Primavera Reizen

Golfvakanties

  1. Home
  2. Reisinformatie
  3. Extra services
  4. Golf

Golfvakanties

Greenfees

De Algarve is een zeer populaire bestemming om te golfen. Het milde klimaat met 300 zonnedagen per jaar, de prachtige omgeving en de grote variëteit in prachtige golfbanen trekt jaarlijks veel golfers uit alle windstreken naar de Algarve.

In de Oost Algarve, tussen Faro en Monte Gordo, liggen vijf uitstekende golfbanen: Castro Marim Golfe, Quinta do Vale, Benamor Golf, Quinta da Ria en Quinta de Cima. In de West-Algarve, in de nabijheid van Albufeira, ligt de golfbaan Balaia Golf.

U kunt van onze jarenlange goede samenwerking met deze golfbanen in de Algarve profiteren en van te voren de greenfees al reserveren zodat u zich  daar tijdens uw vakantie niet mee bezig hoeft te houden.

Hoe werkt het:

Tijdens het boeken van uw vakantie kunt u direct de Greenfees bijboeken of later contact opnemen met ons Sales & Service team via: 010-2452555. U geeft aan ons de data, starttijden en golfbanen van uw voorkeur door en wij bevestigen dit later aan u (met uitzondering van de golfpakketten waarbij u de starttijden bij de receptie van het hotel kunt reserveren). U krijgt van ons een voucher dat u kunt inleveren bij de desbetreffende golfbanen.

Zeker in de drukkere periodes kunnen de beschikbare starttijden afwijken van uw opgegeven voorkeur. Echter, alle bevestigde starttijden tussen 08.30 uur en 13.00 uur beschouwen wij als acceptabel. Voor het wijzigen van bevestigde starttijden brengen wij u wijziging kosten in rekening.

Handig om te weten:
Golfbag
Het vervoer van uw golfbag is niet bij de reissom inbegrepen.
Neemt u een golfbag mee, dan dient u dit zelf bij Transavia door te geven. De kosten die hieraan zijn verbonden dient u rechtstreeks aan Transavia te voldoen.

Autohuur
Bij 2 personen, inclusief bagage en golfbags, adviseren wij een huurauto type economy te reserveren. Informatie over het huren van een auto vindt u hier.

Handicap
Indien u HCP 54 heeft, kunt u terecht op de golfbanen van Castro Marim Golfe, Quinta do Vale, Benamor Golf en Balaia Golf.

Op de golfbanen Quinta da Ria en Quinta de Cima kunt u uitsluitend spelen vanaf HCP 28/36.

U kunt kiezen uit de volgende golfbanen:

Castro Marim Golfe (HCP54)

Deze mooie 27 holes baan ligt landinwaarts, net voorbij het plaatsje Castro Marim op ca. 20 minuten rijden vanaf de badplaats Monte Gordo en op ca. 35 minuten rijden van het stadje Tavira. De verschillende teeposities, de mooie verhoogde greens, de hellende fairways en hoogte verschillen op deze mooie boomrijde golfbaan zorgen voor een uitdaging voor iedere golfer, onafhankelijk de categorie.

Ook de uitzichten over de kust, de Atlantische Oceaan, de bergen, de Guadiana rivier en Spanje zijn spectaculair. Een drankje op het zonneterras van het gezellige clubhuis is een leuke afsluiting.

Wij raden u aan een buggy te huren.

Quinta do Vale (HCP54)

Deze 18 holes baan ligt schitterend langs de rivier de Guadiana nabij de plaats Castro Marim. De badplaats Monte Gordo ligt op ca. 15 minuten rijden en naar Tavira is het ca. 35 minuten. De 18 holes golfbaan Quinta do Vale met 6 Par-5’s, 6 Par-4’s en 6 Par-3’s is ontworpen door de bekende golfer Severiano Ballesteros; voor iedere handicap een uitdagende baan, aangelegd in een unieke natuurlijke omgeving. De eerste 9 holes liggen langs een aantal lagunes in een vallei en de andere 9 zijn glooiend met fantastische ujitzichten over de rest van de baan en de rivier de Guadiana.

Quinta da Ria/ Quinta da Cima (HCP28/36)

Quinta da Ria & Quinta de Cima De 18 holes golfbaan Quinta da Ria (handicap 28/36) en de 18 holes golfbaan Quinta de Cima (handicap 28/36) liggen op ca. 10 minuten rijden van Tavira en op ca. 15 minuten rijden van de badplaats Monte Gordo. Quinta da Ria ligt direkt langs de kust in het natuurgebied Ria Formosa. Quinta de Cima wordt door een landweg van Quinta da Ria gescheiden en ligt iets meer landinwaarts.

Quinta da Ria staat bekend als een van de topbanen uit de regio. Het heeft 6 meren, Hole 2, 5 12 en 13 lopen evenwijdig aan de kust en hole 16 par 5 snijdt dwars tussen twee meren door. Deze baan verlangst dus precies spel en technische vaardigheden van  elke golfer.

Quinta de Cima is een heel ander soort baan en volgens kenners de moeilijkste van deze twee banen. Dit is een echte parkland baan met brede fairways, oude olijfbomen, stroompjes met watervalletjes. Pittig en aantrekkelijk door de vele doglegs.

Benamor Golf (HCP54)

De 18 holes golfbaan Benamor Golf (GVB) ligt op ca. 5 minuten rijden van Tavira en op ca. 20 minuten rijden van de badplaats Monte Gordo. Benamor Golf is een bijzonder goed onderhouden golfbaan. De ligging is schitterend, iets landinwaarts, temidden van het voor de Oost-Algarve zo typische, licht glooiende landschap. De eerste holes zijn relatief makkelijk, maar worden daarna langer, glooiender en uitdagender. Ook kunt u genieten van de mooie vergezichten over de Atlantische Oceaan en de bergen.

Balaia Golf (HCP54)

Balaia Golf Aan de oostkant van Albufeira, in Santa Eulalia, ligt de golfbaan Balaia Golf (GVB). Deze baan maakt deel uit van het mooie vakantiecomplex Balaia Golf Village. De 9 holes Par-3 golfbaan is een uitdaging voor elke golfer, onafhankelijk van zijn handicap. Zeker voor degene die de baan twee keer speelt en er op deze manier 18 holes van maakt. Ook de beginnende golfer (GVB), die wellicht de voorkeur geeft aan 9 holes, voelt zich thuis op deze golfbaan. De afstand van tee naar green varieert van 67 tot 160 meter. Ondank dat het een Par-3 baan is, is de baan nog behoorlijk uitdagend.De baan is strategisch rondom aangelegd en goed onderhouden. Een perfecte baan om uw vaardigheid in het korte spel te verbeteren.

Het niet kunnen golfen in verband met weersomstandigheden geeft geen recht op restitutie van greenfees.