1. Home
  2. Spanje
  3. Costa del Sol
Costa del Sol

Vakantie Costa del Sol

Algemene informatie

Verrukkelijk Costa del Sol

De zonnige Costa del Sol ligt in het zuiden van Spanje en wordt gevormd door de provincies Malaga en Granada. Deze kust met de prachtige, uitgestrekte stranden is niet voor niets een zeer geliefde zonvakantie. Elke dag weer geniet u hier namelijk van aangename temperaturen, een schitterende omgeving en de heerlijke mediterrane cultuur. Of u nu verblijft in bruisende badplaatsen als Torremolinos en Fuengirola of in de sfeervolle badplaatsen Nerje en Estepona, aan deze zonnige Costa zit u altijd goed!

Van luie stranddagen tot actief bezig zijn

Of u nou het liefst hele dagen op het strand doorbrengt of de pittoreske dorpjes en het betoverende binnenland wil ontdekken, aan de Costa del Sol kan het allemaal. Actieve vakantiegangers kunnen hun energie kwijt in verschillende watersporten of op de schitterende golfbanen. Op het strand smult u van sardientjes in de typische strandrestaurantjes ‘Chiringuitos' waar deze regio zo bekend om staat. En ’s avonds is het genieten van de flamenco, tapa’s en sangria. Hier beleeft u gegarandeerd het ultieme vakantiegevoel!"

Populaire accommodaties

Vluchtinformatie

U vliegt naar Malaga. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door de reisleiding van Primavera Reizen.
De transfer
Wanneer u een reis boekt bij Primavera is de transfer altijd inbegrepen, behalve wanneer u een huurauto in het pakket heeft. De transfertijden zijn ongeveer als volgt: Benalmádena - 45 minutenEstepona  - tussen 120 en 180 minutenFuengirola - tussen 35 en 70 minutenFrigiliana - tussen 60 en 90 minutenMarbella - tussen 60 en 120 minutenMijas - tussen 35 en 80 minutenMijas Costa - tussen 40 en 80 minutenMotril - 90 minutenVoor Vik Gran Costa del Sol in Mijas Costa - rond de 120 minutenAlmuñecar, Frigiliana en Nerja - tussen 60 en 90 minutenTorremolinos - tussen 15 en 45 minutenTRANSFER - LET OP!Het kan voorkomen dat de bus alle plaatsen langs dient te gaan, dan wijken deze tijden sterk af en kunnen ze oplopen. Ook door vertraging in het verkeer of bij de shuttleservice kunnen de transfertijden flink oplopen. En de transferbus rijdt niet altijd in een vaste volgorde de plaatsen af.Het is mogelijk dat er bij kleine aankomsten voor Primavera gebruik wordt gemaakt van een shuttleservice. Er wordt in dit geval geprobeerd om op de luchthaven een maximale wachttijd van 60 minuten na het eerste contact met de reisleiding na te streven, voordat de shuttlebus u naar de accommodatie brengt.Niet in alle gevallen kunt u voor de accommodatie worden afgezet. In geval dat u door een shuttleservice naar de accommodatie wordt gebracht kan de op -en uitstapplaats afwijken.
Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijgt u tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Primavera zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.
Tickets
Primavera stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij u naar de reisinformatie  op deze site.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
15ºC
16ºC
18ºC
21ºC
25ºC
30ºC
31ºC
32ºC
28ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min.
6ºC
9ºC
10ºC
12ºC
15ºC
20ºC
21ºC
22ºC
18ºC
16ºC
11ºC
9ºC