijd bereiden. Een koffiezetapparaat en waterkoker zijn niet altijd aanwezig.

  Kluisjes
  Bij de receptie kunt u bijna altijd een kluisje huren voor uw waardevolle spullen en belangrijke papieren. Dit kan ook 1 algemene kluis zijn. Soms is er een kluisje in uw appartement of kamer aanwezig. Houdt u er rekening mee dat er kosten verbonden kunnen zijn aan het gebruik van een kluisje. Deze kosten betaalt u dan ter plaatse.

  Koelkast
  Alle appartementen beschikken over een kitchenette met een koelkast. Sommige hotelkamers beschikken over een koelkastje of je kunt een koelkastje huren. Houdt u er rekening mee dat aan het gebruik van een koelkastje kosten verbonden kunnen zijn. De kosten hiervoor betaal je dan ter plaatse.

  Wifi / Internet
  Bij de beschrijving van de accommodaties wordt vermeld of wifi/internet aanwezig is. Waar mogelijk publiceren wij of voor deze faciliteit kosten worden berekend. Wij hebben onze uiterste best gedaan deze informatie zo zorgvuldig mogelijk samen te stellen. Echter, de accommodatieverschaffer heeft het recht zijn bedrijfsvoering te wijzigen. Dit kan betekenen dat voor een gratis faciliteit ter plaatse toch kosten aan u worden doorbelast. U dient er rekening mee te houden dat het bereik en de snelheid van wifi/internet minder kan zijn dan u gewend bent.

  Foto’s van het interieur van appartementen en hotels
  Bij al onze accommodaties vindt u foto’s van het interieur van het appartement of de kamer. Deze foto’s zijn een indicatie van wat u kunt verwachten.

  Geluidsoverlast
  De normen van geluidsoverlast zijn in sommige vakantielanden soepeler dan in Nederland. Ook de tijden waarop men leeft zijn vaak anders dan bij ons. Absolute rust en stilte na middernacht zijn daarom geen stelregel.De ligging van een accommodatie kan van invloed zijn op de geluidsoverlast. Een centraal gelegen hotel heeft over het algemeen meer last van verkeersdrukte en horecagelegenheden in de buurt.

  Veel accommodaties organiseren overdag en/of ´s avonds activiteiten. Onder het kopje ‘faciliteiten’ kunt u je terugvinden of er animatie aanwezig is in een accommodatie.

  Geluidsoverlast door bouwwerkzaamheden is helaas niet te voorkomen. Wanneer de werkzaamheden plaatsvinden in de accommodatie proberen wij u op tijd te informeren. Het kan voorkomen dat wij niet van de werkzaamheden op de hoogte zijn.

  Het kan helaas gebeuren dat er medevakantiegangers zijn die overlast veroorzaken. Wij hebben hier geen invloed op. Het kan ook voorkomen dat uzelf (bewust of onbewust) voor overlast zorgt. Onze reisleiding of het management van de accommodatie kan u verzoeken uw gedrag aan te passen. Als de klachten blijven bestaan heeft de reisleiding of het management het recht u uit de accommodatie te (laten) zetten. Alle hieruit voorvloeiende gevolgen zijn voor uw eigen rekening. U heeft dan geen recht op restitutie van uw reissom.

  Kleding
  In veel accommodaties is het dragen van gepaste kleding tijdens het diner verplicht. Voor de heren is het dragen van een lange broek vereist. Strandkleding en slippers zijn vaak niet toegestaan.

  Ongedierte
  In Portugal en Spanje komen andere insecten en dieren voor dan wij in Nederland gewend zijn. Zoals bijvoorbeeld kakkerlakken en mieren. De aanwezigheid van deze dieren is vaak geen teken van onvoldoende hygiëne. Door het warmere klimaat gedijen deze dieren vaak goed. Verpak uw etenswaren daarom goed en bewaar alles bij voorkeur in een koelkast.Wanneer u last heeft van ongedierte tijdens uw vakantie, kunt u ter plaatse een busje verdelgingsmiddel kopen. Geef het ook altijd door aan de reisleiding en/of de receptie van de accommodatie, zodat zij u kunnen helpen om van het ongewenste bezoek af te komen.

  Preferenties
  Bij uw boeking kunt u speciale wensen aan ons doorgeven. Primavera Reizen zal er alles aan doen om aan uw wensen te voldoen. Hiervoor is de medewerking van de accommodatie eigenaar nodig. In de praktijk blijkt dat een accommodatie niet altijd kan voldoen aan een voorkeur, houdt u daar rekening mee.

  Roken
  In Portugal en Spanje zijn er regelgevingen met betrekking tot het roken. In veel accommodaties mag er binnen niet gerookt worden. Houdt u er ook rekening mee dat in sommige landen het roken in horeca gelegenheden ook niet is toegestaan.

  Type appartementen of kamers
  Run of the House
  Bij de Run of the House is het vooraf niet bekend in welk kamertype u verblijft. Dit houdt in dat u bij aankomst ingedeeld wordt in de op die dag beschikbare kamer. Dit kan een kamer zijn met uitzicht op zee, land, zwembad of bebouwing, maar bijvoorbeeld ook een bungalowkamer.

  TIP appartement of kamer
  TIP appartementen zijn appartementen of kamers die extra ingekocht zijn tegen een lage speciale prijs. Er is een beperkte voorraad van deze appartementen of kamers beschikbaar. Deze appartementen of kamers zijn precies hetzelfde als de algemene appartementen of kamers. Zij hebben geen afwijkende ligging, inrichting of uitzicht.

  Voordeeltarief appartement of kamer
  Onze inkopers zijn altijd op zoek naar de scherpste aanbiedingen. Daarom hebben zij op verschillende bestemmingen een beperkt aantal appartementen of kamers ingekocht tegen een speciale lage prijs. Deze voordeeltarief appartementen of kamers kunnen afwijken met betrekking tot ligging, inrichting en grootte. De reissom is echter extra voordelig.

  Er is een beperkte voorraad van deze appartementen of kamers beschikbaar.

  Verzorging
  Onder het kopje ‘verzorging’ bij een accommodatie kunt u zien welke verzorging inclusief is in de reissom. Hieronder vindt u een overzicht van alle mogelijke verzorgingen:Logies (LG): alleen overnachting. Er zijn geen maaltijden inbegrepen.

  • Logies en ontbijt (LO): overnachting en ontbijt. De verzorging begint met het ontbijt op de dag na aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek.
  • Halfpension (HP): overnachting, ontbijt en diner. De verzorging begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek.
  • Volpension (VP): overnachting, ontbijt, lunch en diner. De verzorging begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek.
  • All inclusive (AI): overnachting, alle maaltijden, lokale alcoholische dranken en frisdranken en vaak ook snacks. De verzorging begint op het moment dat je incheckt en eindigt op de dag van vertrek bij het uitchecken.
  • Ultra all inclusive (UA): overnachting, alle maaltijden, lokale alcoholische dranken en frisdranken en vaak ook snacks en andere extra’s. De inbegrepen extra’s kunt u terugvinden bij de beschrijving van de verzorging. De verzorging begint op het moment dat u incheckt en eindigt op de dag van vertrek bij het uitchecken.

  De maaltijden worden meestal geserveerd in buffetvorm. Soms worden deze aangeboden via een (keuze)menu. De maaltijden zijn aangepast aan de gewoontes van het vakantieland. Dit houdt in dat deze anders en vaak eenvoudiger zijn dan u thuis gewend bent. Het ontbijt is vaak beperkt tot een broodje, wat jam en een kopje koffie of thee. Het diner is eenvoudig, bevat een beperkte hoeveelheid verse groenten en is niet altijd even afwisselend.

  Wanneer u een speciaal dieet gebruikt, geven wij dit door aan de accommodatie. Vooral de eenvoudige hotels houden hier niet altijd rekening mee. Een vegetarisch dieet houdt vaak in dat u ter plaatse geen vlees eet. Vleesvervangers zoals wij die kennen, zijn vaak niet beschikbaar. Primavera Reizen kan voor een verzoek tot een bepaald dieet geen garantie geven of verantwoordelijkheid dragen.

  Het is mogelijk dat u voor het kerst- en oudejaarsdiner vooraf of ter plaatse een toeslag betaalt.

  Wanneer u door een late aankomst en/of een vroeg vertrek een maaltijd mist, is hiervoor geen restitutie mogelijk. Het is helaas niet mogelijk om korting te krijgen op uw reissom als u geen gebruik wilt maken van de maaltijden die inbegrepen zijn.

  Water
  Het water in Portugal en Spanje uit de kraan bevat veel ijzer en kalk waardoor het vaak niet lekker smaakt, maar is wel drinkbaar. U kunt daarom het beste mineraalwater kopen. Als u water koopt, zorg dan dat het een gesloten dopsysteem heeft.