Vluchten

Reisinformatie

 1. Home
 2. Reisinformatie
 3. Vluchten
 • Uitstekende service
 • Al 30 jaar uw Portugal specialist
 • Scherp geprijsd
 • Nederlandssprekende reisleiding

Vluchten

Aankopen op de luchthavens en aan boord
Op de luchthavens en in het vliegtuig kunt u (tax free) inkopen doen. Vloeistoffen en gels die u na de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden verpakt en waar nodig verzegeld. Het zegel is 1 dag geldig. Wanneer u een overstap heeft, mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.


Algemene bagageregels

Transavia


Handbagage
Voor elke reiziger vanaf 2 jaar geldt: 

 • 1 accessoire (zoals een kleine handtas of laptoptas) én 1 stuk handbagage (zoals rugzak of trolly) van samen maximaal 10 kg per persoon

 • De accessoire mag maximaal 40 x 30 x 20 cm zijn en mag altijd mee in de cabine. Deze plaatst u onder de stoel voor u.

 • Het stuk handbagage mag maximaal 55 x 35 x 25 cm zijn. In de cabine is er plek voor 70 stuks handbagage. De overige handbagage vervoert Transavia gratis in het ruim. U kunt er uiteraard op vertrouwen dat de handbagage in goede handen is. 

  TIP! Lever uw handbagage (rugzak of trolley) al gratis in bij de check-in balie zodat deze in het ruim wordt vervoerd. Neem al uw waardevolle spullen in uw accessoire mee de cabine in.


Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage. Indien een baby tot 2 jaar een eigen stoel heeft dan mag u een (auto)kinderzitje meenemen.

Ruimbagage

 • - Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 0 kilo ruimbagage.
 • - Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage.
 • - Alleen een paraplu buggy tot maximaal 7 kilo kunt u meenemen tot aan de gate. Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.

U kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:
 • 15 kilo ruimbagage = 16,- euro per enkele reis
 • 20 kilo ruimbagage = van 18,- tot en met 20,- euro*
 • 25 kilo ruimbagage = 25,- euro per enkele reis
 • 30 kilo ruimbagage = 32,- euro per enkele reis

*Het tarief verschilt per bestemming/periode. Het tarief voor uw vakantie vindt u terug in de boekingsstappen.

Voor vluchten naar Lissabon of Porto gelden er variabele bagagetarieven. De actuele prijs vindt u in de boekingsstappen of op de selfservice pagina van Transavia. De ruimbagage voor deze bestemmingen kunt u direct bij boeking bijboeken of later via de Selfservice website van Transavia.

Meer opties voor het bijboeken van bagage vindt u op de Selfservice website van Transavia. Voor Primavera Reizen chartervluchten logt u hier in met uw boekingsnummer van Primavera Reizen. Voor vluchten naar Lissabon of Porto logt u in met het PNR-nummer dat staat vermeld op uw factuur achter de geboortedata van de reizigers en op het ticket.

De Selfservice website van Transavia is beschikbaar vanaf 3 weken voor vertrek. Voor het bijboeken van ruimbagage via deze Selfservice gelden andere tarieven. Bijgeboekte ruimbagage via de Selfservice website van Transavia wordt niet getoond op het vliegticket dat u van Primavera Reizen ontvangt.

Indien u ruimbagage bijkoopt, mag u dit kosteloos verdelen over maximaal 5 stuks. Houdt u er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen.

Het onderling verdelen van de bagage is mogelijk. Gaat u met 2 personen op vakantie en heeft u 1 keer 20 kilo bijgeboekt, dan mag u allebei een koffer van 10 kilo meenemen.

Wij raden u dringend aan om u aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van uw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 15,- euro per 5 kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Brussels Airlines
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 6 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x40x23 cm. Daarnaast mag u 1 extra klein item meenemen die onder de stoel gelegd kan worden. Denk hierbij aan een handtas, laptoptas, cameratas, etc.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage.

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 0 kilo ruimbagage.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage. Dit is inclusief buggy, maxi-cosi of kinderwagen. Alleen een paraplu buggy tot maximaal 10 kilo kunt u meenemen tot aan de gate. Het verschilt per vlucht of u de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hiernaar bij het cabinepersoneel.

Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.

U kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:
 • 15 kilo ruimbagage = 16,- euro per enkele reis
 • 20 kilo ruimbagage = 18,- euro per enkele reis
 • 23 kilo ruimbagage = 21,- euro per enkele reis

Houd er rekening mee dat het maximale toegestane gewicht van 1 koffer 32 kilo is en maximaal 158 cm. Per persoon mag u maximaal 1 stuk ruimbagage inchecken. De bagage mag niet verdeeld worden over de bagage van de medereizigers. Wanneer u 23 kilo hebt geboekt mag er dus nooit meer dan 23 kilo in de koffer zitten, ondanks dat uw medereizigers misschien niet het volledig aantal geboekte kilo’s hebben ingepakt.

Wij raden u dringend aan om u aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van uw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 45,- tot 145,- euro (afhankelijk van de bestemming) per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.
 
Bijzondere bagage
Neemt u afwijkende bagage mee, dan kunt u dit aangeven tijdens de online boeking. Geeft u dit direct door, dan wordt er na de boeking contact met u opgenomen door een medewerker van het Contact Center. De medewerker neemt de procedure met u door.

Hieronder vind je een kleine opsomming van afwijkende bagage die je kunt meenemen:
 • Duikuitrusting
 • Fiets
 • Golfuitrusting
 • Kite, waveboard of wakeboard
 • Muziekinstrumenten
 • Surfplank
 • Visuitrusting
Voor de vlucht is het belangrijk dat u de bijzondere bagage zelf aanmeldt via de Selfservice website van Transavia. Voor Primavera Reizen chartervluchten logt u hier in met uw boekingsnummer van Primavera Reizen. Voor vluchten naar Lissabon of Porto logt u in met het PNR-nummer dat staat vermeld op uw factuur achter de geboortedata van de reizigers en op het ticket. De Selfservice website van Transavia is beschikbaar vanaf 3 weken voor vertrek.

Wanneer u bijzondere bagage meeneemt, dan is het ook noodzakelijk dat u dit aan ons doorgeeft. Wij melden uw bijzondere bagage dan voor u aan voor de transfer.

Voor vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.

Houdt u er rekening mee dat uw bijzondere bagage niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van bijzondere bagage in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor uw eigen rekening. Wanneer u uw bijzondere bagage bij ons aanmeldt, bekijken wij de mogelijkheden voor u.
 
Inchecken op de luchthaven
Het is belangrijk dat u minimaal 2,5 uur voor vertrek aanwezig bent op de luchthaven.
Dit zodat u voldoende tijd hebt om in te checken, door douanecontrole te gaan en naar de gate te lopen. Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies u kunt inchecken.

De incheckbalies van Transavia sluiten 45 minuten voor vertrek.
Wanneer u uw vlucht heeft gemist, heeft u geen recht op restitutie. Primavera Reizen is hiervoor niet aansprakelijk.
 
Internet check-in
Voor de meeste Transavia vluchten kunt u vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek van uw vlucht online inchecken.

Hoe werkt het online incheken?
 1. - Houd jouw boekingsnummer en jouw vertrekdatum bij de hand
 2. - Ga u naar de Selfservice van Transavia.
 3. - Volg u de stappen en wijzig eventueel de stoelen voor uw reisgezelschap
 4. - Check uzelf en uw eventuele reisgenoten in
 5. - Print de boardingpassen uit

Voor Primavera Reizen chartervluchten logt u bij Transavia in met uw boekingsnummer van Primavera Reizen. Voor vluchten naar Lissabon of Porto logt u in met het PNR-nummer dat staat vermeld op uw factuur achter de geboortedata van de reizigers en op het ticket.

Als u online heeft ingecheckt, kunt u op de luchthaven eenvoudig uw ruimbagage afgeven. Op Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport kunt u dit doen bij de ‘bagage drop-off’ balie. Bij overige luchthavens geeft u uw ruimbagage af bij de check-in balie.

Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen en mindervalide reizigers. Gezinnen die reizen met een baby onder de 2 jaar kunnen wel online inchecken. Transavia zoekt de meest geschikte stoelen voor uw reisgezelschap uit. Helaas kunt u daardoor de gereserveerde stoelen niet meer wijzigen. U heeft hierbij helaas niet de garantie dat u allemaal bij elkaar zit.

De internet check-in is niet verplicht. U kunt ook inchecken bij de check-in balie of bij een selfservice check-in automaat.

De internet check-in wordt door Transavia verzorgd. Primavera Reizen heeft hier geen invloed op.
 
Lichaamsdeel in het gips
Als u een lichaamsdeel in gesloten gips heeft, mag u alleen vliegen als u beschikt over een medische verklaring. Het is noodzakelijk dat in deze verklaring vermeld staat dat u met gesloten gips mag vliegen. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van uw heenreis uitgegeven zijn. De luchtvaartmaatschappij vraagt om een medische verklaring, omdat het ziektebeeld vaak verergert door het reizen in een drukcabine.
Het is belangrijk dat uw gips voldoet aan bepaalde voorwaarden. Overleg dit met uw behandelend arts.
 
Luchthavens
De meeste vluchten vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Voor een aantal bestemmingen is het ook mogelijk om te vertrekken vanaf regionale luchthavens.

Primavera Reizen vertrekt vanuit Nederland vanaf:
 • Amsterdam Airport Schiphol
 • Eindhoven Airport
 • Brussels Airport, Zaventem luchthaven
 • Rotterdam The Hague Airport
 
Luchtvaartmaatschappijen
Primavera Reizen vliegt met Transavia naar Portugal.
 
Medische bagage
U kunt gratis 15 kilo aan extra medische bagage meenemen. Voorwaarde is wel dat u een medische verklaring in het Nederlands en Engels kunt overleggen bij de check-in balie.

De medische bagage kun t u meenemen als ruimbagage of verdelen over uw ruim- en handbagage. Houdt u er dan wel rekening mee dat de handbagage altijd maximaal 10 kilo mag zijn.

Het is belangrijk dat wij uw medische bagage vooraf aanmelden. Hiervoor heeft het Contact Center de volgende informatie nodig:
 • - Wat is de medische bagage?
 • - Waar wordt het voor gebruikt?
 • - Wat is het gewicht?
 • - Wat zijn de afmetingen?
 • - Neem je de medische bagage mee in het ruim of in de cabine?

 

 
Overwinteraarsbagage
Vliegt u met Transavia dan is ruimbagage niet bij de boeking inbegrepen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om overwinteraarsbagage bij te boeken. U kunt bij Primavera Reizen ruimbagage bijboeken van 15, 20, 25 of 30 kilo.

Wilt u meer bagage meenemen, dan kunt u dit boeken via de selfservice van Transavia.
 
Selfservice check-in
Vliegt u vanaf Amsterdam Airport Schiphol met Transavia? Dan kunt u ook inchecken via een check-in automaat. Hiervoor heeft u uw vliegticket en ID-kaart of paspoort nodig. Inchecken via de check-in automaat is mogelijk vanaf 2,5 uur tot uiterlijk 40 minuten voor vertrek van uw vlucht. U kunt voor uw hele reisgezelschap inchecken.
Er wordt dan automatisch een instapkaart geprint. Uw ruimbagage kunt u na het inchecken afgegeven bij het bagage-afgiftepunt (drop off point).

Wilt u als getrouwde reiziger bij het inchecken gebruik maken van de check-in automaat? Dan is het noodzakelijk dat op het ticket en in de boeking alleen uw eigen (meisjes)naam vermeld staat.
 
Service aan boord
Op alle vluchten zijn de maaltijden en drankjes niet inbegrepen. Aan boord kunt u tegen betaling een keuze maken uit diverse snacks, broodjes en dranken.
 
Stoelreservering
Voor de meeste vluchten van Transavia is het vanaf 3 weken tot 30 uur voor vertrek mogelijk om een stoelreservering te maken. Zo kunt u zelf bepalen waar u wilt zitten tijdens uw vlucht. Uiteraard is de stoelreservering niet verplicht.

Via deze link kun je ineen aantal eenvoudige stappen een stoel voor jouw of het gehele reisgezelschap reserveren.

Via deze link kunt u in een aantal eenvoudige stappen een stoel voor u of het gehele reisgezelschap reserveren.
Tijdens het maken van een stoelreservering ziet u een overzicht met zitplaatsen. U ziet meteen welke stoelen nog beschikbaar zijn en welke stoelen de standaard of extra beenruimte hebben. De kosten voor de stoelen zijn:
 • - Stoel met extra beenruimte tussen de 8,- en 15,- euro per persoon per enkele reis.
 • - Stoel met standaard beenruimte tussen de 4,- en 6,- euro per persoon per enkele reis.
 • - Stoel voorin tussen de 6,- en 9,- euro per persoon per enkele reis.
 • - Stoel eerste rij tussen de 12,- en 21,- euro per persoon per enkele reis.
Helaas is het niet voor alle reizigers mogelijk om een stoelreservering te maken.

Een stoelreservering is niet mogelijk voor:
 • - reizigers die rolstoel gebonden en geheel immobiel zijn
 • - reizigers die extra zuurstof aan boord nodig hebben
 • - reizigers die een huisdier in de cabine meenemen
 • - alleenreizende kinderen van 5 tot en met 11 jaar
Houdt u voor het maken van een stoelreservering uw boekingsnummer en uw vertrekdatum bij de hand.

Bent u in het bezit van een stoelreservering? Dan is het nog steeds noodzakelijk dat u incheckt voor uw vlucht.

De stoelreservering wordt door Transavia verzorgd. Primavera Reizen heeft hier geen invloed op.
 
Tussenlanding
Een tussenlanding kan altijd voorkomen. Is de tussenlanding al bekend dan wordt dit aangegeven tijdens uw boeking. Houdt u er rekening mee dat een tussenlanding altijd nog kan worden toegevoegd aan uw vluchtschema. Een tussenlanding wordt altijd weergegeven op uw ticket.
 
Vertraging
Het komt soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die hierdoor ontstaan, hanteert Primavera Reizen de ANVR-voorwaarden. Primavera Reizen is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan. Ook niet voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen. Sinds februari 2005 is ook de EU-regelgeving met betrekking tot Denied Boarding Compensation van toepassing. Deze regelgeving omvat bepalingen over vergoedingen voor geannuleerde vluchten, overboekingen op de vlucht, kwijtgeraakte en beschadigde bagage en langdurige vertragingen.
Meer informatie hierover vindt u op deze website
 
Vliegen tijdens de zwangerschap
Bij een zwangerschap zonder enige complicaties mag u vliegen tot 36 weken zonder een verklaring van uw behandelend arts. Vanaf 36 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

Bij een zwangerschap van een meerling mag u vliegen tot 34 weken zonder een verklaring van uw behandelend arts. Vanaf 34 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

Bij een zwangerschap met complicaties is het altijd verplicht dat u in het bezit bent van een verklaring van uw behandelend arts in het Nederlands of Engels. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van uw heenreis uitgegeven zijn.
 
Vloeistoffen in de handbagage
Vloeistoffen en gels kunnen alleen in uw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:
 • - Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml
 • - Verpakte vloeistoffen en gels zitten in 1 doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal 1 liter
 • - Elke reiziger reist met maximaal 1 plastic 1-literzakje
 • - Medicijnen en babyvoeding die nodig zijn tijdens de vlucht zijn toegestaan.
Het is belangrijk dat u bij de handbagagecontrole het plastic zakje met de vloeistoffen en gels apart aanbiedt.
 
Vluchttijden
Primavera Reizen vliegt voornamelijk met chartervluchten. De tijden van onze vluchten kunnen ingedeeld worden van ’s ochtends heel vroeg tot ’s avonds heel laat. Het is mogelijk dat u op de dag van aankomst laat arriveert, terwijl u op de dag van vertrek al weer vroeg vertrekt. Primavera Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Houdt u er ook rekening mee dat vluchttijden altijd onder voorbehoud van wijzigingen zijn. Het kan voorkomen dat er kort voor uw vertrek of zelfs tijdens uw vakantie nog wijzigingen zijn in het vluchtschema. Ook hier kan Primavera Reizen niet aansprakelijk voor worden gesteld.
Tijdens het maken van een boeking kunt u soms een keuze maken uit verschillende vluchttijden. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Primavera Reizen doet er alles aan om de gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen. Helaas kunnen wij dit nooit 100% garanderen.