Vluchten

Reisinformatie

 1. Home
 2. Reisinformatie
 3. Vluchten

Vluchten

Vervoersvoorwaarden
Wanneer u akkoord gaat met de Primavera Reizen voorwaarden, gaat u ook akkoord met de algemene vervoersvoorwaarden van de vliegtuigmaatschappij. Het is daarom belangrijk dat u deze voorwaarden goed heeft gelezen voordat u de boeking maakt:
- Transavia
- Brussels Airlines
- easyJet
- Vueling
- Eurowings

Aankopen op de luchthavens en aan boord
Op de luchthavens en in het vliegtuig kunt u (tax free) inkopen doen. Vloeistoffen en gels die u na de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden verpakt en waar nodig verzegeld. Het zegel is 1 dag geldig. Wanneer u een overstap heeft, mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.


Algemene bagageregels

Transavia


Bagage aan boord (voor reizigers vanaf twee jaar)

Transavia gaat het bagagebeleid aan boord wijzigen. De hoeveelheid bagage die u mag meenemen aan boord van uw vlucht hangt af van het soort vlucht datu heeft geboekt (flexibel of niet-flexibel) en de boekdatum van uw vakantie. Hieronder vindt u meer informatie over de regels:

Flexibele vluchten met een vertrekdatum t/m 3 november 2024 en niet-flexibele vluchten geboekt t/m 2 april 2024:

 • Éen stuk handbagage van maximaal 40x30x20 cm (zoals een kleine rugtas of laptoptas) en één stuk cabinebagage van maximaal 55x35x25cm (zoals een rugzak of trolley) van samen maximaal 10 kg per persoon. 
 • Uw handbagage moet onder de stoel voor u passen.
 • Wilt u uw cabinebagage gegarandeerd meenemen aan boord? Dan kunt u tegen betaling een plek in de cabine reserveren via Mijn Transavia. Houd er rekening mee dat er beperkte ruimte is aan boord. Als uw cabinebagage niet mee kan aan boord, wordt het gratis vervoerd in het ruim.

Flexibele vluchten met vertrek vanaf 4 november 2024 (ongeacht de boekdatum van jouw vakantie) en niet-flexibele vluchten geboekt vanaf 3 april 2024:

 • Éen stuk handbagage van maximaal 40x30x20cm, zoals een kleine rugtas of laptoptas. Dit moet onder de stoel voor u passen.
 • Cabinebagage is niet inbegrepen. Dit kunbijboeken tegen betaling via Mijn Transavia.

Ruimbagage

Flexibele vluchten

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 0 kilo ruimbagage. Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage.

Alleen een paraplu buggy tot maximaal 7 kilo kunt u meenemen tot aan de gate. Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.

 

U kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis):
 • 15 kilo ruimbagage = 26,- euro 
 • 20 kilo ruimbagage = 28,- euro
 • 25 kilo ruimbagage = 33,- euro 
 • 30 kilo ruimbagage = 52,- euro 

Wanneer u een vakantie geboekt heeft kunt u in uw Mijn Primavera account terugzien welk type vlucht u heeft geboekt.

Niet-flexibele vluchten

Er zit 20 kilo ruimbagage inbegrepen bij de boeking. U hoeft deze niet meer apart bij te boeken.

Wilt u na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kunt u dit wijzigen via de Selfservice van Transavia. Voor het inloggen op de Selfservice heeft u een PNR nummer nodig. Dit nummer vindt u terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op uw tickets. Het PNR nummer vult u in op de plek waar u normaal het boekingsnummer zou invullen.

De Selfservice website van Transavia is beschikbaar vanaf 6 weken voor vertrek. Voor het bijboeken van ruimbagage via deze Selfservice gelden andere tarieven. Bijgeboekte ruimbagage via de Selfservice website van Transavia wordt niet getoond op het vliegticket dat u van Primavera ontvangt.

Indien u ruimbagage bijkoopt, mag u dit kosteloos verdelen over maximaal 5 stuks. Houdt u er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen.

Het onderling verdelen van de bagage is mogelijk. Gaat u met 2 personen op vakantie en heeft u 1 keer 20 kilo bijgeboekt, dan mag u allebei een koffer van 10 kilo meenemen.

Wij raden u dringend aan om u aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van uw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 15,- euro per 5 kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Brussels Airlines

Bagage aan boord
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x40x23 cm. Daarnaast mag u 1 extra klein item meenemen die onder de stoel gelegd kan worden. Denk hierbij aan een handtas, laptoptas, cameratas, etc.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage. 

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 0 kilo ruimbagage.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 23 kilo ruimbagage. Naast de toegelaten bagage mag er ook gratis 1 draagmand, 1 volledig opvouwbare kinderwagen/wandelwagen of 1 autostoel mee worden genomen (in het bagageruim). Een kinderwagen mag worden gebruikt tot aan de deur van het vliegtuig, daarna wordt deze geplaatst in de bagageruimte van het vliegtuig.

Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.

Ruimbagage

Flexibele vluchten
U kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis):

 • 15 kilo ruimbagage = 26,- euro 
 • 20 kilo ruimbagage = 28,- euro
 • 23 kilo ruimbagage = 31,- euro 

Niet-flexibele vluchten
Er is 23 kg ruimbagage inclusief per persoon. Wilt u na het boeken van uw vakantie uw ruimbagage wijzigen, dan kunt u dat via de selfservice van Brussels Airlines regelen.

Houd er rekening mee dat het maximale toegestane gewicht van 1 koffer 32 kilo is en maximaal 158 cm. Per persoon mag u maximaal 1 stuk ruimbagage inchecken. De bagage mag niet verdeeld worden over de bagage van de medereizigers. Wanneer u 23 kilo hebt geboekt mag er dus nooit meer dan 23 kilo in de koffer zitten, ondanks dat uw medereizigers misschien niet het volledig aantal geboekte kilo’s hebben ingepakt.
Wij raden u dringend aan om u aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van uw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 45,- tot 145,- euro (afhankelijk van de bestemming) per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Vueling
Handbagage
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 40x20x30cm. Let op: dit moet onder de stoel voor u passen. 
Een groter stuk handbagage van max. 10 kg en met een maximale afmeting van 55x40x20cm kunt u bijboeken op de luchthaven tegen betaling. Wanneer u niet-flexibele vluchten heeft geboekt, kunt u dit ook via de selfservice van Vueling bijboeken tegen betaling. 
Let op: indien u bij de gate aankomt met een extra (groot) stuk handbagage (zoals een trolley) en u heeft deze niet bijgeboekt, dan betaalt u max. €75 extra per item.

 

Ruimbagage
Flexibele vluchten
Elke reizigers vanaf 2 jaar heeft recht op 0 kilo ruimbagage. Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op ruimbagage. Wel is het toegestaan om 2 extra stukken in te checken voor een baby, dit kan bijvoorbeeld een kinderwagen of maxi-cosi zijn.

Alleen een paraplu en buggy tot maximaal 10 kilo kunt u meenemen tot aan de gate. Het verschilt per vlucht of u de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hiernaar bij het cabinepersoneel.

U kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis):

15 kg = 26,- euro 
20 kg = 28,- euro 
25 kg = 33,- euro 


*Tarief verschilt per bestemming/periode. Het tarief voor uw vakantie vindt u terug in de boekingsstappen.

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. U kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Primavera.

Niet-flexibele vluchten
Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 25 kilo ruimbagage. U hoeft deze niet meer apart bij te boeken.

Wilt u na het maken van uw boeking de ruimbagage aanpassen, dan kunt u dit wijzigen op de website van Vueling. Voor het inloggen op de Selfservice heeft u een PNR nummer nodig. Dit nummer vindt u terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op uw tickets. Het PNR nummer vult u in op de plek waar u normaal het boekingsnummer zou invullen.

 

easyJet

 

Handbagage
Elke reiziger mag 1 stuk handbagage meenemen met een maximale afmeting van 45x36x20 cm en deze moet onder de stoel passen. Wilt u een groot stuk handbagage meenemen aan boord (max. 56x45x25cm inclusief handgrepen of wielen) dan heeft u de volgende twee opties:
- een Up Front of Extra Legroom stoelreservering maken waarbij dit inclusief is
- een groot stuk handbagage boeken voor uw vlucht via de app van easyJet

Er zit geen gewichtslimiet aan de handbagage.

Ruimbagage

Flexibele vluchten
Elke reiziger heeft recht op 0 kilo ruimbagage. U kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis):

15 kg = 26,- euro 

20 kg = 28,- euro
23 kg = 31,- euro


Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. U kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Primavera.

Houd er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen. Onderling verdelen van bagage is toegestaan.

 

Wij raden u dringend aan om u aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van uw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 14,- euro per kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.


Niet-flexibele vluchten

Elke reiziger heeft recht op 23 kilo ruimbagage. 

Wilt u na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kunt u dit wijzigen via de website van easyJet. Voor het inloggen heeft u een PNR nummer nodig. Dit nummer vindt u terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op uw tickets. Het PNR nummer vult u in op de plek waar u normaal het boekingsnummer zou invullen.


Eurowings

Handbagage
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kilo en max. 40x30x25 cm. Deze moet onder de stoel voor u passen (een trolley is niet toegestaan).
Wilt u een trolley meenemen als handbagage (max. 55x40x23cm en 8kg) dan kan dit alleen tegen betaling.
Wanneer u met een baby reist, mag u een extra stuk handbagage meenemen van 40x30x25cm. 

Ruimbagage

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 23 kilo ruimbagage. Dit hoeft u niet apart bij te boeken.
Reist u met kinderen? Baby's van 0-24 maanden hebben recht op 23 kilo ruimbagage. Daarnaast worden er voor elk meereizende baby/kind twee van de volgende items gratis vervoerd: kinderwagen, buggy, kinderzitje, reisbedje. Kinderwagens, buggy’s of maxi-cosi’s worden opgeborgen in het ruim zonder extra kosten. Alleen paraplu buggy's tot 10kg mogen mee tot aan de gate.

Wilt u na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kunt u dit wijzigen via de selfservice van Eurowings. Voor het inloggen op de selfservice heeft u een PNR nummer nodig. Dit nummer vindt u terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op uw tickets. Het PNR nummer vult u in op de plek waar u normaal het boekingsnummer zou invullen.

Bijzondere bagage
Neemt u afwijkende bagage mee, dan kunt u dit aangeven tijdens de online boeking. Geeft u dit direct door, dan wordt er na de boeking contact met u opgenomen door een medewerker van het Contact Center. De medewerker neemt de procedure met u door.

Hieronder vindt u een kleine opsomming van afwijkende bagage die u kunt meenemen:

 • Duikuitrusting
 • Fiets
 • Golfuitrusting
 • Kite, waveboard of wakeboard
 • Muziekinstrumenten
 • Surfplank
 • Visuitrusting
Voor de vlucht is het belangrijk dat u de bijzondere bagage zelf aanmeldt via de Selfservice website van Transavia. Voor Primavera Reizen chartervluchten logt u hier in met uw boekingsnummer van Primavera Reizen. Voor vluchten naar Lissabon of Porto logt u in met het PNR-nummer dat staat vermeld op uw factuur achter de geboortedata van de reizigers en op het ticket. De Selfservice website van Transavia is beschikbaar vanaf 3 weken voor vertrek.

Wanneer u bijzondere bagage meeneemt, dan is het ook noodzakelijk dat u dit aan ons doorgeeft. Wij melden uw bijzondere bagage dan voor u aan voor de transfer.< Voor vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.

Houdt u er rekening mee dat uw bijzondere bagage niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van bijzondere bagage in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor uw eigen rekening. Wanneer u uw bijzondere bagage bij ons aanmeldt, bekijken wij de mogelijkheden voor u.
Inchecken op de luchthaven

Het is belangrijk dat u minimaal 2,5 uur voor vertrek aanwezig bent op de luchthaven.
Dit zodat u voldoende tijd hebt om in te checken, door douanecontrole te gaan en naar de gate te lopen. Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies u kunt inchecken.

Let op! In verband met de drukte op de luchthavens adviseren wij u in de zomervakantie minimaal 3 uur van te voren op de luchthaven aanwezig te zijn.

De incheckbalies van Transavia sluiten 45 minuten voor vertrek.
Wanneer u uw vlucht heeft gemist, heeft u geen recht op restitutie. Primavera Reizen is hiervoor niet aansprakelijk.

Internet check-in

Transavia

Voor de meeste Transavia vluchten kunt u vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek van uw vlucht online inchecken.

Heeft u niet-flexibele vluchten geboekt? Dan logt u niet in met uw boekingsnummer van Primavera, maar met het PNR nummer dat staat vermeld op de factuur achter de geboortedata van de reizigers en op de tickets.

Hoe werkt het online incheken?

 1. - Houd uw boekingsnummer of PNR nummer en uw vertrekdatum bij de hand
 2. - Ga naar de Selfservice van Transavia.
 3. - Volg de stappen en wijzig eventueel de stoelen voor uw reisgezelschap
 4. - Check uzelf en uw eventuele reisgenoten in
 5. - U ontvangt de boardingpas(sen). Bewaar deze goed

Met flexibele vluchten logt u bij Transavia in met uw boekingsnummer van Primavera Reizen. Met niet-flexibele vluchten logt u in met het PNR-nummer dat staat vermeld op uw factuur achter de geboortedata van de reizigers en op het ticket. Als u online heeft ingecheckt, kunt u op de luchthaven eenvoudig uw ruimbagage afgeven. Op Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport kunt u dit doen bij de ‘bagage drop-off’ balie. Bij overige luchthavens geeft u uw ruimbagage af bij de check-in balie.

Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen en mindervalide reizigers. Gezinnen die reizen met een baby onder de 2 jaar kunnen wel online inchecken. Transavia zoekt de meest geschikte stoelen voor uw reisgezelschap uit. Helaas kunt u daardoor de gereserveerde stoelen niet meer wijzigen. U heeft hierbij helaas niet de garantie dat u allemaal bij elkaar zit.

De internet check-in is niet verplicht. U kunt ook inchecken bij de check-in balie of bij een selfservice check-in automaat.

De internet check-in wordt door Transavia verzorgd. Primavera Reizen heeft hier geen invloed op.

Brussels Airlines

Voor alle vluchten met Brussels Airlines kunt u vanaf 24 uur voor vertrek uw vlucht online inchecken. Let op: het is niet mogelijk om online in te checken bij 9 personen of meer.

Hoe werkt het?
1. Ga naar de website van Brussels Airlines
2. Wanneer u flexibele vluchten heeft geboekt, vult u bij 'reservatie of ticket nr.' de laatste 6 cijfers van uw boekingsnummer in (het eerste cijfer laat je dus weg). Wanneer u niet-flexibele vluchten heeft geboekt vult u uw PNR-nummer in.
3. Volg de stappen en maak een stoelkeuze
4. Check uzelf en uw eventuele reisgenoten in
5. U ontvangt de boardingpas(sen). Bewaar deze goed

Bent u online ingecheckt? Dan kunt u op Brussels Airport gebruik maken van de bagage drop-off van Brussels Airlines. Hierdoor hoeft u niet meer in de rij te staan bij de incheckbalie.
Het is niet verplicht om online in te checken. U kunt ook gewoon op de luchthaven inchecken bij een van de incheckbalies. 

Eurowings

Online inchecken is verplicht bij Eurowings. Doet u dit niet, dan dient u op de luchthaven een toeslag te betalen van €15 per persoon.

U kunt vanaf 72 uur tot 3 uur voor vetrek via de volgende stappen onine inchecken:
1. Ga naar de website van Eurowings
2. Kies voor 'Met boekingscode' en vul uw PNR-nummer en achternaam in. Uw PNR-nummer staat vermeld op de factuur achter de geboortedata van de reizigers en op de tickets
3. Klik op boeking beheren
4. Controleer namen en bagage voordat u online incheckt
5. Kies uw stoel (wanneer nog niet gedaan) en vul uw contactgegevens in
6. Kies voor doorgaan naar betaling
7. Check uzelf en uw eventuele reisgenoten in
8. U ontvangt de boardingpas(sen). Bewaar deze goed

De internet check-in wordt door Eurowings verzorgd. Primavera heeft hier geen invloed op.

easyJet
Online inchecken is verplicht voor vluchten met easyJet. Het hangt af van het soort vlucht wat u heeft geboekt wanneer u online kunt inchecken.

Flexibele vluchten
Om online in te kunnen checken bij easyJet heeft u een PNR-nummer nodig. Het PNR-nummer ontvangen wij gemiddeld een week voor vertrek van easyJet. Zodra dit nummer bij ons bekend is ontvangt u hiervan bericht per e-mail. In die e-mail geven wij uitleg waar u dit nummer kunt vinden en hoe u vervolgens u en uw reisgezelschap online kunt inchecken. Deze mail kunt u ongeveer 6 dagen voor uw vlucht met easyJet verwachten.

Niet-flexibele vluchten

U kunt vanaf 30 dagen tot 2 uur voor vertrek online inchecken (zowel heen- als terugvlucht). Dit doet u in de volgende stappen:

1. Ga naar de website van easyJet
2. Klik op de tab ‘Geen account? Zoek een boeking’
3. Vul de achternaam van de hoofdboeker in
4. Vul onder boekingsreferentie uw PNR-nummer in (dit nummer vind u terug op de factuur achter de geboortedata van de reizigers)
5. Vink het vakje aan ter bevestiging dat u toestemming heeft om medepassagiers op uw boeking in te checken of dat u de enige passagier bent
6. Klik op ‘inloggen’
7. Vul indien nodig de ontbrekende passagiersgegevens in en check vervolgens online in

Vueling
Flexibele vluchten
Het is niet mogelijk om online in te checken. U checkt in op de luchthaven.

Niet-flexibele vluchten

Vanaf 7 dagen tot 1 uur voor vertrek is het mogelijk om online in te checken.

1. Ga naar de website van Vueling
2. Klik op 'Online inchecken' en kies voor 'Vertrekplaats/Bestemming. Vul hier uw PNR nummer in, de plaats van vertrek en uw vertrekdatum
3. Controleer namen en bagage voordat u online incheckt
4. Kies uw stoel (wanneer nog niet gedaan) en vul uw contactgegevens in
5. Check uzelf en uw eventuele reisgenoten in
6. U ontvangt de boardingpas(sen). Bewaar deze goed


Lichaamsdeel in het gips
Als u een lichaamsdeel in gesloten gips heeft, mag u alleen vliegen als u beschikt over een medische verklaring. Het is noodzakelijk dat in deze verklaring vermeld staat dat u met gesloten gips mag vliegen. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van uw heenreis uitgegeven zijn. De luchtvaartmaatschappij vraagt om een medische verklaring, omdat het ziektebeeld vaak verergert door het reizen in een drukcabine.
Het is belangrijk dat uw gips voldoet aan bepaalde voorwaarden. Overleg dit met uw behandelend arts.

Luchthavens
De meeste vluchten vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Voor een aantal bestemmingen is het ook mogelijk om te vertrekken vanaf regionale luchthavens.

Primavera Reizen vertrekt vanaf:

 • Amsterdam Airport Schiphol
 • Eindhoven Airport
 • Brussels Airport, Zaventem luchthaven
 • Rotterdam The Hague Airport
 • Düsseldorf Airport
 • Köln/Bonn

Luchtvaartmaatschappijen
Primavera Reizen vliegt vanuit Nederland met Transavia, easyJet en Vueling naar Portugal en Spanje. Vanuit België vliegen we met Brussels Airlines. Vanaf de Duitse luchthavens Düsseldorf en Köln vliegt u met Eurowings.

Medische bagage
U kunt gratis 15 kilo aan extra medische bagage meenemen. Voorwaarde is wel dat u een medische verklaring in het Nederlands en Engels kunt overleggen bij de check-in balie.

De medische bagage kun t u meenemen als ruimbagage of verdelen over uw ruim- en handbagage. Houdt u er dan wel rekening mee dat de handbagage altijd maximaal 10 kilo mag zijn.

Het is belangrijk dat wij uw medische bagage vooraf aanmelden. Hiervoor heeft het Contact Center de volgende informatie nodig:

 • - Wat is de medische bagage?
 • - Waar wordt het voor gebruikt?
 • - Wat is het gewicht?
 • - Wat zijn de afmetingen?
 • - Neemt u de medische bagage mee in het ruim of in de cabine?

Overwinteraarsbagage
Vliegt u met Transavia dan is ruimbagage niet bij de boeking inbegrepen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om overwinteraarsbagage bij te boeken. U kunt bij Primavera Reizen ruimbagage bijboeken van 15, 20, 25 of 30 kilo.

Wilt u meer bagage meenemen, dan kunt u dit boeken via de selfservice van Transavia.

Selfservice check-in
Vliegt u vanaf Amsterdam Airport Schiphol met Transavia? Dan kunt u ook inchecken via een check-in automaat. Hiervoor heeft u uw vliegticket en ID-kaart of paspoort nodig. Inchecken via de check-in automaat is mogelijk vanaf 2,5 uur tot uiterlijk 40 minuten voor vertrek van uw vlucht. U kunt voor uw hele reisgezelschap inchecken.
Er wordt dan automatisch een instapkaart geprint. Uw ruimbagage kunt u na het inchecken afgegeven bij het bagage-afgiftepunt (drop off point).

Wilt u als getrouwde reiziger bij het inchecken gebruik maken van de check-in automaat? Dan is het noodzakelijk dat op het ticket en in de boeking alleen uw eigen (meisjes)naam vermeld staat.

Service aan boord
Op alle vluchten zijn de maaltijden en drankjes niet inbegrepen. Aan boord kunt u tegen betaling een keuze maken uit diverse snacks, broodjes en dranken.

Stoelreservering

Transavia

U kunt voor vertrek een stoel reserveren voor de vlucht via de selfservice van Transavia. De kosten van de stoelreservering verschillen per vlucht en per type stoel. Vanaf wanneer u een stoel kunt reserveren is afhankelijk van het type vlucht dat u heeft geboekt:

Flexibele vlucht: u kunt vanaf 7 weken tot 30 uur voor vertrek stoelen reserveren.
Niet-flexibele vlucht: direct na het boeken van uw vakantie kunt u een stoel reserveren.

Een stoelreservering is niet mogelijk voor:
 • - reizigers die rolstoel gebonden en geheel immobiel zijn
 • - reizigers die extra zuurstof aan boord nodig hebben
 • - reizigers die een huisdier in de cabine meenemen
 • - alleenreizende kinderen van 5 tot en met 11 jaar

Houdt u voor het maken van een stoelreservering uw boekingsnummer en uw vertrekdatum bij de hand.

Bent u in het bezit van een stoelreservering? Dan is het nog steeds noodzakelijk dat u incheckt voor uw vlucht.

De stoelreservering wordt door Transavia verzorgd. Primavera Reizen heeft hier geen invloed op.

Brussels Airlines

Flexibele vluchten
Het is niet mogelijk om een stoel te reserveren wanneer u flexibele vluchten met Brussels Airlines heeft geboekt. Vanaf 24 uur voor vertrek kunt u online inchecken en een stoelkeuze maken.

Niet-flexibele vluchten
U kunt direct na het boeken van uw vakantie een stoel reserveren tegen betaling. Houd wel rekening met enige doorlooptijd naar Brussels Airlines.

Hoe reserveert u een stoel?
1. Ga naar de website van Brussels Airlines
2. Klik op 'Geef je boekingsgegevens in' en log in met uw PNR-nummer en achternaam van de hoofdboeker
3. Kies voor stoelreservering en volg de stappen.
4. De betaling voldoet u direct aan Brussels Airlines. U ontvangt vanuit Brussels Airlines een bevestiging per e-mail

De stoelreservering wordt door Brussels Airlines verzorgd. Primavera heeft hier geen invloed op. Voor vragen over de door uw gemaakte stoelreservering verwijzen wij u dan ook door naar Brussels Airlines.

Eurowings

Het is direct na het maken van uw boeking mogelijk om een stoel te reserveren bij Eurowings. De kosten van de stoelreservering verschillen per vlucht. 

1. Ga naar de website van Eurowings.
2. Ga naar 'Met boekingscode' en vul uw PNR-nummer en achternaam in. Uw PNR-nummer staat vermeld op de factuur achter de geboortedata van de reizigers en op de tickets
3. Klik op boeking bewerken
4. Klik op 'Zitplaats bijboeken' en doorloop de stappen
5. Voldoe direct de betaling aan Eurowings. U ontvangt vanuit Eurowings een bevestiging per mail.

De stoelreservering wordt door Eurowings verzorgd. Primavera heeft hier geen invloed op.

easyJet

Flexibele vluchten
Het is helaas niet mogelijk om stoelen te reserveren.

Niet-flexibele vluchten
U kunt vanaf 30 dagen voor vertrek stoelen reserveren tegen betaling. Dit doet u in de volgende stappen:

1. Ga naar de website van easyJet
2. Klik op de tab 'Geen account? Zoek een boeking'
3. Vul de achternaam van de hoofdboeker in
4. Vul onder boekingsreferentie uw PNR-nummer in (dit nummer vindt u terug op de factuur achter de geboortedata van de reizigers en op uw tickets)
5. Doorloop de stappen en voldoe direct de betaling aan easyJet. Let op: het is alleen mogelijk om met creditcard te betalen.

De stoelreservering wordt door easyJet verzorgd. Primavera heeft hier geen invloed op.

Vueling

Flexibele vluchten
Het is niet mogelijk om een stoel te reserveren.

Niet-flexibele vluchten
U kunt direct na het boeken van uw vakantie een stoel reserveren tegen betaling. Dit doet u in de volgende stappen:

1. Ga naar de website van Vueling
2. Klik op ‘Je reservering’ en kies voor 'Vertrekplaats/Bestemming. Vul hier uw PNR nummer in en de plaats van vertrek en uw vertrekdatum
3. Klik op ‘Kies nu een stoel’
4. Kies uw stoel en doorloop de stappen
5. Voldoe direct de betaling aan Vueling. Let op: u kunt alleen met creditcard betalen. U ontvangt vanuit Vueling een bevestiging per e-mail

De stoelreservering wordt door Vueling verzorgd. Primavera heeft hier geen invloed op.


Tussenlanding
Een tussenlanding kan altijd voorkomen. Is de tussenlanding al bekend dan wordt dit aangegeven tijdens uw boeking. Houdt u er rekening mee dat een tussenlanding altijd nog kan worden toegevoegd aan uw vluchtschema. Een tussenlanding wordt altijd weergegeven op uw ticket.

Vertraging
Het komt soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die hierdoor ontstaan, hanteert Primavera Reizen de ANVR-voorwaarden. Primavera Reizen is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan. Ook niet voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen. Sinds februari 2005 is ook de EU-regelgeving met betrekking tot Denied Boarding Compensation van toepassing. Deze regelgeving omvat bepalingen over vergoedingen voor geannuleerde vluchten, overboekingen op de vlucht, kwijtgeraakte en beschadigde bagage en langdurige vertragingen.
Meer informatie hierover vindt u op deze website

Vliegen tijdens de zwangerschap
Bij een zwangerschap zonder enige complicaties mag u vliegen tot 36 weken zonder een verklaring van uw behandelend arts. Vanaf 36 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

Bij een zwangerschap van een meerling mag u vliegen tot 34 weken zonder een verklaring van uw behandelend arts. Vanaf 34 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

Bij een zwangerschap met complicaties is het altijd verplicht dat u in het bezit bent van een verklaring van uw behandelend arts in het Nederlands of Engels. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van uw heenreis uitgegeven zijn.


Vloeistoffen in de handbagage
Vloeistoffen en gels kunnen alleen in uw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:

 • - Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml
 • - Verpakte vloeistoffen en gels zitten in 1 doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal 1 liter
 • - Elke reiziger reist met maximaal 1 plastic 1-literzakje
 • - Medicijnen en babyvoeding die nodig zijn tijdens de vlucht zijn toegestaan.
Het is belangrijk dat u bij de handbagagecontrole het plastic zakje met de vloeistoffen en gels apart aanbiedt.

Vluchttijden
Primavera Reizen vliegt voornamelijk met chartervluchten. De tijden van onze vluchten kunnen ingedeeld worden van ’s ochtends heel vroeg tot ’s avonds heel laat. Het is mogelijk dat u op de dag van aankomst laat arriveert, terwijl u op de dag van vertrek al weer vroeg vertrekt. Primavera Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Houdt u er ook rekening mee dat vluchttijden altijd onder voorbehoud van wijzigingen zijn. Het kan voorkomen dat er kort voor uw vertrek of zelfs tijdens uw vakantie nog wijzigingen zijn in het vluchtschema. Ook hier kan Primavera Reizen niet aansprakelijk voor worden gesteld.
Tijdens het maken van een boeking kunt u soms een keuze maken uit verschillende vluchttijden. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Primavera Reizen doet er alles aan om de gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen. Helaas kunnen wij dit nooit 100% garanderen.